Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Какъв бойлер вeртикален емйлиран на Елдом или Tesy стъклокерамичен ...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Какъв бойлер вeртикален емйлиран на Елдом или Tesy стъклокерамичен ...?

Какъв бойлер врикален емйлиран на Елдом или Tesy стъклокерамичен да си взема 80 л. Кой е по добър и каква е разликата м-у емайлирания и стъклокерамичен?
    Моля за инфо че тази седмица трябва да го взема?

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re: Какъв бойлер врикален емйлиран на Елдом или Tesy стъклокерамичен ...?

Чувал съм, че е едно и също. И да има някаква малка разлика - не е определяща.

4. Тук е от
    Jan 2005

Re: Какъв бойлер врикален емйлиран на Елдом или Tesy стъклокерамичен ...?

Значи ... на Теси-то фланеца е като на стария тип бойлери - с 8 болта, което НЕ е за предпочитане. При Елдом е само с една гайка, и при евентуално прекомерно повишаване на налягането вътре, самият фланец "изплюва", водата се изсипва долу и така се предотвратява врзив на казана. Другото лошо на Теси е че терморегулатора и термозащитата са в един общ корпус и се свързват с нагревателя чрез кабелни обувки - просто се натиква в нагревателя. По този начин не може да се провери здравината на връзката, а ако има хлабава връзка - започват проблемите - точно това място започва да се нагрява, прегаря изолация на проводници и т.н. При Елдом терморелето и термозащитата са си отделно, не са български, и на тях пише че комутират ток до 20 А.

5. Тук е от
    Mar 2007

Re: Какъв бойлер вeртикален емйлиран на Елдом или Tesy стъклокерамичен ...?

Браво трифун емайл и стъклокерамика е едно и също.ЕЛДОМ определено е по добре

6. Тук е от
    Mar 2007

Най добре неръждаем!!!! Плащаш повечко пари,но си струва инвестицията.....абе забравяш че имаш бойлер
    Иначе и на теси и на елдом живота им е 1-3год. после олеле...... и за двете марки сервиза е един - Перласервиз, а там нещата се случват много бавно и трудно,
    абе ходене по мъките Затова моят съвет е не жалете парички,спестете си време нерви и..... подгряване на вода на котлон или бързовар и поливане с канче !
    Освен неръждаем може да се спрете на проточен,но пак от добра марка /за проточните нямам наблюдения/

7. Member
    Тук е от
    Jun 2006

на елдоминвест съм ползвал гаранционния сервиз
    обадих им се по телефона казаха ок и след 2 дни дойде човек и без въпроси го оправи
    варненци слагат по-дебела изолация

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Здравейте !
    Тези дни ми предстой покупка на бойлер . Изправен съм пред същия проблем - кой да избера теси със стъклокерамика или елдом емайлиран. От неръждавейка се отказах поради основен проблем - много скъп . А и от друга гледна точка че дори и от вътре да е като нов ако отвън се скапе след някоя друга годинка пак трябва да го сменям, така че реших по добре да взема след 5 г. нов.
    Със серпентина трябва да е . Та мога да избирам - теси със стъклокерамично покритие ( казват че качеството им се е подобрило ? нови технологии ? ), на елдом варна и на матев хасково .
    На всички май гаранцията е 5 години ( незнам дали е пълна или само за водосъдържателя).

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Имай предвид, че на всички БГ бойлери покритието им не е на необходимото качество. Сигурно непрекуснато се мъчат да го подобрят. Не е толкова просто да се направи качествен бойлер. Затова пък БГ бойлерите са на такава цена, че просто не си заслужава да се купува скъп вносен бойлер. Сервиза на Еллдом наистина е добър, но аз има опит само за Варна, а какро знаете тука се произвеждат. На бойлери от неръждаема стома се прави много специлано заваряване на водосъдържателя и няма гаранция, че няма да се пробие точно в заварката. Уш във Варна вече са се усъвърпенствали във ВИГ заваряването на неръждаема стомана. Други произовдители го правят с плазмено заваряване. В началото като се появиха българските бойлери с неръждаем водосъдържател масово се пробиваха.

11. Member
    Тук е от
    May 2002

Аз имам в къщи бойлер на Елдоминвест. Купен е преди 9 години . Пуска се само на нощна тарифа т.е лято след 11 зима след 10 часа. Държи до вечерта има топла вода (80 литров е) за 3 (по бързички) душа и за една ваничка за малкия ми син. Вярно е ,че не е непрекъснато включен (понякога особено през лятото се налага да се включва и през деня) , но засега не е мръднал (да не чуе дявол). angel

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

е аз да попитам за бойлер в тази тема така и така е отворена вече. Смятам да се сдобия с 200л бойлер(емайлиран или неръждавейка) със серпентина. Та може би на елдом ще е, но чета тука че: "поне в началото" не били качествени. и малко почвам да се разколебавам. Някакъв западна марка и не много по скъп от елдома има ли някой наблюдения? Няккави татрамат ми предлагат, полски ли са нещо такова, ама нещо им нямам доверие.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Стъклокерамика или неръждавейка - да, но в никакъв случай емайлиран!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Ако някой може да направи сравнение , плюсове и минуси на бойлери от двете фирми Теси и Елдом ?
    На какво ниво е сегашната им продукция? Иначе и сегашния ми байлер е на 20 години , но това нищо не значи! Няма връзка със сегашното производство.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Аз съм с теси неръждаем 8 години гаранция на съдържателя 1 на ела На 4 та ми изгоря нагревателя Иначе съм доволен

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Аз все още не съм виждал пробит водосъдържател от нераждъвейка.А и не познавам човек,който да е виждал.
    Емайлиран или стъклокерамика,което е едно и също, е най ненадеждно,но и най-евтино.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

badr, мога ли да се доверя на елдом неръждавейка? от едно място ми казаха че били много тънки да пестят материал, сега и julian споменава подобни проблеми с него.

ПС: при теси имам чувството че доста бързо водата се охлажда след предварително загряване, явно не са много добре изолирани.Ползвам в момента един 80л, лично мнение

ПС2 съвсем случайно попаднах на този сайт:
    http://www.bnap.org/f/comments.php?D...onID=98&page=1

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помоооощ!!! Ел. свързване на бойлер Елдом - Дипломат.
    От kojcho във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 26
    Последно: 10-03-22, 11:02
  2. Термопомпен бойлер на Елдом.
    От p0ckata във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 21
    Последно: 16-08-16, 17:53
  3. Бойлер Елдом тръба за топлата вода
    От CaptainSlow във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 07-01-15, 00:42
  4. Бойлер Елдом с два анода ?
    От mitko20050 във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 24-12-13, 16:53
  5. Стържещ (скърцащ) шум от бойлер Елдом
    От radomirsl във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 16-12-11, 01:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе