Здравейте,
Преди 2 години закупих от Сорти въпросната пералня, втора употреба. Поради ред причини пералнята започнах да ползвам активно пералнята след едногодишната гаранция - голяма грешка. Още след 3-тото пране моторът падна от барабана , отворих я и видях, че въобще ги няма винтовете, с които се задържа . Намерих си, сложих ги и от тогава си знам, че Сорти са мърлячи ! Оставих всякаква надежда, че преди да бъде продадена, пералнята е сервизирана, с правилна профилактика на лагери, амортисьори и т.н. Не след дълго почнаха проблемите, карам подред и най-учтиво ви моля за мнение, и най-вече - препоръка:
1. Много шумно изпомпва. Когато има вода в барабана е поносимо, но когато свърши ( в края на центрофугата ) е мъка. Измерих с приложение на телефона: колкото и да не е точно, 88 децибела си е цифра . Пак разглабях, свалих я помпата, нямаше боклуци по оста, но последната има луфт от някъде 1mm. Предполагам, че от там е проблемът и оправията е нова. Ако е така - от къде и каква марка да търся?
2. Вчера, след програмата, прането беше мокро. Видях, че центрофугата не може да се развърти добре. Започва да върти, но със скоростта на нормално пране. Ако е празна или с ръчно изцедени дрехи преди това ( или напълно сухи ) - тръгва без проблем. Пак я разглобих: нищо не ми направи впечатление, освен мръсотия по ремъка. Не знам как да я опиша, според мен си в нормите. Ако отида и си пипна алтернаторния ремък на колата, без да имам теч, пак ще толкова мръсен. Почистих го само с парцал с вода, пипнах всички връзки на мотора, нивелирах малко по-добре, пуснах нова пералня и работи добре. Не знам, обаче, докога ще изкара .
Голяма разправия е тази пералня. На нея се уча, тъй че каквото направя. От друга страна, работи и пере добре: бързи обороти ( не ги ползвам ), бързи програми, опции като малко измачкване и голям капацитет. Моторът работи много тихо и плавно, като е добре нивелирана вибрациите по време на центрофуга са минимални. Според мен си заслужава усилията по нея.
Благодаря ви за вниманието и предварително - за мненията.
Хубав ден,
Виктор