Този пост е редактиран от Viking72; 09-03-18 в 23:32.
Е , чак пък мъртва ...
Хорър 1-2 аварии на година , последната - оня ден,
поне с филтрите тиня не влиза , има и още един 150 микрона с утайник в началото(не се вижда) + 5 микрона големия 20”.
Та крайния резултат не е толкова зле , но както се казва борбата е безмилостно жестока....
Този пост е редактиран от ccankov73; 09-03-18 в 23:52.
Цанков,спокойно може да се ползва едра сол на чували.Само,че през определен период бидончето трябва да се мие.
Промишлените котли,ако ползват таблетки,досега всички,предприятия с такива съоръжения щяха да фалират.
Йонообменната смола премахва минералите от водата,все пак си е химия.
Филтрите ти пазят смолата от замърсяване.
При теб трябва да има и филтър с активен въглен,именно той премахва хлора,който намалява живота на смолата.
Далеч съм от мисълта,че не е хубаво да се омекотява водата централно.Само казвам,че тази вода не трябва да се пие,но всеки си преценя какво е правилно и какво не.
Този пост е редактиран от Viking72; 10-03-18 в 00:28.
Оо, бидончето го мия естествено.
Това не го знаех , че намалява живота.Ще ги разгедам,че то май само това няма.При теб трябва да има и филтър с активен въглен,именно той премахва хлора,който намалява живота на смолата.
Преди омекотителната направи отклонение за питейна вода с монтиран механичен и активен въглен филтри и пийте колкото искате.Водата по този начин е по-хубава от минералите.
Шефа на “Био вода” ми е приятел, та той ми обясни някои неща вчера при смяната на смолата.
Сега мисля да сложа в кухнята системка с 6 филтъра (не помня точно какви бяха но има и активен въглен) за пиене и готвене.
Всички филтри за хладилник,който се връзва към водопровод са комбинирани-механичен за твърди частици и активен въглен,две в едно.
Този пост е редактиран от Viking72; 10-03-18 в 00:57.
Малко оклепахме темата ама....,
Филтри милтри.... колко помага не знам.Една приятелка на 45г , която не пие , не пуши , яде само био храни и т.н. здравословен живот , в момента лежи в Токуда с декомпенсирана чернодробна цироза.Откъде и е дошло.... , а де?( т.е. черния дроб сдал багажа)
Какво ядем ,какво пием и какво дишаме - никой не знае.
Не я оклепахме темата.
Най-големият проблем на бойлерите е котления камък. Борбата с него е механична/отваряне и отстраняване/ или химична/омекотяване/.
Да да, имах предвид хлора и филтъра с активния въглен.