Примерно този,как го виждаш в банята..? Друг е въпроса ,че за демонтаж и аз се бих замислил щото е 200 литра, има две серпентини и едвам сме го качвали нов и празен, без котлен камък....И без да има тръби да пречат...
Примерно този,как го виждаш в банята..? Друг е въпроса ,че за демонтаж и аз се бих замислил щото е 200 литра, има две серпентини и едвам сме го качвали нов и празен, без котлен камък....И без да има тръби да пречат...
Този пост е редактиран от microclim@; 04-03-18 в 22:44.
Що се хабиш?
Освен,че се свалят за миене с водоструйка,неръждаеми с двете серпентини се промиват с киселина!
То някой с баня за хиляди левове ще ти даде да я направиш на кенеф?Или този със серпентините,как се чисти на място?
- - - - - - - - - -
Я ми разталкувай думите:
-Като разместих кабелите и едното се откачи.Оттогава бойлера работи..
Здрава връзка така се разпада,като се размести кабелчето?
И още нещо 1мм котлен камък се равнява на изолация все едно има 40мм ламарина .
Този пост е редактиран от Viking72; 05-03-18 в 01:32.
Някой виждал ли е какво представляват керамичните нагреватели на бойлерите?
Питам, защото видях на клип "керамичен" от пералня Samsung. На него беше нанесено само някакво зелено покритие (вероятно някаква боя), уж керамика. Последното се беше отлепило, а отдолу се оказа обикновена, а не неръждаема стомана. Целият нагревател беше обрасъл с мръсотия и наклеп, въпреки заявените предимства на "керамичния" нагревател. Отделно покритието влошава топлообмена с водата.
Та имайте едно наум!
Този пост е редактиран от SPSt; 06-03-18 в 23:04.
Очаквах, че самият нагревател (външната метална част, контактуваща с водата) има някакво керамично покритие.
Поне с това впечатление останах от рекламите на пералните Samsung. Затова попитах.
Иначе другото ми е ясно - всичко ново е добре забравено старо!
Е и какво?
Единственото е почистване на нагревател или смяна.Твърдата вода е враг номер едно на тези уреди.
Нагревни повърхности,нищо не ги спасява от котлен камък!
Точно това се питам и аз!
Лъжат народа с подвеждащи реклами - нищо ново под слънцето.
Add wash и не знам още какви идиотии.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 08-03-18 в 20:08.
Лъжат, който се лъже! Всъщност не съм виждал реклами на Елдом, та камо ли да си помисля за друг керамичен нагревател освен този. Преди да си купя бойлер с такъв нагревател, проучих точно какви са сухите нагреватели и се спрях на този. Другите тръбни, сухи нагреватели са пълна простотия. Разликата от предишния ми бойлер с мокър нагревател е огромна. Вече повече от 6м. този е абсолютно тих и не създава никакви проблеми, при нашата твърда вода. Предишният издържаше една седмица след чистене, преди да се разсвири. Друго предимство е, че когато изгори, ще го сменя много лесно с реотан 3kW и то по възможност с по-голямо сечение. Смятам да го отворя за почистване след като изтече една година и ще съм много доволен на фона на 3-4 отваряния годишно на предишния.
А бе хора вие мазохисти ли сте... какви отваряния 3-4 пъти годишно?!?
от как се помня винаги в къщи са се ползвали бойлери на елдом. Последният е вече на 10 г. Дипломат някакъв си... беше с 5 г. гаранция, и докато изтече два пъти му сменяха гаранционно нагревателя, издържаше точно 2 години ....+/ - няколко дни.... като по часовник. попитах един от техниците - каза че такава била политиката - на гаранционните се слагат най евтините материали. Като изтече гаранцията на шестата година естествено пак беше за смяна нагревателя, но тогава вече момчетата от сервиза ми препоръчаха да сменя целия комплект - фланец, нагревател - никилиран и аноден протектор. от тогава вече 4 години не съм го пипал, нямам и намерение.... като откаже откачам го и следващия.....
Този за който пиша, беше Теси и го издържах точно 3м. след изтичане на 5г. гаранция. Твърда вода+ малко разстояние между мокър нагревател и тръбичка за терморегулатор и знаеш до какво води. Затова и сега съм със сух нагревател и досега съм доволен. Надявам се да не ми създава такива грижи като предишното недоразумение.
Гледал съм ги, но засега положението е овладяно. По-предишният ми Елпромски бойлер изкара 18г. Сега и този Елдом ако изкара толкова-да го мислят наследниците.
IMG_20180309_173939.jpg
IMG_20180309_173932.jpg
Ето го сухият нагревател.
В тръба,която е емайлирана.
Е чак пък тежка , виж евтина не е. Вчера му смениха йонообменната смола,цедки+труд+нов съд за солта+ 2 чувала таблетки само 368лв като за приятел, мъкненето до Варна не го броя.Сега 2+2 месеца няма да го мисля(после само сол).Добре , че това със смолата е на 6-7 години.