Първоначално публикувано от
sclera_bg
Купихме нашия индукционен плот погрешно, мислейки си че е обикновен

. Освен първоначалния шок от факта че нито един готварски съд не беше пригоден за работа с плота имаме само положителни емоции. Специално бих отбелязал факта че индукционните уреди нямат (почти) никаква инертност и по този показател са много близо до газовите уреди (на които съм фен). Могат да работят и с "криви" (с неравно дъно) съдове, за бързината всички вече са казали.
Наистина (ако няма друг конвенционален готварски уред, както е в моя случай) трябва да се има предвид че абсолютно всички съдове (включително кафеварката

) трябва да са пригодени за работа с плота. Също така имам съмнението че ако (недай боже) стане някаква повреда в mainboard-а оставаш генерално без готварски уред за разлика от газовите и класическите (с отделни "тучове") печки.
Още един "недостатък" - от известно време започнахме да ползваме
чугунен грил-тиган който не е най-гладкото нещо на света и закупихме специален
протектор за да предпазим плота от надраскване. По-неприятното е че на максимална мощност имам чувството че плота прегрява и дава някакъв код за грешка за конкретната зона (който не откривам в списъка с грешки). От друга страна за да се изпекат добре нещата е важно темпераутрата да е достатъчно висока. Опитвам се да реша този проблем като ползвам грил-тигана на степен "8" или "7" (от общо 9) но и на степен 8 се е стигало до прегряване (или каквото предизвиква този проблем). Не знам доколко това е вредно за плота, но определено ми е в главата и не се чувствам комфортно при ползване на грил-тигана.