Дупка в ламарината на фурна
Здравейте, свободностояща готварска печка Горение, от най-простите, на 12 год. Миналата година й горя долен нагревател, вчера отново. От старото горение си знам урока и днес с фенерчето намерих пробойната. Има ли начин тази дупка (2 мм) да се запълни с нещо, било то смола, силикон и т.н.?
Отговор: Дупка в ламарината на фурна
Има такива 'силикони' по железариите и са общо казано 2 вида. Едните са до 150 градуса, другите са на повече, та търси от тях. Не са скъпи, десетина лева.
Цитат:
Първоначално публикувано от
wrathchild
Има ли начин тази дупка (2 мм) да се запълни с нещо, било то смола, силикон и т.н.?
Болт и гайка?
Цитат:
Kasap
Болт и гайка?
...и аз си го помислих, но... Реално печката е правена ремонтнонепригодна. Непосредствено под ламарината е нагревателя, който е покрит с вата, която от своя страна изолира цялата фурна и е вързана с тел. За да сваля реотана изпокъсах ватата, но няма друг начин. Та не виждам способ по-който бих заврял болт или гайка под ламарината, телта която държи ватата пречи. Освен това болта/гайката може да се забие в нагревателя, който е открит тип. Това ще е 4 по ред долен нагревател който сменям, освен него горя и горен. Реално печката е за смяна, това ми е ясно, но на пазара такива печки са кът, повечето фирми работят само за вграждане. Тези които правя свободностоящи акцентират на стъклокерамики, прости печки има реално 3-4 модела. Гледах разни измислени марки, честно казано ме е страх да купя такава, материалите, сглобката... вярно парите са малко, но все пак е ток, не бих рискувал.
Цитат:
tolostoi
Има такива 'силикони' по железариите и са общо казано 2 вида. Едните са до 150 градуса, другите са на повече, та търси от тях. Не са скъпи, десетина лева.
Ще пробвам със силикон за гарнитури на двигател. 300 градуса (уж), температуро и масло устойчик (пак уж).
На боклука. Щом се е пробила сигурно дъното е като дантела и ще се пробие на ново място. Или може да сложиш върху цялото дъно лист неръждавейка
Цитат:
FearMe
нитачка
Чудесна идея! Харесва ми! Мислех, че само аз мисля подобни радикални методи, но съм грешал :) Болта и нита са чуден избор, ако силикона не стане.
Цитат:
espace
На боклука. Щом се е пробила сигурно дъното е като дантела и ще се пробие на ново място. Или може да сложиш върху цялото дъно лист неръждавейка
Това е повече от ясно, но по-горе писах, че няма кой знае какъв "читав" избор. Ако стане със силикона и новия нагревател, лятото ще трябва да купя нова.
Цитат:
wrathchild
Чудесна идея! Харесва ми! Мислех, че само аз мисля подобни радикални методи, но съм грешал :) Винта и нита са чуден избор.
Имаш малък проблем с нита. Ще ти остане една дупка в цетъра му.
Около... 2mm :)
Е, не е задължително. В повечето случаи пирона остава в дупката.
С нитачка най-много да направиш дупката от 2мм на 4мм или там колкото е нита.
Щом е пробило от корозия, ламарината около дупката е изтъняла, а за занитването е нужно усилие и здрава периферия на дупката.
Изрежи някаква неръждаема ламаринка и я залепи с нещо като това https://nspauto.bg/drugi/lepila-i-si...hnicqll-detail
Спокойно, първо мажа силикона, слагам нагревателя и газ!
Пък ако се скапе преди лятото, то тогава ще яде болта или нита...
Сега нямам излишни пари за печка. Мисля живот и здраве на пролет да сложа един климатик (а там монтажа ще е колкото добичето), таратайката също чака за обслужване, компа и той древен... За всичко пари трябва, а топлофикация под 200 на месец не пада :D
Ламарина от капачка или кенче изрязваш и лепваш със силикона.
Цитат:
zxc0
Ламарина от капачка или кенче изрязваш и лепваш със силикона.
...хм, ще издържи ли на температурата? Капачка за буркан имам, кенче тоже... Това ако стане ще е мода на годината!
Купи си закрит нагревател, някога на един кюртинг с открит нагревател ми дадоха от едно магазинче до лъвов мост заместител - закрит нагревател, като на скара парти грил, но със съответните размери.
- - - - - - - - - -
Оригиналният беше кантал и керамични втулки в нещо като улей с форма на "М"
Капачката е по-дебела мисля - сложи нея.
Де ще ходи, че няма да държи. То оригинално едва ли е по-дебела.
Хром никел на дъното не е добра идея. - коеф. на топлопредаване е 3пъти по-лош от стоманата.