Мнение относно фурна и керамични котлони Тека
Здравейте,
Правя ремонт в кухнята и трябва да поръчам уредите.
Гледах във форума и най-много хора за фурма са избрали Gorenje. Първоначално се бях насочил към Bosch, но някои неща са доста скъпи и се разколебах.
Човека, който ще прави кухнята ми препоръча Тека, но не откривам мнения за тях. Какви марки бихте препоъчали за: Фурна, котлони, мияла и абсорбатор?
Благодаря предварително.
Отговор: Мнение относно фурна и керамични котлони Тека
За Горение преди имаше много оплаквания от гръмнали стъкла, потърсете в Гугъл. Аз съм с ТЕКА, беше 1300лв преди 10 години, ами изгоря платка на първата година.
Скоро поръчвахме фурна за нашите и не търсехме някакъв топ модел. Спряхме се на това БЕКО с 5г гаранция:
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-...0-BCS/p/680757
Бекото съм го ползвал доста по квартири - печки, котлони и хладилници и всичко е било супер. Просто ми се струват едни от най евтините и се чудя дали няма да ме разочоват като си ги купя за вкъщи.
Бюджетът ми е 1500-1800лв за всичките уреди
Това бюджетът за 4 уреда ли е или само фурна?
Извинявай - за фурна, котлони (2ка), миялна и абсорбатор. Може би бих го разширил малко ако има нещо, което си заслужава.
Много информация си спестил. Абсорбаторът какъв ще е? Колко кубика е стаята?
Миялната вградена ли е? Фурната и тя?
Какво имаш предвид какъв ще е абсорбаторът? Стандартен под шкафче, 60см широк. Стаята е 30 кубика.
Миялната ще в градена (слим 45см), фурната и котлоните също вградени.
Има телескопични ( които се дърпат ) , за пълно вграждане, декоративни абсорбатори. Кухнята отделна стая ли е,че според кубатурата, която си дал трябва да е около 10-12 кв?
Отделна стая е, около 12кв е, от старите кухни в панелките. Може би ще е телескопичен, до колкото виждам като цени, те са по-евтините. Но нямам строги претенции, ако не са добри телескопичните, ще разгледам и други. Апартамента е на родителите ми и им помагам с избора на техниката.
Горение не са лоши за парите си. Имам тяхна фурна за вграждане и съм доволен. Вземи им индукционен котлон. Марката няма особено значение.
Аспиратора е най-важния уред. Колкото по-мощен, по-добре. Не пести от там. Това афектира качеството на въздуха в кухнята.
За съдомиялна виж някое Беко/горение/Мидея.
Тека не знам кой им прави уредите ама не е Мийле. По-вероятно Беко.
Котлони двойка горение индукционни. Безкрайно съм доволен. 7-ма година. Работят всеки ден почти.
За аспиратор разгледай Eurolux от ЛексГруп, за около 300лв имат доста сполучливи модели.
Ние търсихме тиха първа степен и взехме този: http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=102&pid=3644
Нали знаете, че Еуролукс се произвеждат от тези, който ги направи най-евтино? Винаги бих си купил абсорбатор от Elica или Faber, цените са сходни и винаги ще знам,че купувам нещо свястно.
Благодаря за мненията!
За миялна кои марки бих препоръчали, или нещо специално което да съобразя? 45 см широчина