Здравейте приятели!
Търся Пералня и сушилня, бюджета е към 3000 лв за двете. Жената предпочита Миеле, но според запознати, славата им е отминала вече и за парите, които ще дадеш за тях, може да се купи по-вискок клас Бош или Аег. Как мислите?
Здравейте приятели!
Търся Пералня и сушилня, бюджета е към 3000 лв за двете. Жената предпочита Миеле, но според запознати, славата им е отминала вече и за парите, които ще дадеш за тях, може да се купи по-вискок клас Бош или Аег. Как мислите?
Не знам дали им е отминала славата, но с този бюджет сте за най-ниските серии на Miele, които аз лично не бих избрал. Или вдигнете бюджета или се насочете към AEG/Bosch.
Да, пералните от ниските серии са с пластмасов казан. Също така не са произведени в Германия (ако това е от значение).
Слушай жена си , тук пишещите може и да нямат такива уреди
Не знам дали визираш мене. Вкъщи сушилнята е Miele от високия клас. Ниските серии на каквато и да било техника никога не ги гледам, понеже в повечето случаи само табелката им е маркова, а под нея само компромиси
В момента Миле имат промо за двата уреда - пералня + сушилня - с 10 годишна гаранция за 4К. И не са ниския клас.
Така че ... .
Нисък - висок - бошлаф!
Особено пък за нашия пазар, където се доставят уреди от знайни и незнайни производители с неизвестно качество.
Никой не знае какъв е материалът на кръстачката в конкретния екземпляр. Имайте предвид, че и Miele ползват Aluminium–silicon alloys в някои от моделите си. Както и пластмасови казани.
Да, стабилни са, по-добре са конструирани, по-надеждни са от останалите.
Ама дали си заслужават двойната и нагоре цена спрямо топ-моделите на останалите немски производители - всеки си решава сам!
В най-лошият случай Miele ще изкара повече от AEG. Обаче, при съответно натоварване, препарати и редовно почистване.
Няма да ви казвам какво излезе от перална машина на 450цикъла / 5,5г, след основно почистване с частично разглобяване. Прахчетата и геловете само маскират миризмите и частично разтварят мизериите вътре.
Мисълта ми е, че след определени цикли на пране без основно почистване и дезинфекция машината става бактериологична бомба.
В ТМ има някаква промоция за 100лв. над бюджета ти: Miele (technomarket.bg)
Вероятно са от ниския клас, нямам идея с какво окачване и тип барабан са..
Промоцията е на Miele България!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 09-07-24 в 10:40.
Можеш ли да ми напишеш какъв е материалът на вътрешната кръстачка на моделите с барабан "пчелна пита"?
Както и с 3 или 4 "лъча" са?
От тези, които си отварял. Без значение с пластмасов или метален казан са били.
Опитвам се по външни признаци да определя каква е кръстачката. Май силуминовите са 3-лъчеви, а стоманените - 4.
Но не съм сигурен. В магазина няма как да разглобя машината...
Не го приемай като упрек или заяждане!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 09-07-24 в 17:03.
Да разбирам , че висок клас Беко е по-яко от ниския Мийле ? По мое мнение турско - китайските продукти просто нямат висок клас / изключая телефоните - там са добри/ ? Трудно ми е да си представя че клиент , който има финансови възможности ще избере топ модел Кенди примерно пред нещо доказано качествено. Относно цените АЕГ и Бош също не са евтини.
Имам познати от приятелско семейство, които са така да се каже, неприлично богати. Имота, който обитават през повечето време е свръх луксозен тризонет с личен асансьор. Всичките им уреди са китайски евтинджос, а телевизорите най-нисък клас LG. За тях да се хвърлят пари за скъпи уреди е абсолютно безмислено. Ползват, чупи се и купуват ново (пак най-евтиното). Доста хора по белите държави са със същия манталитет (изключвам тия зад океана). Просто тук живеем със страшни комплекси, понеже допреди няколко години нямахме пари. Сега вече имаме пари и тези комплекси тепърва ще се избиват. Автомобилите, които се карат по насраните ни пътища са един от показателите. В София вече имам чувството, че всеки втори е с Porsche.
Преди много години постнах някъде в темата снимки и клипове. Нямам ги вече. Вътре всичко беше масивно, големи лагерни блокове и чугунени тежести. WDA-111WCS, среден клас.
Аз висок клас на Беко не съм виждал. Нисък клас на Мийле не съм отварял. Разбирай, че ако нямаш бюджет за среден клас Мийле, купуваш Бош, за да не сбъркаш.
Богатите хора, особено неприлично богатите, имат съвсвм различно мислене. Ние с теб го нямаме, както и останалите тук, които ни четат. Когато се научите да ги уважавате и да не им завиждате, ще ви стане по-лесно да разбирате философията на избора.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 10-07-24 в 00:21.
Ето в какво състояние продават втора радост Miele WDA-111WCS след 7-8 години експлоатация:
Пералня MIELE W Classic Eco
Bosch 8 серия в момента, че на 6-та комбо уред пишеше Made in China.
Вече го постнах това преди повече от месец.
Отрочета на Electrolux Group Global Brand Licensing - никога повече!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 10-07-24 в 00:40.