Резултати от 1 до 13 от общо 13

Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #1

    Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Много бях слушал по различни форуми за липсата на след гаранционно обслужване на лаптопи Сони Вайо, но така или иначе не дадох вяра на тези слухове.

    Та след едно злополучно "обслужване" миналата събота(19 май 2012год.) на моят лаптоп(Сони Вайо модел VPCEB1Z1E) от мен самият за смяна на българската термопаста с Arctic ceramic 2 trilinear се получи едно постоянно гаснене след стартиране.Понякога изкара 10-15 минути и хоп форсиране на вентилатора и принудително гаснене.

    Тъй като много се бях наслушал за липсата на обслужване след гаранция знаех че има 2 фирми които са упълномощени сервизи на Сони за поправка на Вайо лаптопи и в 3 офиса приемат лаптопи за поправка.

    И така след като се опитах преинсталация и всичко пропадна след загасване по средата на преинсталацията на Уин 7 нещата съвсем се оплетоха...

    Погледнах в нета кои са фирмите упълномощени сервизи за Сони вайо и къде са им офисите, прегледах какви са отзивите за тях в гугъл, помислих и се насочих към една конкретна- "Здравец-Стемарк" в София, Студентски град http://www.sony.bg/support/bg/repair/asc ул."Кирил Попов" №51 -намира се зад 52 блок .

    В понеделник 21 май отидох и към 14 часа оставих лаптопа, на другата сутрин се обадих, но все още не бяха много оптимистични (с оглед гасненето на лаптопа и факта че явно не ми вярваха много, че побитостта на пластмасата на единият ъгъл е от преди и не е имало проблем тогава) и след това към 15 '00 часа ми се обадиха и ми казаха, че за другата сутрин на 23 май(сряда) лаптопа ще е готов и ще струва 100 лева.Съгласих се и казах да го ремонтират.Отидох в сряда, пуснаха го пред мен и си работеше нормално-казаха ми че във вторник почти цял ден е стоял включен и не е имало проблеми с изгасване или рестартиране.

    Останах доволен защото за: 1. диагностика+ 2.поправка+3.спасяване на базата ми данни измежду които имаше и доста професионални данни/информация+ 4. инсталация на Уин 7 и всички драйвери за лаптопа+ 5.почистване и смяна на темопаста ми струваше 100 лева.
    Добра цена за бърза и професионално свършена работа.

    Попитах ако не тайна какъв е бил проблема-казаха ми че има следи от влага и имало променени някакви стойности от влагата който те са върнали в първоначално състояние.

    Първоначално не се сетих каква е тази влага и си помислих, че ще е от влажните кърпички с които почиствам клавиатурата, но впоследствие след както попитах допълнително дали влагата е била по платката и колко е била ми казаха, че според тях не е разливано, но имало следи от влага се сетих, че "почиствах" старата термопаста с клечки за уши с памук накрая натопени в етилов спирт от аптеката, на което техника ми каза, че най-вероятно "етиловият спирт" е бил всъщност вода разредена с етилов спирт и така е причинен проблема с рестартирането и загасването...

    Попитах ги дали има други проблеми, тъй като 6 месеца преди този "инцидент" се беше откачала презрамката на чантата лаптопа беше паднал и се ударил в единият ъгъл и поради това има видима побитост на пластмасата на единият ъгъл, но мо казаха, че засега от диагностиката освен проблема който те са оправили друг не е показал(в началото когато го занесох бяха доста скепитични като видяха побитостта на палстмасата на корпуса на единият ъгъл, макар че има казах, че след падането не имал никакъв проблем).

    Препоръчвам сервиза и на други закъсали.

    П.П. Сега виждам, че на картата на гугъл за упълномощени от сони сервизи за поправка на лаптопи сони вайо има още една новопоявила се фирма предоставяща сервизно извънгаранционно обслужване и ремонт.

    В интерес на истината и двата сервиза(към онзи момент, сега сервизите са вече 3) при обаждането първо ме попитаха дали е гаранционен и ако е гаранционен не съм при тях- тоест не гледаха да ме подхлъзнат и да ми грабнат парите и бяха според мен максимално коректни което говори достаъчно за тях че имат желание да работят сериозно със сони, а не само да грабят пари ако им се отдаде възможност...

    Лаптопа го "проверих" на 24 и 25 май като превъртях на FULLHD резолюция последното издание на MEDAL OF HONOR - с терористите и най-високата температура която вдигна процесора и/или видеокартата бяха 69 градуса за около 10-15 секунди, след което падаше на 67-65 градуса.Вентилатора на охлаждането стигаше максумум 4200 оборота в минута.

    Доволен съм от бързината и коректността.

  2.  
     
  3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #2

    Re:Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Цитат Първоначално публикувано от justify
    В интерес на истината и двата сервиза(към онзи момент, сега сервизите са вече 3) при обаждането първо ме попитаха дали е гаранционен и ако е гаранционен не съм при тях
    Ок, не се съмнявам, че има куп коректни фирми, които биха направили качествено и бързо описаната профилактика. Цената няма да коментирам, но не схванах - все пак, ако лаптопът беше гаранционен къде по дяволите трябва да се ремонтира след като и от двете фирми са ти казали, че не поемат гаранционни ремонти?
    Поне за мен не е добър атестат листнат на официалния сайт сервиз да не поема гаранционни ремонти.

  4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #3

    Re:Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Има разлика между официален сервиз и упълномощени партьнори(сервизи).Това не е официален сервиз, а упълномощени партньори.Поне при сони е така-пише го в страницата им за поддръжка.При обслужване в официален или упълномощен сервиз гаранцията на ремонтираната част е 3 месеца.

    Официалният сервиз е гаранционен и извънгаранционен, но е в Германия или Белгия и ако го изпратя дотам, а не ми признаят гаранцията -аз плащам.Моят лаптоп има следи от механичен удар по пластмасата на единият ъгъл -има побитост.Тази побитост се получи ноември 2011 година когато при едно замятане на раменната презрамка на чантата за лаптопа металният елемент с пружина незнайно как се откачи, макар че принципа му е като на алпинистките метални държачи -карабинер, с разликата, че не се завинтва на винт, а с пружина и при натискане се отваря навътре.Повече чанта с такива скапани държачи(карабинери на пружина) няма да си купя, но нали ми е първи лаптоп и първа чанта бях малко аджамия...миналата събота поръчах една чанта от е-bay от Англия, тъй като в Бг няма чанти които да поберат метална подложка Cooler master U3 която допълнително да пази лаптопа при някой подобен "сакатлък".

    НА въпроса: -Макар и гаранционен(оставаха му 2 седмици до 29 май 2012година-края на гаранцията) при следа от механичен удар върху корпуса -няма кой да ми признае такава гаранция в който и да е сервиз и да ми повярва, че след удара не съм имал проблеми и както и досега нямам и си пиша от лаптопа и че изобщо проблема не е в резултат на видимата механична следа от удар.На практика и в упълномощения сервиз при приемането и половината на първия ден от диагностицирането му не ми повярваха, че проблема не е от механичния удар който беше преди 7-8 месеца и си мислеха че ги лъжа.Едва след като проверили хардуера и не видяли пробелеми са проверили и съответните показания и какво отчита и ми казаха, че е имало отчетени други стойност/настройки различни от заводските и те само чрез съответният софтуер и разбира се почистване са привели нещата в ред.
    Това се е получило, тъй като при смяната на термопастата реших да почистя около платките чиповете на процесора и видеото с етилов спирт от аптека, който техника ми каза, че споед него е бил разтвор на такъв спирт с дестилирана вода, тъй като е открили селеди от влага по платката и наистина аз почиствах с клечки за уши с памук напоени с този спирт или по скоро разтвор на спирт.Лошото е че в аптеката ме излъгаха при покупката че е чист 100% етилов спирт.
    Отделно зачистих платката/дъното е една микрофибърна кърпа по която се оказа че е била използвана за почистване на екрана на телевизор и друг монитор смпрепарат за почистване на тези монитори и е напълно възможно да е имало остатъци по нея от препарата.

    Та общо взето аз съм си виновен и едва ли някога ще "почиствам" чипове и платки с материали-микрофибърни кърпи и други за които не съм 100% сигурен и лично съм се уверил че са абсолютно чисти и се позлват само за лаптопа/

    Така или иначе вече си имам 3 микрофибърни кърпи в различен цвят- за почистване на екрана, пластмасовите части на лаптопа и една специално за почистване на чиповете от стара термопаста ако/когато се наложи...

    Изобщо в Бг на малко хора може да се довери човек- измамниците са "на мода", дори когато са с бели престилки- лекари, зъболекари, аптекари и други ...


    Както и да е лаптопа излезна страхотен-издържа удара и моята глупост и сега си работи и макар и да не съм геймър, по 1 до 3 пъти в годината пускам за 1- 2 дни най-доброто от ФПШутърите...

    Засега не смятам да го сменям, а и зглежда че одъртявам, защото игрите дори най-реалните и хубавите все по -малко ме привличат ...

  5. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #4

    Re:Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    "официален сервиз и упълномощени партьнори(сервизи)" - Това което обясни би ме отказало тотално от сони лаптоп... Излиза, че реално няма сервиз на сони в БГ както си е от едно време. И мани другото ама гаранция на ремонтирана част 3 месеца... Това до сега никъде не бях го чул.... Колкото до "упълномощените партньори" няма сервиз за лаптопи, които ще ти откаже ремонт, след като си плащаш...

  6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #5

    Re:Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Май вместо за бял я направихме за сив списък темата.
    Определено и аз не съм впечатлен от Сони поддръжката. В интерес на истината, днес като гледах на сайта им има 3 фирми - на двете си пише извънгаранционен, а третата май поема и гаранционен.
    Иначе за конкретния ремонт... свиркай следващия път, колегата ще ти спести доста пари от подобни профилактики: )

  7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #6

    Re:Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Откакто последният път ме измамиха с един декстоп 2-ра употреба, kато докато чаках уж да му инсталират офиспакет те ми сменили дъното и сложили такова с DDR1 вече на никой не вярвам.Това го разбрах 10 месеца след покупката.Той тоя същият който ми го продаде "върши" и други такива "хитринки" на дребно...изобщо няма бизнесмени в Бг, а Хитър Петровци които се имат за тариакти, но всичко е до време ...

    Отделно в Пазарджик няколко колеги и познати са ме предупреждавали, че са се опитвали да ги измамят, но след отваряне на кутията на десктопа, макар Уиндоуса да е показвал едно, на практика елементите са били други по-евтини.Те пък тея за които ставаше въпрос дори си признаха пред мен, като казаха че по-погрешка било станало така с колегата и той си помислил че са искали да го излъжат.Да ама разликата е 70 лева от едната част до другата ...Ами ако не беше отворил декстопа да види какво наистина има вътре...А пък фирма която 18 години продава и сглобява предимно компютри периферия, лаптопи и фина електроника да се объркат толкова елементарно ...

    Изобщо като чета и един друг форум за компютри какви л@йна забъркват в сервизи в Бг ми се отщява изобщо да имам работа с българи...Да си платиш 60 лева за профилактика, почистване, смяна на термопасти и ... след като провериш сам след "профилактиката" и платените 60 лева защо лаптопа не е смъкнал и градус да се окаже че радиатора е наблъскан с кече от прах, а термопастата изобщо не сменяна ...

    То всичко това е причината една част от нещата да се опитвам да си ги правя сам, защото дори да си платиш може да си останеш само с плащането без реално извършена услуга...

    Та вече ми писна от фирми и "майстори" за мебели, електро, ВиК и компютри които или са някакви дилетанти или просто са измамници и гледат да вземат парите без да извършат услуга или без да им пука какво ще си мисли и говори за тях клиента ползвал услугите им ...

    А за упълномощените сервизи били на сони или друга фирма/марка не сте прави - и за лаптопите си има сервизни, програми за диагностика и едва ли ще тръгнат да раздават тези сервизни, програмите си за диагностика и всичко друго което е необходимо не всеки ...

    То и при автомобилите има много "автмонтьори суперразбирачи" ама когато опре до италианки/алфа ромео в цяла България я има я не 10-на човека които да ти сменят ролките и ремъците така че да не се потроши след това колянов вал и глави ...

    Отделно че вече всичко е компютри и електроника и без компютър със съответната програма за диагностика започва едно налучкване ... можеш да платиш и подмениш 2-3 здрави части докато "автомонтьорите суперазбирачи" уцелят коя част е повредена...

    Винаги ще има желаещи да ти вземат парите както казваш glowndark, не е там въпроса...
    всеки може да взима пари, а само малцина да свършат работа...

    Няма гаранция че в официалните/упълномощените сервизи незавимо на коя марка и за какъв продукт ще свършат работата качествено, но като се оплачат няколко човека от тях в съответната централа просто ще ги "лишат" от това представителство на марката както например стана с една от фирмите продаващи климатици в България след оплакване от 20-30 човека в централата за Европа и съответната марка/фирма чрез центрталата си прекрати договорните си отношения с тези Бг играчи и отделно ги включи в черния си списък с некоректни фирми, като прехвърли гаранционото обслужване към друга фирма вносител само и само да запази доброто име и впечатления у купувачите.
    А сервизите които не представляват никоя марка, но са готови да ти ремонтират продукта/вземат парите("няма сервиз за лаптопи, които ще ти откаже ремонт, след като си плащаш...") както дори да не свършат никаква работа няма пред кого и как да им потърсиш отговорност и на практика могат и си правят каквото искат ...
    Та за мен въпроса не е кой може и кой не да свърши работа, защото дори да могат-както с профилактиката и почистването за 60 лева- може да се окаже че не искат/не им пука и само взимат парите, ето защо за мен по-важен е въпроса дали мога ефективно да им потърся отговорност за несвършената работа...

    Изобщо в Бг всичко е един голям Фейк като държавата ни...


    П.П. Не е правилно да се говори по принцип както правя сега все едно казвам "всички са маскари", защото им и друга истина/мъдрост "на една каца с мед е достатъчно една капка катран, за да развали меда..." та изглежда дотам я докарахме в Бг...просто много негативни впечатления ми се събраха през последните 5-6 години и може би това е причината за негативизма ми по отношение на българите, но си има хора които не се отказват да вършат работа от която малко разбират или за която нямат необходимата квалификация/обучение ...

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    1
    #7

    Отговор: Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Аз имам сони вайо Vpcea1s1e и съм много много доволна. Имах проблеми с него по време на 2г му гаранция. Звъннах на телефона даден за Сони, от там ми пратиха куриер пратиха го в Германия и ми го върнаха, цялата работа беше за около 10дена. Получих извинително писмо и писмо в което отбелязват какво са ми сменили. Допълнително и кърпичка - подарък. Аз съм изключително доволна от сервиза. Ако ще си купувам нов компютър то това ще бъде пак Сони

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    96
    #8

    Re: Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Ако имаш международна гаранция не се ремонтира в БГ посмъртно Имах подобен случай и след обаждане на телефона им ми пратиха DHL и го взеха за тяхна сметка до япония и за 3 дена го върнаха със сменено дъно.

  11. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #9

    Отговор: Re: Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Егати за 3 дена до Япония и обратно.... Тия трябва да са ползвали чартърен полет...

    А иначе 100 лв за спасяване на лаптопа не са много(щото другата алтернатива е на части и нов). Ново дъно върви към 300 евро...

  12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #10

    Отговор: Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Съгласен с Гого, но това важи само за периода на гаранцията.Извън нея -В Бг или съответната държава където се намира лаптопа.

    За лаптоп 650 лева са много, но за лаптоп 2000лв с не са.Особено ако той е основният инструмент за вадене на парички...

  13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #11

    Отговор: Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Гого ни взе за калинки с тия 3 дни до Япония и обратно + смяна на дъно ( при полет 13-15 часа в едната посока). Вероятно е отишъл до сервиза на Японеца от Банишора

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Живее в
    София - Младост
    Мнения
    171
    #12

    Отговор: Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Има нещо гнило в цялата тема и част от коментарите. Лично моят извод е НИКОГА Sony Vaio.

  16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #13

    Отговор: Упълномощен сервиз за Сони Вайо лаптопи

    Бъдете конкретни кое/какво е гнилото в темата и в кои коментари?

    Аз засега съм доволен и занапред ще избирам отново измежду сони вайо, а другата марка най-вероятно ще е Asus серията RoG .

    Разбира се това е настоящето ми мнение, което според излизащите модели на различните марки лаптопи е напълно възможно да се промени.

    Сега моето мнение според "патилата ми", макар и не с лаптопи, а във други сфери, много сериозно ме насочва към покупка извън Бг и евентуaлно сервиз извън Бг.Не за друго, а защото българите все още сме много малко бизнесмени и много повече "Хитър Петровци" за съжаление.

    Има 1 фирма за която продава компютърна техника и лаптопи и на тях бих се доверил, защото само хубави отзиви чета и досега няма някой който да се оплакал, че му е отказана неоснователно рекламация( и изобщо рекламация). Това разбира се също е динамичен процес и също всичко е възможно ...

    Само не мога да разбера защо мнението е абсолютно неаргумнетирано и има едноп голо "НИКОГА сони вайо"?
    По тази логика и аз мога да заявя "НИКОГА лаптоп от български търговец", но все пак има и такива с доста положителна потребителска репутация и не бих бил прав да правя такива изявления...

    Не че много харесвам сони вайо-има и положителни и отрицателни потребителски отзиви за тази марка лаптопи, но засега моите впечатления са само положителни.Да не говорим, че няма марка която да е само с положителни отзиви.Според мен трябва по-скоро да се оценяват отделните модели лаптопи на дадена марка.

    Сега се сещам, че вчера ходих да си плащам мобилния тел. и единият менаджер много сериозно се взе и започна да ми обяснява как трябвало да си купя интернет на виваком преди да изляза от магазина, защото maxtelecom били във фалит и докато си стигна до офиса няма да имам интернет ... То това "момченце" най-вероятно изобщо не е наясно че такава проверка се прави за 2-3 минути.Е направих проверка и се оказа, че това момченце -мениджър просто си търси балами които да му се вържат на "кьорфишека" и макстелеком са били в такава процедура, но тя е прекратена преди 3 години и половина в края на лятото на 2009год. Та така стават нещата някой чул-недочул, видял-недовидял и започва да разпространява слухове във вреда на конкуренцията, само и само да забаламоса някой заблуден потребител и "да го закачи на своята кукичка" ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1
    Последно: 27-12-13, 06:23
  2. Проблем с драйвери на Сони Вайо, моля за помощ
    От luv4eto във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 06-05-11, 21:00
  3. проблем Сони Вайо-Самсунг
    От LuboD във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 09-03-09, 12:34
  4. Проблем със Сони Вайо
    От veskop във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 10-01-07, 12:37
  5. Сервиз за Лаптопи в София
    От Astor във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 06-10-05, 17:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе