Резултати от 1 до 13 от общо 13

Похвала за Карфур Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #1

    Похвала за Карфур Варна

    Може да е дребно, но е важен жеста! Купих една чанта за лаптоп за подарък, която се оказа малко голяма. На другият ден я занесoх с касовия бон, казах че не е точния размер и ми върнаха парите, без да предлагат да избирам друга или да шикалкавят.
    Този пост е редактиран от pilot; 02-08-13 в 19:36.

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #2

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    Е те тва е нищо..... аз да ти разправям за Кауфланд.... Вземам преди време една възглавница на промоция - от ония скъпите Тед, мед... не помня каква марка беше - от тия дето и матраци предлагат. Около 40лв беше възглавката... Та пробвам се да спя няколко нощи - е ми не ми е удобна, дадох я и жената да я пробва - и тя я изхвърли още първата нощ. След една седмица я слагам в найлоновата и опаковка и отивам в Кауфланд (**********) заедно с касовата бележка (предвидливо я бях запазил). Казах им че искам да я върна защото не ми е удобна (всъшност те даже не ме питаха за причината, но аз им обясних) - казаха "какво искате да ви върнем парите или да вземете нещо на тази стойност?" Тъй като и без това влизах да пазаря избрах второто.

    А дайте ми пример за подобно нещо с някой български магазин или верига?

  4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #3

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    ...да ти разправям за Кауфланд.....
    Аз съм връщал машинка за подстригване Супериор купена за 15лв. след 2г. и 5-6м. ползване (имаше 3г. гаранция), че почна да скубе много яко и почти не вършеше работа. Без никакви проблеми ми върнаха парите след представена касова бележка. Дори съм я отварял да и дозапоя кабелите на батерийката .
    За Кауфланд (също и Лидл) са ми разправяли доста случаи на върнати пари след рекламация, за което трябва само да се радваме и адмирираме тези вериги!!!
    Този пост е редактиран от gnf; 03-08-13 в 02:36.

  5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #4

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    Хубаво е човек сутрин да прочете подобни мнения. Браво на веригите, сигурен съм, че спечеления имидж от подобни решения изплаща загубите.
    Примерът на Пат ме същиса, все едно сме в САЩ

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    239
    #5

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    На мен ми се случи подобна случка в Лидл , с машинка за кръвно . Само ме попитаха какво искам , пари или да пазарувам стока на същата стойност. И аз като @Pat избрах второто.

  7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #6

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    Чакай да се усетят повече хора и като нищо може да изчезне тази екстра специално за БГ, например. Като си спомня в САЩ какви магарии съм правил като гурбетчия, срам ме хваща. Купувах си по един шампоан от 2 $ и един от 10$, след което преливах опаковките и скъпата опаковка с евтиното съдържание се връщаше обратно. Купувам видеокамера, снимам 2 седмици за роднините в БГ и след това камерката с някоя драскотина- хайде обратно в Уол Март. Там даже ако си купиш месо и да остарее в хладилника, човек може да го върне, сигурно само това не съм връщал, понеже съм вегетарианец. Веднъж изгорих една прахосмукачка на една мадама и познайте - без касова бележка - хайде чисто нова, даже и друг модел, понеже старата беше ползвана една година. Рекордът ми бе връщане на гумени ботуши, с които бях работил половин година, омазани целите с боя -ПРИЕХА ГИ с моето оправдание, че се хлъзгали Един поляк като си заминаваше на Полша ме надмина -като метна дрехи, покъщнина, всичко обратно в Уол Март след едногодишна употреба. Бях с него, когато връщаше един грил за печене на пуйки, целият омазан, пожълтял и се развика "Брокен, брокен" като някакъв туземец и хората му го приеха.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 03-08-13 в 13:56. Причина: ех, този правопис :(

  8.  
     
  9. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #7

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    Ами то си е за срам да ти кажа... Не знам защо пишеш какви магарии си правил, та и ние да се срамуваме.

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #8

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    Тези хора "там" не са толкова глупави, колкото изглеждат на пръв поглед. Не случайно в западния свят "българин" е по често нарицателно, отколкото обозначение за националност, с всичките произтичащи последствия.

  11. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #9

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    Цитат Първоначално публикувано от Shmi Виж публикацията
    Ами то си е за срам да ти кажа... Не знам защо пишеш какви магарии си правил, та и ние да се срамуваме.
    Що бе, ти си много убав ли ? И твоят мъдър коментар с какво допринесе в тази тема ? Би трябвало да е забавно описаното от мен, нещо като съвременнa Бай Ганьовщина, ама не си ми схванал идеята, май.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 03-08-13 в 14:08.

  12. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #10

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    Публичното порицание винаги има файда или поне почти винаги (в случая явно няма, така че може би мнението ми с нищо не допринася действително). А иначе, така наречения от теб хумор го схванах, но нещо не ми се услажда. Както не ми се услажда всеки път, когато умни и съвестни хора биват сочени с пръст от чужденците заради подобни изцепки... (биват слагани под общ знаменател с всички българи)
    Не съм много хубав, но имам важни принципи, които отстоявам. Когато ти се подаде ръка, независимо под каква форма (в случая дадена верига зачита правото ми на потребител), за мен е недопустимо човек да прави подобни изцепки. Най-малкото не е етично, справедливо и човешко. И заради подобни хубавци, като теб, един ден наистина губим всички. Дали ще ни отнемат правото на замяна на стока, дали ще ни отнемат предимството на кръстовището - все тая... Ако не си етичен към другите, те няма да са етични към теб, веригата си продължава и всички заживяваме в един "хубав" свят. Днес си излъгал веригата, утре ще излъжеш приятел, сигурен съм.

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #11

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    вие за западняците не се тревожете, нормата на печалба е толкова огромна, че това са смехотворни загуби за тях, а реномето хвърчи нагоре

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #12

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    Пуснал съм позитивно насочена тема и нека остане такава. За другото си има лични. Нека модератор да предприеме необходимото. Благодаря!

  16. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #13

    Отговор: Похвала за Карфур Варна

    SHMI ми е изпратил някакви кибер уроки и вчера, вднага, след последния ми коментар, ето какво се случи: Влиза при мен младеж на възраст около 25г. Купува си директно дадена стока Х, плаща и се разделяме по живо по здраво. Точно след 5 мин идва, гледа надолу, питам какво става, а той мълчи, гледа на страни и едва когато ме доближи непосредствено, казва сконфузен "Ами... искам да я върна". Питам какво не е наред, а той:"Ами нищо, промених си решението", а аз :
    - Не става така, да си мислил преди да извършиш покупката
    - Ама как! Не става ли?! По закон имам правото да върна стоката до 30 дни!
    - Какъв е този закон, казвай да пиша в Гуглето.
    - Ама как така?! Знаеш ли, връщал съм дънки за 200 лв по моловете.... и какво сега няма ли да ми бърнеш парите...ама какво ще ти стане? Много несериозно отношение имате към клиентит си.
    След което го удари на чувства и манипулации за имидж и т.н. Изчезна. След още 5 минути се повториха нещата, само че дойде и приятелката му. Пак за тези 30 дни по закон, който за мен е неизвестен. Викам сота, да не прибягвам аз към насилие. Идват те, пулят се на оплакването на двойката, че не искам да им приема стоката и на моето желание двамцата да се разкарат, т.к. ми пречат да си върша работата и ми казват: "Ама ние сме само ако има сбиване, такива неща, разбираш ли? Ами да се обадим на полицията, а?" Идват ченгетата, и те едно голямо умуване му удариха. Приказваха си частната и държавнаа власт, та накрая всички се разкараха. Сигурно пичлемето ще пробва да вади кир за мен за пред КЗП. Дано да не му обърнат внимание. Някой гледа от горе , явно случката е възмездие за щетите, нанесени от мен на Уол Март на младини.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Похвала за Била Варна
    От logic във форум Бял списък
    Отговори: 10
    Последно: 22-09-13, 11:09
  2. Фреон 22 Варна
    От bokanegra във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 23
    Последно: 04-08-12, 16:05
  3. Клима във Варна
    От Flitmo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 27-04-09, 22:23
  4. Часовникар във Варна
    От Julian във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 20-05-07, 12:50
  5. Интернет във Варна
    От dimi във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 11-08-04, 21:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе