Отговор: Re: Климатици от ниския ценови клас
Здравейте.Трябва да се изберат два климатика,които да "стават".Аз съм фен на Mitsubishi Electric,но са ми малко скъпи за дадената ситуация.Първият е за село-за възрастна жена.Стая от къща около 20м2.PVC дограма-без изолация.Вторият е за апартамент-стая 12м2 с изолация 10 см външна и 5 см вътрешна.Търся цена-качество и донякъде икономичност.Машина,която ще работи безотказно както на студено,така и на топло.Мислех си тези Mitsubishi-та ниския клас с тези леки външни тела дали ще вършат работа?.Цена за климатиците нямам.Ще ми се нещо надеждно.Ако няма по-евтино ,ще купя MHI Premium в краен случай.Благодя на отговорилите.
и PVC дограма.
Отговор: Климатици от ниския ценови клас
Здравейте. Нямам никакъв опит с климатици от ниския ценови клас, но се налага да се ориентирам към тях. Въпросът е, че изборът е доста затруднен предвид наличието на един куп марки на пазара. Трябва да отоплявам две северни стаи по 12м2, височина 2,5м. Вътре не се живее активно, ползват се като килери. За едната стая умувам вероятно подово вътрешно тяло.
Ще изброя няколко модела и моля за препоръки от ползватели или хора, които са имали вземане-даване с някой от въпросните климатици.
Alpin Elite ASW-25ETE
Подов Hisense AKT26UR4RK4 / AUW26U4RR4 Console, 9000 BTU
Подов климатик COOPER AND HUNTER CH-S09FVX
ARIELLI ARSIN09AEP ALL EASY PRO .
Рових из нета за TCL, 9000BTU е с висок разход на енергия и нисък SCOP. Starlight също разгледах, но искамда купя машините от фирма, която с това се занимава, да монтира и при нужда обслужва/ремонтира.
Засега клоня най-много към Ариели-то(заради високия SCOP) за едната стая и Hisense-то за другата, но съм отворен за други препоръки.
vnedel4ev, монтирали сме Alpin ASW-25ETE Elite- ако нямате високи изисквания са идеални за целта. А и работят сравнително тихо. Може да погледнете и Midea MA3-09HRDN8-QRD0GW~MA3-09HFN8-QRD0GW Prime 2, Kaisai KEX-09KTK ECO, AUX J-Smart ASW-H09B5C4/JOR3DI-C3.
В момента на 1100лв. са двата флагмана( rev.1 и 2) на TCL Fresh in.