Първоначално публикувано от
IKKbg Здравей,
Понеже съм изчел много от нещата които се пишат по форумите за климтиците, мога да споделя малко и от моя опит.
Особено относно осаките. От 6 години ползвам един инвертор - Дженерал Илектрик 9-ка. Никога съм нямал проблеми с него дори през зимата. Той топли няй-голямото ми помещение - 22кв.м. Преди 3 години понеже не ми се даваха много пари, а и от гледна точка за сервизно обслужване, реших да рискувам

с Осака. Взех - тогава имаше 12-ки, нискотемпературни

Е, сложих го в кухнята. 3 години съм нямал проблеми и с него. по същото време такъв си взе и брат ми, до колкото знам и той е нямал проблеми. Миналия месец взех една от новите Осаки - пак 12-ка модел SL. Верно, доста шарении има, които малко ме дразнят, но все пак не го гледам аз - гледа го сина ми

. От него се изненадах приятно, защото в сравнение със старата осака, при достигане на температурата - при отопление си спира напълно вентилатора и не върти и не охлажда вътре - държи се като инвертоа на ДжЕ. Как ще топли през зимата - все още не знам, като дойде - ще ви кажа

. Иначе осаката 12-ка по субективно мнение топли, почти като 9-ката инвертор... Верно, затопля по-бързо, но и помещението е по-малко, но и доста по-често замръзва и се размразява.
В общи линии съм доволен като отношение цена - качество. за сервизното обслужване - вземат не 50 а 30 лева и важното е да се обадиш, за да те запишат. Обикновено лятото идват от 1 до седмица и половина. като сервизиране - мерят си налягането, температурата на изходящия въздух, почистват пурата и вътре корпуса и питата от болкуците, които обикновено за 2 години се налепват по нея и я дебалансират гадно...
Това е което мога да ви кажа, ако има нещо - питайте.
Поздрави.
ПС. Забравих да допълня - новите модели с монтажа - за 12-ки се движат от 560, 590 до 620 лева. Зависи за кой модел. Страницата им е
www.osaka.bg, но нещо ся я позабравили и там нищо не можеш да откриеш

Съжалявам за правописа, но пиша от лап-топа и е малко гадно