Отговор: Климатици от ниския ценови клас
Внимавай! Както подчертах има голяма разлика между *LLCC , *LLCB и *LLCA.
- - - - - - - - - -
| | 12гр. | | 7гр. | | 2гр. | | -7гр. | | -10гр. | | -15гр. | | -25гр. | SCOP |
| Отдад.мощн. | COP | Отдад.мощн. | COP | Отдад.мощн. | COP | Отдад.мощн. | COP | Отдад.мощн | COP | Отдад.мощн | COP | Отдад.мощн | COP | |
TOSHIBA Ras137SKV-E3 | 1.19 | 6.09 | 1.04 | 5.05 | 1.62 | 3.71 | 2.65 | 2.52 | | | 2.25 | 2.10 | | | 3.80 |
General Ashg - 12LUCA | 1.89 | 6.81 | 1.57 | 5.72 | 2.10 | 3.81 | 3.45 | 2.64 | | | 3.13 | 2.43 | | | 4.00 |
Panasonic E12QKE | 1.18 | 7.40 | 1.08 | 6.05 | 1.82 | 4.88 | 2.93 | 3.07 | 3.20 | 2.58 | 2.76 | 2.33 | | | 4.80 |
FUJITSU ASYG09LMCB | 1.81 | 6.55 | 1.49 | 5.68 | 1.62 | 4.30 | 2.65 | 2.33 | 3.00 | 2.26 | | | 2.15 | 1.60 | 4.10 |
FUJITSU ASYG12LMCB | 1.85 | 6.61 | 1.58 | 5.85 | 1.94 | 4.22 | 3.18 | 2.26 | 3.60 | 2.24 | | | 2.29 | 1.65 | 4.10 |
Последните два ги включих понеже си почитател при отопление при екстремни температури.Оферират се в някои сайтове.Не знам какъв внос са.Но са най-евтините климатици от този тип.Нито някой ги е коментирал в този форум.При наличие на малки деца май трябва да има екстри като йонизатор,филтър и т.н. ,които не съществуват в *LLCC.
Точно 12LLCC имам в предвид и дадените за него 3кв.Значи Митцубишито отпада и остават Тошибата с 12LUCA и 12LLCC.
Щом си намерил *LUCA толкова изгодно го вземай.Както ти писах такива екстри като ябълково-катехинов филтър и йонно-деодозиращ филтър е препоръчителен при наличие на малки деца.*LLCC няма такива екстри.*LUCA има много по-добри топлоотдаване и COP. Тия триста лева разлика ще се избият бързо в сметките за електричество.
Явно май ще се поръчва LUCA,искам да попитам как е с дефростите и какво е положението с вносителя и резервните части за по-дълъг период от време?
Djerami не си пълни главата с глупости.Климатика е добър и ще останеш доволен.
Данните в таблицата за панасоника изобщо не са верни. Не знам как са смятани, но панасониците такива нереални минимуми и COP-ове не могат да изкарат по никакъв начин, ако ще и да се съдерат.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Данните в таблицата за панасоника изобщо не са верни. Не знам как са смятани, но панасониците такива нереални минимуми и COP-ове не могат да изкарат по никакъв начин, ако ще и да се съдерат.
Данните съм ги взел от сайта на Panasonic и са публични.
И в евровента са същите. Ама, нали не са тошиба, значи всички лъжат.:lol:
Не знам от къде си ги взел, но изобщо не са верни. Цитирания E12QKE нито има такива минимуми, нито може да изкара такива COP-ове.
Да не говорим, че цифрите дадени срещу панасоника в таблицата, са непостижими за битови клими на въздух.
Ground source системите(GSHP) имат типичен COP около 4 и не повече от 5, а са доста по-ефективни от термопомпите на въздух.
Е, дай тогава истинските данни, де...
Цитат:
Jack Krauser
Хе-хе. Точно оттам намерих данните. Ако има някакви други, по-истински, ги покажи...
Цитат:
Jack Krauser
Не знам от къде си ги взел, но изобщо не са верни. Цитирания E12QKE нито има такива минимуми, нито може да изкара такива COP-ове.
Да не говорим, че цифрите дадени срещу панасоника в таблицата, са непостижими за битови клими на въздух.
Ground source системите(GSHP) имат типичен COP около 4 и не повече от 5, а са доста по-ефективни от термопомпите на въздух.
Аз имам ground source система с COP 12. Недей да пишеш небивалици.
П.П. за да избегна поне 20-30 излишни коментара, системата термопомпи от блато с температура 47 градуса.
Цитат:
AC_From_Hell
Аз имам ground source система с COP 12. Недей да пишеш небивалици.
П.П. за да избегна поне 20-30 излишни коментара, системата термопомпи от блато с температура 47 градуса.
Добре. Тогава ще инвестираме в блата с гореща вода. Защо не?