Re: Собственици на климатици
Osaka CH-12JN* Неинвертор. Вътрешното тяло е малко тумбесто, с кръгъл индикатор посредата. Свети оранж и вечер е като дежурно осветление- изнервящо. Показва зададената температура и часа. Температурата я показва обаче само когато я зададеш. Няма стаен термометър. Пластмасите пукаха отначало, но зимата спряха. Не много шумен, но не и тих. Външното тяло не е много шумно и без вибрации (все още).
Изложение изток, с пряка видимост към морето, 6ти последен етаж.Стая 20 кв.м, стара дървена дограма, без изолация. Самото външно тяло е монтирано с тясната страна на изток (тази с кабелите и тръбите). Два контролни термометъра (живачни, хубави, не пръчки от 1 лев) - до външното тяло и диагонално на вътрешното, на 1 м. височина.* Зимата при -15, -22* зададени 25* беше 20 градуса. Не се заледяваше много, а* в най-големите студове почти не спираше !?!* Два три пъти го намирах да включва и изключва като полудял - на 2-3 секунди. Откачих му тръбичката за отводняването, всичко беше лед. След като се разледи тръбичката го изключих от мрежата за минута и се оправи. Явно от време на време му трябва рестарт. Като цяло, мисля, че е слаб за тази стая. Според мен е подходящ за малък офис или стая, в която светлината и шумът няма да правят впечатление. За разхода не мога да кажа защото всичко ми е на ток, а не съм сам и не мога да следя какво кога се включва. Миналата година плащах по 160-180 лв. и си беше студено. Тази платих най-много 130 и беше топло. Оценка 4.
Osaka CH-12-BP/D инвертор,имам го вече 3 година,използвам го предимно за отопление през зимата за стая от 27-28кв.м.При зададена температура от 23гр. термометъра по диагонал ниско до пода показва 2-3гр по ниско.Къща с три външни стени.При по ниски температури -10 -15 е по шумен но се свиква и вече не му обръщам внимание,не заледява.Единствено което не мога да разбера дали трябва да е така но през час при ниски температуре се включва да размразява външното тяло и също така имам чувството че първата година по-добре топлеше.Според техниците които правят профилактиката външното тяло е много мръсно и трябва да го чистя с пароструйката а дали е така не знам.
2 климатика :
1- [b]Panasonic конвенционален [b]CU-PW12CKE на 2 год.
Невероятна машина , охлажда топли всичко прави , безшумен.
Зимата съм се отоплявал с него , и при изключително ниски температури , не се е заскрежавал и замръзвал никога ! Много съм доволен!
Както се досещате , от мнението ми за 1 -вя климатик втория е :
2- [b]Panasonic Inverter [b]CU PE9DKE на 1 месец.
За сега за охлаждането е жесток , все още не мога да кажа нищо за отоплението , но като се има на предвид старата ми машина мисля ,че тази ще е още по добра !
Предлагам на всички , които са решили да направят покупка на климатик да следват едно правило ..
[b][size=2]Не сме достатъчно богати да си копуваме евтини неща !
Имаме Панасоник 12 от две години , много сме доволни , сметките за тока са по-ниски от преди , най високата която сме плащали е 120 лв като се има в предвид че имамме 50лв редовни за месец за ток , не че климатиците не харчат нищо както някой смятат , но удобството си е супер, лятото хладно зимата топло , не е и много евтино закупуването на като всичко хубаво е скъпо нещо но си заслужава само го пускаш и няма грижи , а това за 120 лв беше през февруари , когато падаха до -18 , иначе плащахме 70-90 лв , лесно се почистват и филтрите , изобщо супер си е, сега си взехме 9 за по-малка стая , ще го видим на зима пак Панасоник
Мда... Ако не се бях зачел в тоя форум нямаше да ме боли главата, та ето аз какво притежавам:
NEO ACS-HH12LIH - ION Generator. Дрън-дрън машина е, охлажда перфектно, през зимата на 2004-2005 се отоплявах с него - крайно шумен вътрешен агрегат - пука, пръщи, скърца, но топли. При -18* през февруари се саморазмразяваше когато има нужда, но за сметка на това си мряхме от студец междувременно. Тази година съм с двойна термоизолация на външната стена, с PVC дограма и ще тествам NEO-то отново.
NATIONAL AS12 нещо си, което е еквивалент на 10ка - 11000BTU охлаждане, 9500BTU отопление, японска втора употреба, притежавам го 2ра година в офиса - безумно тихо вътрешно тяло - ако не си под него и да те духа няма да разбереш, че работи (MATSUSHITA продукт, кадърно рециклиран и внесен в БГ.) Не мисля, че е особено икономичен, но не съм и плащал някакви зверски сметки. Зимата бях в помещение, което като термоизолация е еквивалентно на брезентова палатка - самия климатик беше монтиран срещу входна врата дървена - добре топли, но ... да, зимата беше по-топла, нали и помагах. Сега съм в ново помещение и зимъска ще изтестваме - може и да се топля добре с него :)
SAMSUNG 9ка, прозоречна - най-най-шумното нещо наречено климатик. Бръмчи, трещи, тресе се, но пък работи колкото силички има :) хаха... Доволен съм - охлажда добре бирата, а в ранната зима дори и топли :)
Имам климатик марка: Osaka, модел: CH-12-JB. Много съм доволна и го препорачвам. Много тихо работят и външното и вътрешното тяло. Охлажда доста бързо и е енергоспестяващ. Има 4 степени на вентилация, функция освежаване на въздуха, нощен режим и при отопление има допълнителен нагревател. Наи съм очарована от ниското ниво но шум!
От скоро имам климатик DAIKIN - FTXG25CVMBS , все още не съм го пробвал на отопление, но и това ще стане. Стаята е 23 м2 без вътрешни изолации и е разширена към балкона с една външна стена която е 50% стъклопакет и ПВЦ дограма.
На охлаждане е супер тих просто не се чува нищо (22dB на 1-ва степен на вентилатора) само на по-голяма степен на вентилатора може да се чуе въздушната струя и то вечер когато е по-тихо. Компютъра като е пуснат е много по-шумен а той е с тихо захранване и охлаждане на процесора.
Айде със здраве и да не ви спират климатиците :)
:ole
Монтираха ми Prolux KFR GW/A1
за това време работи добре и според мен не е шумен
Мнения?
У хола имам зло китайско менте Yokohama 12 - ка , при температури до -3 -4 мога да кажа че става топли добре а пък ако е над нулата направо пластмасите му ще се запалят от топлина , сравнително шумно вътрешно тяло не става за спалня , жалкото е че климата не е лош но при температури под -5 рязко се намаля ефективността му.Иначе си размразява добре работи добре но не става за отопление когато навън е много под -3 -4 градуса.За лятото е идеален изстудява идеално , не знам защо хората плюят китайските ментета в крайна сметка върши същата работа дори и с малки недостатъци.
У спалнята имам Хитачи инверторна 10-ка правотоков компресор с PAM Control китайска сглобка , много добър климатик независимо че е китайски , изключително безшумни вътрешно и външно тяло , ефективен при всякакви температури.
Хич не ми се даваха 1540 лв. за клима Sharp XP12FR. Ама ги дадох. Обаче предстоят и други давания. :jamaika
При зададени 20'С духа стаен въздух, при 23`- топъл, при 28`горещ (~45С`).
Аз отоплявам 20м2(52м3)+като отворя вратата, още 20м2 . За 52м3 при 0'С вън и вътре 23' е преоразмерен, щото спира(външното) и чака да падне вътре температурата. Вътрешното тяло "опипва" въздуха, като задухва със стайна температура. Иначе като отворя вратата на стаята, започва да духа топло и не спира. Съответно дневната е топла, коридора с 1~2`С по хладно, кухнята с 3~4`С.
П.П. За шум не писах - може да се каже че е тих. В момента компа е по-шумен, на ауто е най-безшумен като в моменти на усилена работа пуска вентилатора на най-ниската ръчна степен. Има три ръчни и ауто. Като цяло под 30 Дб е.
Имам Hitachi RAS/RAC - 14CH3 от 2003 год конвенционален с фреон R22. Няма много функции и автоматични режими, но работи много добре. Монтиран е в стая 30 кв. м. южно изложение тухла без изолация и скапана дървена дограма. Когато работи отваряме вратата към кунята и коридора. Температурата в стаята си я поддържа, а в коридора вдига с 3-4*С. Не го пускам на повече от 22*С защото става много топло. Когато външната температура е -15 и по-ниска работи постоянно без да се изключва но си поддържа температура от 21-22*С. Това според мен се дължи на лошата изолация, а не на намалено КПД на климатика. Размразява през 2-3 часа за около 5-10 мин и никога не съм го виждал заскрежен. За ток плащаме 60 - 70 лв през зимата и около 40 през лятото. Външното тяло не е шумно, въртешното свисти когато вентилатора е на макс, но поносимо, не пука когато е на отопление, а струята е 50 - 55*С. Като цяло съм много доволен и единствения недостатък, който намирам е, че като спре тока за малко после климатика не се включва сам, а трябва да го включа пак от дистанционното.
Темата е за споделяне на впечатления на собствениците на климатици от тяхната работа, предимства и недостатъци. Моля Ви, въздържайте се от разводняване и спорове.
Badr:Ти прочете ли този текст.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Темата е за споделяне на впечатления на собствениците на климатици от тяхната работа, предимства и недостатъци. Моля Ви, въздържайте се от разводняване и спорове.
Форума си има правила http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22317.0.html
Спазвай ги и постовете ти няма да бъдат изтривани.Едно от тях е :чл. 8. Редактирайте мненията си, ако сте допуснали грешка вместо до пускате по 2-3 последователни мнения.
От два месеца с GENERAL ASH12 LB от Булклима.
За сега без забележки и при -9 C.