Re: Собственици на климатици
Инвертори Toshiba RAS 2256 D модел 2006 год. и Toshiba RAS 225 ER модел 2004 год., нямат много екстри но се държат много добре и най-вече консумацията по паспортни данни е отлична виж http://www.daiseikai.com/lineup/6d/2256/index_j.htm работят с КОП - между 5,29 и 5,75.
Много добри машини, работят изключително тихо,(имам бебе в стаята) за момента съм много доволен, за консумацията им ще напиша по-късно. отоплявам две помещения в панелен блок без изолация с квадратура 15 кв.м и 12 кв.м. все още с дървена дограма. Нямат никакви проблеми с поддържането на зададената температура от 22 градуса.
Да не пропусна - закупени са втора употреба и не съжалявам за това, на цената на един нов марков инвертор сложих 2 почти нови машини, много по-добри от китайските такива.
RE:При засичане на електромера от 22,45 до 09,45 отчетох 1,7 KW разход /дневна/ и 2,9 kw /нощна/, за включени една машина при зададени 21 градуса температура и външна такава от 0 до 5 градуса /все пак е нощ и не мога да спя при термометъра :))/ при включени хладилник и телевизор /3 часа работа за периода//. Всеки сам може да изчисли разхода!! :ole
Хубаво, че има такава тема :ole
Ние сме с два климатика - Mitsubishi - SRK 25 ZD-S Inverter DC - VPAM и Fujitsu - ASY A9LCC Inverter DC V-PAM - доволна съм и от двата. Mitsubishi-то като че ли повече ми допада, по-тихо е, сложили сме го в спалнята, а Fujitsu-то в хола и определено се чува по-осезаемо. За сметките на ток - в най-горешите дни около 80-90 лв., в най-студените -15-20 около 100-110 лв., като се има в предвид, че сме на бойлер, пуска се пералня всеки ден, 2 ТВ, които работят постоянно, миялна - на 2 дни се пуска. Според мен са много добър вариант качество-цена.
E12DKE в хол/трапезария и Е9DKE в спалня. На една година и кусур. При поддържана температура зимата 22 и 25 лятото, бойлер, доста експлоатирани пералня и готварска печка, тв и компютър по 24ч - средно 70лв за ток зимата и 40 лятото.
Вече и аз съм горд собственик на климатик Fujitsu - ASY A12LCC Inverter. Топли ме перфектно и не ми пречи шума му изобщо вече го тествах миналата нощ при -10. Сега ме притеснява единствено каква сметка за ток ще ми избаца :god . За по сигурно съм му приготвил един електромер да му го лепна та да не ми прави номера с разхода :)
Цитат:
Първоначално публикувано от gogo100
Вече и аз съм горд собственик на климатик Fujitsu - ASY A12LCC Inverter. Топли ме перфектно и не ми пречи шума му изобщо вече го тествах миналата нощ при -10. Сега ме притеснява единствено каква сметка за ток ще ми избаца :god . За по сигурно съм му приготвил един електромер да му го лепна та да не ми прави номера с разхода :)
Честито и поздравления с избора. Имам същия модел - безшумен, топли и много икономичен. Имам енергиен монитор 3000 (нещо като мобилен електромер) и разхода му е много малък. Препоръчително е да не се изключва ако температурата е под 0-та.
Ами нека и аз да се похваля с нова придобивка - TOSHIBA RAS-10SAV-E , тайвански. Монтираха го днес преди обяд.
Засега нямам още впечатления, само се опитах да замеря температулата на изходящата струя. 15-20 мин след пуск на режим отопление, 30*C, максимална скорост на вентилатора. Използвах живачен лабораторен термометър с обхват 50*, когато показанията надхвърлиха обхвата, трябваше да преустановя замерването. Струята е над 50*, но колко - не знам. :yahoo:
ЕХЕ и аз най накрая:
2 бр. Fuji Electric RS-09LCC
1 бр. Fuji Electric RS-12LCC
но понеже на него пише Fujitsu ASY A 12 LCC се набутах налко повече :-)
Ама на кой му пука, освен на съседите щото в неделя ни спряха парното :-)
[img width=800 height=513]http://klik-klik.hit.bg/PC060013.jpg[/img]
:bravo :ole
HAIER 12 инвертор 6-та година от първите дигитални дисплеи НАЙ-ДОБРИЯ, НАЙ ТИХИЯ И Т.Н.Само техниците на обслужващата фирма бяха тъпи/меко казано/.Не ми обясниха и не разбраха праблема на йонизатора/трябва и той да се чисти/ та 2 1/2 месеца бях без климатик....взеха му платката и....... пращаха я 3 пъти до сервиза в Сф.
Фуджицу-Дженерали ЯПОНСКА за Европа- 12ца инвертор от 3 месеца - добре се държи засега.Сравнително тих и добра струя на вътр. тяло.
Хитачи Японско от Тайвал ли Малайзия ли забравих 12-ца инвертор от 3 месеца - яка топла струя, нооооо е НАЙ-ШУМЕН и вън и вътре.Иначе изходящата струя е почти горища и яко топли, но ПРИЕМНИКА НА ВЪТР. ТЯЛО КОГАТО ИСКА ТОГАРА ПРИЕМА КАКВИТО И ДА Е КОМАНДИ.СЕРВИЗНАТА ФИРМА ОЩЕ УМУВА ЕКО-КОМФОРТ ВАРНА.
ОСАКА 12 конвенционален обикновен климатик и той 6-та година.ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ Е ОТ СТАРИТЕ БОЙНИ ОСАКИ - БИЧИ БЕЗПРОБЛЕМНО И Е С ВЪТРЕШНОСТТИ МИЦУБИШИ.......Има значение.В големите студове/за Варна ветрове и -15-20/ пъшкаше всеки час по 20мин. за себе си, но никога не спря, само ..... не насмогваше горкия, но Хайера пък техниците го бяха оглозгали в същото време.Осаката си я монтираха от фирмата и ..... никой никога нищо не я е поглеждал.От Осака 1 път само дойдоха, погледнаха, взеха 30 лв...... и ....... те това е сервизиране :) БГ
Нормално плащам около 70-80 лв за ток.
НОЕМВРИ 3 климатика бяха вкл. - инверторите Хайер, Фуджицу, Хитачи ще плащам 178-180лв., А ВЪВ ВАРНА ТЕМПЕРАТУРАТА НЕ Е ПАДАЛА ПОД 5 градуса.....Е, вярно всички кл. работят денонощно без прекъсване само с намаляне т вечер
Аз защо не съм се отбелязал тук? :081: DAIKIN - AN-40-BDP-N - инвертор ,втора употреба.Според тези дето ми го продадоха 20- ца.За сега топли без грешка две помещения с обща врата по между им, с обща площ около 38 кв.м. :bravo Накрая на месеца като видя сметката :yikes ще пиша повече и по подробно
Midea MSG-12HR
Малко инфо:
Апартамент - панел, етаж предпоследен. Блокът е на високо и духат хубави ветрове. 60 кв.м, в които са включени две тераси, всяка с размери 3,5 на 1,5 метра, не с приобщени. Апартаментът се състои от коридор, обща баня с тоалетна, кухненски бокс, спалня, всекидневна.
Коридор - изолация на тавана - гипскартонова. Под - гранитогрес. Не се отоплява.
Баня с тоалетна - изолация на тавана - плочи стиропор. Вътрешна, няма прозорци. Има два отдушника, единият с вентилатор с автоматични щори, другият с ръчни щори без вентилатор. Зимата са спуснати. Не се отоплява.
Кухненски бокс - има един прозорец, една външна стена, една към стълбищната площадка, половин към терасата. Положена вътрешна изолация 3 см стиропор на външните стени, стиропорени плочи на тавана. Прозорец - дървена дограма, "оригинална" 30 годишна. Уплътнена със силиконови ленти. Отоплява се с радиатор.
Спалня - две външни стени, едната е към терасата, другата към междублокова фуга. Цялостна вътрешна изолация с 3 см стиропор. таван - плочи стиропор. Отопление - стенен конвектор, настроен на 23 градуса.
Всекидневна - 3,5 на 5,5 метра. Има две външни стени - 5,5 метра към междублокова фуга, и 3,5 метра с вратопрозорец към терасата. Дограма - дървена, 30 годишна, уплътнена със силиконови ленти. Стената откъм съседите (5,5 м) е с гипскартонова топло и най-вече шумоизолация. Таван - неизолиран. Отопление - климатик Midea MSG-12HR, монтиран през май 2006 година.
Нито един под не е изолиран. Нямаме външна изолация.
Ел. консуматори - готварска печка Gorenje клас А, микровълнова фурна, аспиратор с два мотора, пералня Indesit, хладилник с фризер Whirlpool клас А, бойлер Flamina 80 л, компютър - нон-стоп, телевизор почти нон-стоп, аудио - усилвател Yamaha AX-570, който просвирва от време на време на CD, тунер или касетен дек, DVD, видео. От време на време се ползва кафемашина, тостер, пасатор.
Осветление - обикновени крушки - 2х40 вата в баня, 60 вата в кухня, 60 вата в спалня, 2х60 вата в хол стенни аплици.
Последна сметка за ток от 30.11.2007 (засича се на 20-то число) - 430 КВтч дневна на 233 КВТч нощна, или 91.12 лева. Към днешна дата имам добавени 593 дневна и 322 нощна, или 104,77 лв за периода от 20.11.2007 до 06.01.2008 година - сметнато е с виртуалния калкулатор на сайта на EVN.
С малко дете сме - година и осем месеца. Всекидневната се отоплява денонощно, спалнята - нощем, кухнята - когато се налага.
Снимките са от снощи и от тази сутрин. Термометъра е ТСМ с външен датчик, която се намира на терасата на всекидневната. Климатика през деня е на 24 градуса, нощем - на 21. Вътрешното тяло на термометъра е на нивото на гърдите, далеч от струята на климатика.
http://img122.imageshack.us/img122/9789/imgp1506po8.jpg
http://img512.imageshack.us/img512/8797/imgp1515nv5.jpg
Темата е хубава наистина.
Сега да представя и това, което имаме ние, което смятам хич не е малко.
Хол 20м2 - досега беше Беко 18-ка, но тъй като не съм доволен от работата му зимата - новата смяна е - Fujitsu - ASY B12LDC Inverter DC V-PAM.
Само като пояснение, от есента Бекото ще се ползва на закритата тераса.
Спалня 12 м2 - Fujitsu General- ASH A9LCC Inverter DC V-PAM
Детска стая - 15 м2 - Panasonic 12-ka, не мога да кажа в момента точния модел, правен в Малайзия, най-стария ни климатик - на 5г., безотказен, малко шумен, но много ефективен.
Втората спалня - Osaka CH12CN - тъщата си искаше такъв, ще го видим.
Това са моите 5 климатика, от фуджицу-тата и Панасоника - никакви забележки; Осаката ще я видим, Бекото, ако не е замръзнало, работи много добре, но разхода не му е хубав:(
Поздрави!
От скоро съм собственик на още един климатик този път Daikin F228TEY -конвенционален, с отоплителна мощност 3 кВч и СОР-3,47 монтиран е в стая 12 кв.м. Това което прави впечатление освен изключително тихата работа достойна за инверторен модел е, че размразява не по време а само когато е заскрежен. Модела е 98-2000 година, но цената му е повече от приемлива -380 лева с монтажа и гаранция от 2 години. Няма никакъв аналог като качество и цена, нищо, че е втора ръка.
Да се отчета и аз, като новобранец.
Имам едно Санио и 3 Тошиби. Без забележки.
Ползвах до неотдавна 2-ра ръка 2 японски Шарп, преди това, Рос. А още преди това Трейн.
Midea MSF-12AR и Midea MSF-09AR
Впечатлеия нямам т.к. са монтирани преди 3 дни..., единственото което ме притеснява е че няма инструкции на български!