Re:Втора употреба климатици
мерси @ deian годината е 2002 то се вижда на снимката вече @ zzz аз в тоя отбор членувах и отпреди сигурно да го има тоя форум . 5 г експлоатирах едно саньо 92г. модел и бях безкрайно доволен и въпреки че се прецака се убедих че е с класи на новите китайци . Понеже имам и една мидея вкъщи направих огромната разлика между това нещо да те топли и това да ти създава комфорт . Още повече тоя модел го взимам за детска стая 12кв. м. Там е абсурд да се слагат духалки .
http://img176.imageshack.us/img176/4083/20021.jpg
Едно предложение,може ли някой от по запознатите да изброи моделите от известните производители след 2000г. на които да обръщаме внимание когато купуваме климатици 2-ра употреба.Да се изброят моделите които са сполучливи и на които си заслужава да се обърне внимание.
Моделите са прекалено много за да се обхванат всичките...То затова е форума - споделяш какво ти е направило впечатление и получаваш отговор дали си заслужава или не...
Моделите са много, но марките... не чак толкова. grubi81 вчера ходих на гости на Mmitaka от Пловдив / да си купя поредната добра машина/и ми направи впечатление следното. Митака имаше много климатици, но изобилстваха предполагам най-надеждните: национал, тошиба и фуджицу. Моделите .... давай ги тук Aleksandars и компания помагат на всеки.
Цитат:
Първоначално публикувано от mxkolev
да си купя поредната добра машина, изобилстваха предполагам най-надеждните: национал, тошиба и фуджицу.
Каква от изброените "най-надежни си" купи? :))
Понеже и аз имам климатик закупен от Митака,се обръщам главно към него и Aleksandars.Ако може да посочат по 1-2 модела от всяка марка,които през годините са се доказали и сполучливи.
grubi81, ако ти кажа че ползвам модели на тошиба от 1998 година ще ми повярваш ли? И че няма да ги заменя с нещо по ново, докато не се скапят...И че тези модели през 1998 година когато са излезли имат коп който и досега голяма част от новите машини немогат да го достигнат?!
Това ще е само LDR серията. Произведена е от 1998 година до 2000 година и е създадена за да смаже конкуренцията и да покаже до къде са стигнали Тошиба. Такива машини вече не се правят.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Каква от изброените "най-надежни си" купи? :))
ОСАКА dk22t !
За мен най-надеждния климатик е този който работи...(въпреки, че съм фен на тошиба) Един от факторите които определят бъдещата работа на внесените машини е тяхната подготовка преди да бъдат предоставени за продажба. Занимавам се почти девет години с японски климатици и съм се уверил, че от всички марки има модели които са много добри, със здрави компоненти, но има и такива на които не бих се спрял...
поименно колега поименно :)
http://www.eakon.jp/
В този сайт могат да се видят всички качествени модели от 2005 година насам. За съжаление в този сайт http://www.eccj.or.jp имаше каталог на най-добрите модели за Япония във всички мощности за 11 години назад, но вече го няма. Въпреки това вътре има статии за награждавани модели от доста години на сам. В общи линии ако един модел климатик не излиза по никакъв начин в гугъл, то или е мноооого стар или е базов модел.
Предлагат ми Fujitsu ASE224K във Варна за 850 лв. с монтажа . Липсва табелата с данните .
Моля тези които се занимават с втора употреба да ми кажат дали си заслужава и какви са му
данните . година на производство , COP , EER и т.н.
Ако не става трябва да взема Мидея -- няма да се ползва постоянно .
Здравейте,
какво ще кажете за този климатик :Fujitsu AS22PPG-W и дали случайно някой няма този модел за да сподели дали е доволен.Все още не е монтиран, но когато го монтират ще пиша как е.Параметрите са му същите като на този който е постнал колегата Aleksandars, но има и плазма и е 2006г.