Re:Втора употреба климатици
Цитат:
Първоначално публикувано от biso80
Някой може ли да ми помогне като ми каже какви са х-ките на DAIKIN AN28FIS-W.Имам такъв втора употреба и не мога да намеря никъде характеристики и година на производство за да сравня с казаното от продавача! Предварително Благодаря!!!!!!!
Тази машина е модел 2005 година, но е предназначена предимно за охлаждане...Тоест, производителя е заложил на охладителната мощност 2.8 kW...Като се има предвид този факт, тази машина при 2° външна температура, няма да предлага "очарователна " мощност....Би ли казал в какво помещение е монтиран този климатик?
Сложил съм го в дневна 18кв.,изцяло санирана и южно изложение.Надявам се да ми върши работа за топлене през зимата!?!
----------------
на мен ми казаха че бил за топлене ,14-ка ,около 5.5kw максимална отдавана мощност,сор-5.37 и общо взето ми го похвалиха доста,но все пак е продавач и иска да си продаде стоката.
Кажи за какво помещение си го взел? Дявола може и да не е толкова черен.
Гледам, зачестиха такива постове като твоя - "Взех си едикакво си и вчера го монтираха... А сега ми кажете параметрите!". Форума е много полезен, ама само ако се ползва по предназначение. Ще си спестите много неприятности, ако първо питате, а после пазарувате.
П.С. На всички климатици има табелка с параметрите. И всеки може да я прочете. Там мощността е написана на арабски, а не на японски.
Той е казал 18 кв изолирани, колко му е отоплителната мощност - пак 2.8 ли? И толкова да е само, сигурно ще се справя.
Казал си е, човека ама кой да чете. Няма защо да се притеснява, освен ако не ми е комшия... :)
Написал съм за какво помещение съм го взел!Сложил съм го в дневна 18кв.,изцяло санирана и южно изложение.Табелата е на Японски, а не на арабски и нищо не се разбира !
Цифричките се разбират, това имаше предвид kasap, но както и да е :) Не го мисли, докато не дойде зимата няма да разбереш.
Ако можеш снимай табелата и пусни една снимка да видим.И на моя японец табелата е на японски но цифричките няма какви да са освен арабски и горе-долу се разбира коя мощност каква е :)
7.0A
6.7A
0.620kw
0.605kw
1,220kw
2.8kw
3.2kw
3.8kw
4.52
5.29
4.90
Това са цифрите ,като са по същата последователност
Охлаждане: 2.8 kW при консумация 620 W и EER 4.52.
Отопление: 3.2 kW при консумация 605 W и COP 5.29.
При 2° външна температура имаш 3.8 kW мощност при консумация 1220 W и COP 3.11.
Среден COP 4.90. Друго не ти трябва. Ще се справя.
0.620kw - консумирана мощност при охлаждане
0.605kw - консумирана мощност при отопление
1,220kw - максимална консумирана мощност на отопление при 2 градуса външна температура ( дават го по стандарт за всички японски машини)
2.8kw - отдавана мощност при охлаждане
3.2kw - отдавана мощност при отопление
3.8kw - отдавана мощност при отопление при 2 градуса външна температура
4.52 - EER при охлаждане
5.29 - COP при отопление
4.90 - това е средната стойност от горните 2
Климатика изглежда приличен и мисля че няма да има проблеми да топли стаята ти,но продавача малко е преувеличил качествата му :)
Едит: deian ме изпревари :Drinks:
Искренно БЛАГОДАРЯ за информацията!!!Пък с продавача ще си поговорим на 4 очи!! :2guns:
При мен нещата се развиха много бързо - вчера питах тука за клима и днес вече съм полу собственик ( щото за сега само съм го капарирал) на един шарп au-n22mcy с плазма и йон . Искам да благодаря на хората от форума , който се отзоваха буквално на секундата и особенно на Аleksandars и Mмitaka за конкретните им предложения и вниманието към мен . Някой ако може да каже нещо за модела , особенно ако е човек който го е експлоатирал , а също така и коментар начислата , който се виждат на снимката . Не че се съмнявам в коректността на човека , който ми го продаде - даже напротив да е жив и здрав и да помага и на други като мен , но са ми интересни и вашите мнения
Пс : за съжаление за пореден път не мога да кача .jpg и то 47kb. Ще препиша числата на ръка както са от горе надолу
и от другата страна е това
2.2kw
3.0kw 5.24
3,6kw 5.31
750w
420w
565w
1.12kw
добре дошъл в отбора :ole за данните не мога дати кажа нищо аз сащо сам собственик от една седмица на климатик 2ра употреба вапреки чесам от Бургас се сдобих с машината от Пловдив благодарение на Александар и Митака добрече има хора като тях да помагат и в други градове кадето няма избор на втора уботреба хвала на тях и всичи други от форома които ми помогнаха с информация :Drinks:
rumo, честито. Мисля, че ще откриеш разликата между него и тези, които си беше набелязал ;) Иначе снимката я качваш в www.imageshack.us и пускаш линка тук, пък ако го оградиш с тага за снимка ще се покаже директно.
AY-N22MC би трябвало да ти е вътрешното тяло, а AU-N22MCY външното.
2.2 kW охлаждане при 420 W консумация и EER 5.24.
3.0 kW отопление при 565 W консумация и COP 5.31.
3.6 kW максимум имаш при 2° външна температура.
Само годинката му не открих.