Re:Втора употреба климатици
Цитат:
Първоначално публикувано от izifly
Здравейте !
Незнам дали тази е най-подходящата тема - но искам да попитам повече знаещите от мен тук за този климатик.
Първо не знам нищо за марката му и модела - никъде няма никаква табелка - нито по дистанционното нито по телата. Купих го преди 3-4 години от шефа ми - втора употреба - знам само че като го пълниха събра 1250 грама фреон 22.
можете ли да ми кажете нещо повече за него - мощност на отопление и охлаждане и копа му. в смисъл ако е 2 - по-добре да си пускам духалката.
И второ - прави ми някъкви проблеми - лятото не защепва някога - в смисъл трябва да му прехвърля няколко пъти режимите през дистанционното или да му дръпна контакта докато работи. Доколкото четох тук - може да е нещо от четерипътния вентил - не прехвърля винаги. А зимата - когато заципи на топло - пак същото упражнение правя - работи 15 минути духа много добре топло а после спира и почива час или повече - колега от работата ми препоръча да изкарам датчика на питата за да не би от туй да се шашка - но това май не помогна. Питам тук първо а не се обаждам на сервиз защото целия климатик го взех за 100 лева и сега ако ме кажат ремонт 200-300 сами разбирате че е безпредметно . От стара Загора Сам . Благодаря на всички отзовали се на въпросите ми.
Това е национал този климатик и е 91 година пройзводство.
19 години работа! Да-а, това е Национал!!!
Здравей !
искрено ти се възхищавам защото ти по неволя имаш невероятен климатик аз съм абсолютен маняк по климатиците преди 95 година моделчето ти е около 91 92 годинка , и невероятен модел виждал съм само 3 такива монтирани , зада снемеш сигнатурата ще се наложи да снимаш дясната страна на агрегата над крановете трябва да има стикер с модел или другият варянт е дясната страна ан вътрешното тяло , по фреона се базира че е 28ца 14 ка но категорично не е скрул но при профилактика им ги снемаме още в сервизът за мен този климатик е по-здрав и от новите , като енергиен клас е вече клас Б но пък е уникално здрав , сннимай етикетчетата и ги качи иначе превод на управлението е налице
http://mmitaka.snimka.bg/details/nac...54371.16445139
на мене ми е истинска мечта хората като теб който дори не подозират за този форум да се регистрират и да покажат какво е истински климатик
за мен твоят климатик е невероятен
сърдечно благодаря на всички отзовали се питането ми.
откровенно казано не съм подозирал че съм притежател на такава квалитетна машина :)
значи не съм се минал много при покупката - все пак преди 3-4 години 100 лева си бяха пари. не можах да разбера само по ваше мнение от какво може да става това непревключване на режимите. ясно съм забелязал че лятото си тръгва и компресора и вентилатора вътре но на практика не духа студено - като пробвам да му прехвърля 2-3 пъти режима на работа от дистанционното понякога зацепва н опонякога не иска. и когато го изключа от контакта ненадейно по време на работа и после го пусна си зацепва и тръгва на студено. но ако го истърва и не го рестартирам по описания начин след да кажем повече от 10-15 минути - посля трябва да почакам примерно половин час за да пусна отново на студено. незнам дали описвам разбираемо но точно така се случва. говоря за летен режим - т.е. на охлаждане. а както казах преди зимата топли на като спре ни тръгва по час после. сякаш му е много голяма диференцията на термостата.
иначе като отзиви - тих е - само нещо влиза в резонас пластмасата ми понякога. когато зацепи де :cowboy: охлажда или топли добре. проблема е че трудно обръща режимите. мислите ли че е четерипътник. труден и скъп ли е ремонта.
успех в бизнеса на всички професионалисти тук.
ммитака - както казах по климатика няма грам лепенка. незнам кой кога и защо я е свалял но аз го купих така. мисля че шефа ми е бил първи собственик - така че вероятно на външното са изгнили и ги е издухал вятъра а ватрешното вероятно са го загразявали и са ги отлепили. а и дистанционното не е надписано никъде.
просто си нямах идея какво работи в къщи. даже бях скептичен да плащам и лятото сметки за охлаждане - бях лаик на принципа - ми като отвориш прозореца то същото .... да ама не angel
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Това е национал този климатик и е 91 година пройзводство.
Б@ м@@му -той тъкмо се е уволнил от казармата.Направо съм учуден,че това работи.Това го приемете като възхищение.
да спомена по темата че наблюдавам по обектите които сервизирам 10тина климатика Trane - марка която сигурно мнозина не са чували - на по около 20 години и си работят ,конвенционалки с фреон 22
Много здрави и добре направени - класика.Добрата стара Франция е правила истински климатици.
Предполагам че французите който сте видяли са хубаво нещо но какво мислите за ето този ветеран който му се радвам всеки ден в МАГАЗИНЪТ отсреща магазинът е с 2 външни стени магазин за принтерни консумативи влиза се често пройзведен е 85 година аз лично не вярвах докато несе обедих с очите си вече е на 25 години и вътре е баня естествено 100 волтово SANYO
14 000 btu в 25 квадрата магазин северно изложение , таван 2.50м
[img width=800 height=600]http://media.snimka.bg/5521/017297169-big.jpg[/img]
Наскоро свалях едни подобни с такова жично управление от една банка. Работеха си нормално,сменяха ги,защото вече не се вписвали в съвременния интериор.Интересно е,че и дума не можеше да стане да си взема някой срещу заплащане. Явно си ги бяха раздали вече.
Цитат:
Първоначално публикувано от izifly
мислите ли че е четерипътник. труден и скъп ли е ремонта.
Точно това е при тези модели на Национал това е проблема им за цена не е скъпо но зависи.
Благодаря. Както казах съм от Стара Загора съм. Някакви координати на ваши колеги който се ползват с добра репутация бихте ли ми дали.
:Drinks:
Здравейте ! Наскоро си купих климатик от Варненска фирма-Toshiba RAS-255 UAR(втора употреба-12 BTU).Интересуват ме подробности за този модел.
Благодаря Ви предварително.
Toshiba RAS-255UR/255UAR
2.5 kW охлаждане консумация 480 W
3.4 kW отопление консумация 635 W
При 2° външна температура има максимум 3.9 kW при консумация 1120 W.