Re:Втора употреба климатици
Здравейте на всички
Имам нужда от малко помощ по отношение на климатици втора употреба. Имам набелязани няколко модела но не можах да открия нищо за тях до момента. Моля тези от вас които са нясно да разтълкуват годината на производство и разбира се впечатления. Не искам да се натреса на нещо и после да се занимавам до полуда с "сега топли" и "сега пък охлажда". Та ето каква е историята: бях в фирма Валдес в Пловдив и там ми предложиха няколко варианта за климатици 12,14 и 18 btu както следва:
-Фуджицу: IS 251 Penk 12000 BTU - 950 лв.
-Тошиба: RAS 4060ST- 18000 BTU 1400лв.
-Мицубиши MSZ - 2814W - 14000 BTU - 850 лв.
-Мицубиши MSZ - DX 40 DSW - 18000 BTU - 1400 лв.
-Дайкин - AN 28 EOS (или EDS) - 14000BTU - 1100 лв.
моля за коректен коментар
Поздрави
Какво помещение ще отопляш или охлаждаш?
помещението е с южно изложение - 4м и вътрешни стени 7м.
Това по диагонал ли е или по абцисата?
Цитат:
Първоначално публикувано от KFC
Здравейте!
Интерисувам се колко струва NATIONAL CS-XE283A втора ръка и може ли лесно да се намери.
Ако се интересуваш още мога да ти предложа такъв климатик.
Здравейте, специалисти във форума!
Имам въпрос към вас. Смятам да купя следния климатик: http://japanclima.com/products/NATIO...252d40RCX.html
Ще го използвам целогодишно, помещението е около 45 квадрата, с вътрешна изолация, ПВЦ дограма, 2 външни стени и една преградна, която го разделя на две части с голям портал на нея.
Бих искал мнение за самия климатик, както и за фирмата, която го предлага, защото тя е във Варна, а аз - във София.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Малък ще ти е за 45м2. Не се подвеждай че ти го дават за 20тица.
Цитат:
Първоначално публикувано от remark
Имам въпрос към вас. Смятам да купя следния климатик:
http://japanclima.com/products/NATIO...252d40RCX.html
Ще го използвам целогодишно, помещението е около 45 квадрата, с вътрешна изолация, ПВЦ дограма, 2 външни стени и една преградна, която го разделя на две части с голям портал на нея.
Бих искал мнение за самия климатик, както и за фирмата, която го предлага, защото тя е във Варна, а аз - във София.
жесток климатик, но по-добре вземи един дайкин 60-ка или 71-ца от FTX.....GV серията, поне ги има в цяла България и каквото и да стане има части.
За жилищно помещение ли го гласиш или за офис?
Здр. ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.Ето и проблема:
Климатика е Mitsubishi MSZ-FX255-C 95 год. модел.
Като стартирам климатика на студено вътрешното тръгва но му мигат няколко диода.Ето и снимка : http://img218.imageshack.us/img218/8...imszfx255c.jpg
Външното тяло не завърта нито перката нито стартира компресора. Ако някой знае какво му е ще съм му много благодарен,че с тия иероглифи нищо не разбирам.
Модела е много близък до тоя на снимката.
Цитат:
Бих искал мнение за самия климатик, както и за фирмата, която го предлага, защото тя е във Варна, а аз - във София. Благодаря предварително на всички отзовали се.
вземай го без да се чудиш. тука големи специалисти се изказват, дето не са и чували за такъв климатик.
Цитат:
Първоначално публикувано от DAV
вземай го без да се чудиш. тука големи специалисти се изказват, дето не са и чували за такъв климатик.
И ти ли си от тези фирми които, като "изпращи" някоя част от климатика пращаш потребителя в Япония?
И да не сме чували и да сме чували ако при покупката н а климатика не даваш 2-3 годишна гаранция за поддръжка и при неизпълнение на това си задължение да има предвидена неустойка за теб в размер цената на климатика+ монтаж, по-добре замълчи, защото точно сега има идин колега "bobovo" с изпращяло 100 волтово мицубиши който се чуди какво да прави и моли който и да е от форума за помощ-досега отговор няма.Сещай се сам какво следва.
Рекламите се заплащат.Регистрира се и веднага започнаха рекламите. :RTFM:
И на мен ми харесва, ама 1400лв и още 200 лв за монтаж и без резервни части и поддръжка МЕРСИ.Ако беше нов все щях някак си да преглътна, но за втора употреба-залагам на сигурното и надеждното-нов дайкин на почти същата цена.
Не е само продажбата на климатик-гледната ти точка отразява типичната гледна точка на търговец-вземи му парите пък после да става каквото ще.
Потребителската гледна точка изисква не да ми продават, а аз да реша какво да си купя и след като си похарча парите да има гарантирана грижа-гаранционно обслужване и сервиз.
Във форума има такива търговци които предлагат 100 волтови климатици и обслужаване след това.
Цитат:
А какво казва продавеца, ако се повреди климатика в гаранционния период кой плаща транспорта от София до Варна и после обратно? Да не се окажеш в ситуацията на клиент, който има гаранционен климатик, но го е нарамил и го мъкне по куриери и си плаща непредвидени пари за гаранционна стока?
Тази фирма предлага 3г. гаранция на рециклираните климатици, но собственика повече май го интересува да си продаде стоката отколкото гаранционното обслужване, поне аз с такова впечатление останах, когато ходих до Варна. Иначе складовата база му е доста голяма, самите климатици бяха старателно и прецизно почиствани, правеха им добра профилактика и крайният резултат изглеждаше много добре.
Колкото до разстоянието до София, те имат партньорска мрежа в няколко града, където местната фирма ще поема ангажимента за монтаж и гаранционна поддръжка. Между другото това не е крайната цена на рециклираните климатици, така че remark може да се пазариш да ти смъкнат още, но го направи със собственика на Джапан Клима.