Re:Втора употреба климатици
Фирмата е "Регата" ЕООД за моя климатик и Дайкина и Национала. Двата климатика са вмесени от пловдивската фирма НТТ-3.
А сега за развитието на проблема, дойде монтажника огледа климатика нямаше си представа какво значи тази грешка, нито да имаше някаква книжка в която да погледне. След като установи че климатика не работи :016: , звънна на доставчика пловдивската фирма и те му казаха да праща външното тяло и електрониката на вътрешното при тях. Интересно дали няма да ми сменят климатика втори път :-memnon
Модела е произвеждан през 1997 година. 2.5 киловата на охлаждане, 3.6 на отопление оптимални стойности , СОР- 4.68 един от най-добрите модели за 97 година, ако не е здухан ще те изкара поне още 5 години.
jsivkov интересно е за колко са ти го продали защото НТТ-3 такива машини ги продават по 150-200 лева без монтажа, ако въобще си ги сложат в техният магазин.
Това е друга работа. Щом е Нейшънъл а не е Нипон си добре! :Drinks: Въпреки че е на 10 години е с добри показатели , коп-а му е доста добър, дано да не е изпърдян и да си случил на здрава машина. Ще му се радваш дълго време, честито! :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
jsivkov интересно е за колко са ти го продали защото НТТ-3 такива машини ги продават по 150-200 лева без монтажа, ако въобще си ги сложат в техният магазин.
ааа, за Дайкин и Нейшънъл ще му искат повечко кинти, това че са му сглобили климатик от различни серии и години, това само те си го знаят и клиента трудно ще схване че го изработват. Щом му дават гаранция, тия си правят каквото си знаят :2guns:
:033: мноого благодаря-може ли да ми пуснете някоя прерпатка , къде да почета за този модел , и това че вентилатора му изобщо не спира не трябва ли да ме притеснява?
препратки няма, а перката не спира защото е инвертор.
Цитат:
Първоначално публикувано от rumo
Kriss 11 Фирмата няма нищо общо с марката "NIPPON " която си е корейска и не знам да имат нещо общо с метро . На метро е Watson и не съм виждал такива клими
A aз съм виждал клима в варненското Метро с марка Nipon. Ако не съм виждал нямаше да пиша,
Нормално ли е работния свето диод ( тоя дето святка при ON и изгася при OFF ) да примигва докато не тръгне вътрешното тяло да духа топло ? Според специалист , който го гледа каза , че е нормално докато не подгрее фреона да си мига , ама аз да питам и вас . Климатика е National
Rumo напиши какъв модел е климатика ти. По принцип възможно е да мига докато тръгне , но все пак напиши модела.
При Всички panasonic е така-значи нормално е.И при разлеждане също мига.
Последно нипон корейска или китайска фирма е?
Между другото, моят климатик е LG и винаги преди да започне да духа топло, за няколко минути свети лампичката, указваща режим на размразяване, така че не се притеснявай, при повечето е така.
Мерси за успокоителните отговори . Интересно е обаче че го прави само като паднат температурите около и под 0- та. Щото по - рано не го е правил .
Blue1 модела съм ти го пращал ама айде пак National CS- G25R
Къде сбъркахме :blob ?
Станах малко като сапунен сериал с моята климатична драма :-memnon
Значи епизод пореден идват днес монтажниците да демонтират климатика и да го пратят за ремонт, но от къде ми хрумна малко преди да дойдат пробвам аз дали още не работи климатика. И о ЧУДО той работи все едно нищо не е било, никакви грешки H12 никакво изключване. Идват монтажниците отварят го външното тяло и вътре върху управляващата платка една умряла буболечка /bug :))/ и обяснение от тяхна страна значи понеже в деня на монтажа беше дъждовно, и като се е навлажнила тази буболечка умряла там незнам си кога, климатика не ще да се включва за да не се "самоконтузи" изчистиха го и си тръгнаха. Сега работи отлично, а аз си играя на автоматичен прекъсвач и си трупам статистика дали няколко изключвания и включвания на случайни периоди ще му повлияят.
Айде дано да е това ама тия от НТТ-3 Пловдив или въобще не ги ебе за климите и даже не ги чистят или просто да си пикая на късмета единствената непочистена клима се е паднала на мен :-memnon .
Ако някой е по-навътре с тези климатични проблеми може ли да ми подскаже дали версията им е реална или ала-бала само да отидат на друг монтаж и да изкарат по 40-50 лева за моя сметка.
rumo- моя е същия модел, както писах малко по-нагоре- имам го от седмица , така че нямам още много наблюдения , но точно затова което питаш и моя го прави. Вчера беше под 0-та и почти на всеки час червената лампичка , започва да мига , чува се движение на течности , около 5 минути и после си заработва отново. Обаче кажи при теб как е - защото аз вчера, като паднаха температурите, не може и не може да вдигне над 21 градуса , пък като беше по-топло си вдигаше 23-24 градуса Или пък стаята ми е голяма- 22 квадрата , а климата е 12-ка? Днес мисля да ида пак до сервиза да питам , но малко се чудя какво да им кажа - струята му е силна , струва ми се че проблема си е в моята стая , с една външна стена е...