Re:Втора употреба климатици
Цитат:
Първоначално публикувано от TopGear
Какво бихте казали за някой от следните модели,дали си струват?Става въпрос за 12-ки и цена 750 лева с монтаж(Пловдив)
Sanyo SAP-E 257VS
Sharp AY-F221G
Sharp AY-C22E
Corona CSH-251CV
Първото, което трябва да знаеш за тези климатици е, че са реално нещо като малко над седмици и малко под девятки, но в никакъв случай дванайски :) :016:
Имам познат който притежава "14"-ска по думите на продавача, а всъщност е изтръпнало Mitsubishi на 2.5KW
7ца на Фуджитсу топлоотдава номинално 3 кв .. тия тука са 2,2-2,5- стая 10-16 квадрата с добра изолация
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
7ца на Фуджитсу топлоотдава номинално 3 кв .. тия тука са 2,2-2,5- стая 10-16 квадрата с добра изолация
Мисълта ми е, че повечето търговци на климатици втора употреба най-нагло си лъжат и спекулират с разни измислени стойности на BTU-тата, посочвайки или максимални стойности или посочвайки отоплителната мощност.
Това, че 7-мицата на Fujitsu топлоотдава 10200BTU не я прави десятка нали?
Ами не ги разбирам много,много и затова реших да питам хора по-вещи в тази област.Поне в магазина ги пишат за 12-ки и казват,че ще са достатъчни за стая 18 кв.м.Става въпрос за панелен блок с южно изложение като ще се ползва главно за охлаждане(засега поне има парно).В този случай оправдан ли е риска с климатик 2-ра употреба или да се оглеждам за някой обикновен като Osaka или Midea?
Гледай да е 25-ца. Достатъчна ще е за 18 кв.м.
blue1 ще ти каже дали някой от изброените става и колко годинки е навъртял.
Само Саньото става, но и то е старичко, модел 98 година с СОР-4,33 ако е на тънка цена и две годишна гаранция може и да си заслужава.
Ами цената е 750лв с монтажа и уж 2 годишна гаранция.За втората година обаче искат още 60 лв за нещо като профилактика.Кажете за други магазини 2-ра употреба в Пловдив освен тези на "Гладстон" и "Дунав"(ако има де),през които минах,че накрая ще ида и ще взема някоя нова Osaka или Midea и ще се успокоявам,че поне е нов и има по-голяма гарнция.
Цитат:
че накрая ще ида и ще взема някоя нова Osaka или Midea и ще се успокоявам,че поне е нов и има по-голяма гарнция.
.... и ще сбъркаш
може да е нов, но ако ще го слагаш у дома не е добър избор аз съм с инвертор на Осака вече 2 ра година и ще го подменям и то с скъп
на Саньо, Митсубиши или Тошиба
на майка ми съм купил 2ра употреба Саньо '97 или '98 e и ми обърка мисленето
TopGear отиди до ул. "Янко Сакъзов" със сигурност за тази цена ще избереш машина след 2000 година, Алекс има право 10 годишното Саньо или Тошиба може да се окаже значително по-качествено и трайно от китайски климатик. Осма година чакам едно 17 годишно Саньо да даде богу дух, че да му направим аутопсия с един приятел, но то неще и да чуе.
Вчера минах и оттам и наистина имат доста добър избор,включително и по-новички Sanyo и Mitsubishi (2002 година),но и цената им отива към 900-1000 лева с монтажа.Ще се почудя още малко и дано да имам късмет,че взе да става жега вече :))
TopGear пазарлъка е част от балканската ни култура, пробвай. Пиши на лп може да измислим нещо. :bravo
възможно ли е някои от измежду ALEX=BLUE1=MIMITAKA които наистина са навътре в нещата с климите на 100v да ми каже за тези 2 климатика нещо като параметри година на производство и наи вече заслужава ли си цена от 1900 с монтажа-TOSHIBA 406YDR= НАЦИОНАЛ CS-40 RCX2-W
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
в този форум отказвам да участвам , с отегчение от несъобразителността на подчертаните модератори
Mmitaka: Не знам какви са ти личните взаимоотношения с модераторите, но мисля че не е нормално участието ти във форума да се ръководи от чувства и емоций към тях или към някой друг участник във форума. Най-лесно е да избягаш.
Ако мислиш че може да си полезен на хората влизащи във форума, търсещи съвети и мнения, би било добре да продължиш да участваш и помагаш до колкото можеш, със знанията си от теория и практика.
Mmitaka знае много неща. blue1 понякога правилно го критикува за начина на писане, но по-добре да си пише така, отколкото да не пише изобщо. Мисля, че доста хора могат да се научат от теб, Mmitaka. Хубаво ще е да продължиш да пишеш във форума.
Край на оф-топика:)