Re:Втора употреба климатици
Бихте ли ми обяснили, защо когато наглася климатика да отоплява на 30 градуса(средно в стаята без клима е 23-24) и му дам да духа максимално, се усеща как лъха хладен въздух а не топъл, а компресора отвън въобще не се развърта. Ако му дам обаче да охлажда, например 17 градуса, компресора се върти на макс. обороти.Тошиба 225YR
Ако външната температура е към 20 градуса и нагоре, сигурно сработва защитата на компресора.Възможно е да е по-дълго времето на "мониторинг".Колко време го изчака да заработи.
Ами сега съм го оставил от 30 мин така и все хладен въздух си духа. Отвън температурата е 23, това ли е причината?
В книжката си пише - режим отопление от примерно -15 до +18/20 градуса. Не го мъчи!
Да, това е.новите модели климатици топлят до 24 градуса.Твоя най-вероятно е до около 20, виж ако имаш сервизна документация.Над тези температури сработва защита на компресора.
Колеги,
за това какво ще кажете?
Hitachi RAS-2210MX
Toshiba RAS-225UDR
MITSUBISHI MUZ-AX28H
SANYO SAP-JX28P
Моля които има информация за моделите, за характеристиките, годината на производство да казва...
И според вас кой най си заслужава... Ще се топлим с тях, както и лятото ще се охлаждаме...
Мерси предварително.
Hitachi RAS-2210MX- 2003 година, СОР-5,66
Toshiba RAS-225UDR- 2002 година, СОР-5,89
MITSUBISHI MUZ-AX28H- 2001 година, СОР 5,22
SANYO SAP-JX28P- 2004 година, СОР 4,85
Първите два са топ модели за годината си на производство, има и още инфо, но първо уточни мощността която ти е необходима защото те са с различна такава.
Значи принципно ще ми трябват два климатика...
Единия за помещение (хол), една стена външна... с размери 5.15 на 3.56 м и височина 2.6 м.
Другия за по-малко помещение (спалня), една стена външна с размери 3.57 / 3.51 м и височина 2.6 м
Изложението е западно...
Какво ще ме посъветвате?
Мерси
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Да, това е.новите модели климатици топлят до 24 градуса.Твоя най-вероятно е до около 20, виж ако имаш сервизна документация. Над тези температури сработва защита на компресора.
Какви нови модели, какви 24 градуса?!? Защо тогава може да му се дига градуса от дистанционното до 30?
dgenov, говорим за отопление при 24* ВЪНШНА температура!
Повечето са до 20-22. Наистина някои нови топлят и до 24* външна.
Сори Деян, не бях разбрал правилно
Цитат:
Първоначално публикувано от Yonah
Значи принципно ще ми трябват два климатика...
Единия за помещение (хол), една стена външна... с размери 5.15 на 3.56 м и височина 2.6 м.
Другия за по-малко помещение (спалня), една стена външна с размери 3.57 / 3.51 м и височина 2.6 м
Изложението е западно...
Какво ще ме посъветвате?
Мерси
За хола ти е достатъчен климатик с оптимална мощност на отопление 3,6 киловата каквито са Мицубишито и Саньото, а за спалнята са достатъчни 2,5 киловата оптимално на отопление каквита са другите два модела. От четирите модела които си написал аз бих те посъветвал да избереш двата най-запазени. Ако са еднакво запазени аз бих избрал Саньото и Тошибата.
http://img227.imageshack.us/img227/2...1219am7.th.jpghttp://img227.imageshack.us/images/thpix.gif
Ако някой може да ми помогне с превод на дистанционно ARC411A4, прилагам снимка.
Предварително Ви благодаря за помоща
http://www.picvalley.net/u/1065/1780974821_m.JPG
Aleksandars това е дистанционното ако може да го обясниш,и отзад има две дупчици и за тях кажи нещо.