Re:Втора употреба климатици
:-memnon пълни смешки - как ще излети?!? Много мазничко даже си духа топличко - пробвай, иначе как ще загрееш екстремно ако имаш нужда?!? Машините на АУТО всячески се стремят да не ти развалят комфорта, т.е. да не загряват/духат бързо! Това е единствения начин да ги сриташ по кокалчето и да си покажат силата!
Очо, детето(2г.) отдаван вече го къпем в банята, за какви найлони ми говориш? В стаята беше като бебе в коритото(даже и тогава нямаше найлони - то хайванчето си седи кротко) - сега е голямо момиче и се къпят с майка му под душа. А банята си стои затворена принципно, само преди къпане отварям вратата да се климатизира дет се вика - не е голяма и за 10 минути се стопля  :Drinks: Колко ти е голямо детето? пробвайте банята - чиста работа, и на мен ми беше писнало примък-отмък само лихени  :081:
П.С. зависи обаче от разположението като се замисля, при мен жилището е тип "студио" - нямам никакви коридори и е еднакво топло от край до край дет с вика. Ама дори да ти е банята през три студени коридора, замисли се за една печка за баня.
blue1 честита коледа на всички.преди месец си купих 2 употреба fujitsu AO E22R на 110v за сега работи перфектно.някои може ли да ми каже какви са му тех.данни.благодаря в аванс
Sharp Windom AY E25SE invertor 12-ка 94г.
ползвам го 4-та година без проблеми.
от вчера /-1 градус навън/, като задам температура по-висока от 23 градуса на дистанционното, климатика работи 5-10 минути нормално и после започва да духа студено. Като го спра нацяло за 5-10мин. и го пусна отново прави така. Добре че другия климатик работи и оставям вратата отворена.
Изпарителя отвън не замръзва, но сякаш нещо друго във външното тяло замръзва и не може да преминава фреона. Пробвах да го превключа на охлаждане и после пак на отопление - ефект няма.
Ако някой може да помогне, мерси предварително!
Между другото отивам да се разглеждам за нов климатик около 1000лв.
Ето ти идея – при зададена под 23 т-ра не е нужно да се вдигат оборотите на компресора много много – и той си работи- според теб, ако вдигнеш т-рата обаче трябва да се вдигнат оборотите на компресора – той се товари повече и ако е действително на 14 години може да му е дошъл края -да кликсонира (термична защита) и да спира – ама това е само предположение – и съм се абстрахирал от червения ред
FUJITSU AS-E22R модел 2006-07год.
Капацитет на охлаждане 2.2kW(0.8~3.0)
Консумация при охлаждане 440W (165 ~ 900)
EER- 5.0
Капацитет на отопление 2.5kW(0.8~3.6)
Консумация при отопление 450W(135~1,265)
СОР- 5,56
Следващият линк ти е за таблица с подробни характеристики за модела.
http://translate.google.bg/translate...wBU%26pwst%3D1
Цитат:
Първоначално публикувано от bigmouth
Ето ти идея – при зададена под 23 т-ра не е нужно да се вдигат оборотите на компресора много много – и той си работи- според теб, ако вдигнеш т-рата обаче трябва да се вдигнат оборотите на компресора – той се товари повече и ако е действително на 14 години може да му е дошъл края -да кликсонира (термична защита) и да спира – ама това е само предположение – и съм се абстрахирал от червения ред
Преди като задам по-висока температура се чуваше външното тяло как започва да развърта много високи обороти за 1-2 минути след това намалят и започва да духа горещо, а сега изобщо не реагира отвън, каквато и температура да задам - върти си с едни и същи обороти. Лятото забелязах че на охлаждане при първоначално пускане вътрешното тяло се заскрежава /долната половината/ и след 2-3 мин. се разлежда и чак тогава почва да духа студено.
Това за заскрежаването знам, че понякога е признак на малко фреон.
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Това за заскрежаването знам, че понякога е признак на малко фреон.
Дозареждан е септември, но нищо чудно, пак да си е отишъл в небесата.
Сега пък светна жълтия светодиод и спря нацяло!
Ама пише на японски и незнам какво значи - няма да е нещо хубаво - предполагам означава "Изхвърли климатика на подходящо място" :-memnon
Означава авария. Имаме една такава машина в службата имаше същият проблем- изтичаше фреон, но много бавно и го пълниха всяко лято докато не го взеха в сервиза и отстраниха теча. Сега си бачка идеално, по принцип това е евтина машина и не си заслужава да хвърляш пари за ремонт освен ако не ти го направят на приятелска основа. Ако търсиш пак втора ръка избери модели и ги дай да ги видим, че да не те набутат. Успех.
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Означава авария. ...Ако търсиш пак втора ръка избери модели и ги дай да ги видим, че да не те набутат. Успех.
Преди 2 месеца си купих втора ръка Fujitsu AS224PEH R410; 10-ка; 100V; COP 5.28; 2004г.
Тези дни, като спря Шарпа, с него си топлих целия апартамент, затова и ми харесва и пак се спирам на него.
В същия магазин се оказа, че има още един такъв климатик на 900лв., като ще ми приспаднат 150 за моя /вземат ги парно - вътрешните тела/
Ето го и него:
http://img131.auctions.yahoo.co.jp/u...h2tiz81428.jpg
gicho76 за тези пари няма какво по-добро да вземеш. Машината е чудесна стига мощността да ти отговаря.
Здравейте , имам климатик за който не можах да намеря нищо в нета...дадоха го за 12-ска инвертор...фуджицо-AS25APB-W, а на дистанционното пише AR-SA1 ...и двете клапи -хоризонталната и вертикалната за въздуха са ръчни.Интересува ме дали е много стар модела и евентуално коефициентите му.Мерси много.Май трябваше преди да го взема да попитам :). Весело посрещане на Новата година. http://media.snimka.bg/1714/009683886.jpg
А тази година взех и още един за другата стая пак 12 , но митсубиши.Стаите не са големи като квадратура 4м на 3.5м но са доста високи на 3.3 метра и топлото стои на високото.
Модел 1995 г. Засега нищо повече не мога да кажа, тъй като имам данни от 1997 насам. Със сигурност е 2,5 кВ на охлаждане и нещо повече на отопление, вероятно го пише някъде по телата.