Re:Втора употреба климатици
Здравейте!Тези дни сложих едно климатиче втора употреба в спалнята и бих искал да попитам тези,които разбират повече да кажат дали съм направил правилен избор?!Модела на външното тяло е АО22NPE a на вътрешното АS22NPE.Намерих ето това http://translate.google.bg/translate...2NPE%26hl%3Dbg инфо за модела,но никъде не пише дали е инвертор или не(най-вече това ме вълнува).Благодаря предварително!:)
Инвертор е. Можеш да спиш спокойно... Освен това е много корава и изпитана машина. Със здраве да си го ползваш. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Инвертор е. Можеш да спиш спокойно... Освен това е много корава и изпитана машина. Със здраве да си го ползваш. :Drinks:
Благодаря за бързият отговор!Съмненията ми бяха възоснова на това,че компресора спира да работи от време на време!Мислих,че това не е присъщо за инверторите но от това,което прочетох по форумите разбирам че има и такива случаи.Иначе в хола имам General и затова избрах тази машина вътрешните тела на практика изглеждат 1:1 като изключим синята лента на Fujitsu-то! :Drinks:
2004-та година няма конвенционални машини в Япония ;) Честито, яко куче е!
valimus, едва сега успявам да пиша. Първо за лампичката - същата е -проверих, сравних йероглифите.Но днес говорих по телефона с момчето, което ми монтира климатика и се оказа, че при превода на дистанционнотоІ моето е оригиналноІ се е получило разминаване. Действително тази лампа е индикатор за функция самопочистване или подсушаване на филтрите на вътрешното тяло най-вече в режим охлаждане. За предпазване от появата на плесени и неприятни миризми....нещо такова.Но въпреки това,както споменах пробвал съм различните режими на работа на климатика и поне моят модел при светеща лампа - активна тази функция, работи на по ниски обороти!
Според мен няма логика да слагат бутон на дистанционното за тази функция, ако не маже да се включва и изключва,т.е. ако е постоянно активна за какво е този бутон? Още повече, че се ползва най-вече летния сезон?
Днес намерих време за експеримент;
При външна т-ра 8*С, зададени 22 а на т-търа 24,5 вдигнах градусите от дистанционното на макс- 30 с макс вентилатор.
Резултат - на изхада на въздушния поток , познай -46*С, а зададената т-ра беше достигната за по-малко от час време!
Това мисля трябва да те успокои поне малко!
Изводите според мен са ;
1.По-добра изолация и 2. Дезактивиране на тази функция "почистване на филтрите" поне за зимния сезон.
Ако дистанционното ти не е точно за този може да "не хваща" на всички бутони!
Каква е тази функция "почивстване на филтрите" в този базов модел?? Третата лампичка да не би случайно да значи, че е настъпило време да ги почистиш ;)
Lost in translation :))
deian, бате, става въпрос за самопочистване (изсушаване) http://img41.imageshack.us/img41/2079/gggt.jpg на вътрешното тяло (изпарителя) чрез вентилация...А между другото, в Япония през 2004 година има конвенционални модели... :Drinks:
@Aleksandars,след като има такава функция- "самопочистване (изсушаване) на вътрешното тяло(изпарителя)" и на дистанционното има отделен бутон за нея смятам,че въпросната процедура не се извършва автоматично при нужда,а трябва да я зададеш, в противен случай се обезсмисля наличието на специален бутон. В този ред на мисли,след като може да задаваш функцията,трябва да може и да я деактивираш, а при мен това е невъзможно. Бутона реално не върши никаква работа.Резултат: лампичката за гореспоменатата функция свети постоянно.
Ето го Митсобушито :) Каква е тази светеща лента(12) от долу? Също ако знаете нещо повече за някой от тези (1,2,3...) символи.
[img width=800 height=600]http://ruildesign.com/images/klima.jpg[/img]
А това е дистанционното. За него ми дадоха превод.
[img width=800 height=600]http://ruildesign.com/images/dist.jpg[/img]
Като гледам дистанционното се питам: може ли да регулира въздушната струя само от лявата или дяснаат част на вътрешното тяло ....!?
преводда ти е готов чакам да вида колегите как щесе представят и ще ти пусна транслейта айде инженери ваш ред е:
Цитат:
Първоначално публикувано от mxkolev
Като гледам дистанционното се питам: може ли да регулира въздушната струя само от лявата или дяснаат част на вътрешното тяло ....!?
Може да се регулира само в дясно и само в ляво едновременно. В средата да не духа. Иначе май има датчик за следене на хора и да мести струята ама не знам как да го включа още.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
deian, бате, става въпрос за самопочистване (изсушаване)
http://img41.imageshack.us/img41/2079/gggt.jpg на вътрешното тяло (изпарителя) чрез вентилация...А между другото, в Япония през 2004 година има конвенционални модели... :Drinks:
Т.е. не се знае дали моя модел със сигурност е инвертор така ли??По какво мога да разбера дали това е така?
joredo климатика ти е инвертор та дрънка! В Япония има под 5% конвенционални климатици и производството им се е ограничило до прозоречни модели. Най-известната фирма която произвежда такива в Япония е Тойотоми , те правят само прозоречни машини, а в Европа предлагат и сплит системи.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
преводда ти е готов чакам да вида колегите как щесе представят и ще ти пусна транслейта айде инженери ваш ред е:
Все още нищо няма по моя проблем. Май никой не разбира япоски. :)