Re:Втора употреба климатици
Fujitsu AS25APB мод. `95 год.
Капацитет на охлаждане 2.5 kW
Консумация при охлаждане 1.050 kW
EER- 2.37
Капацитет на отопление 3.6 kW
Консумация при отопление 1.215
СОР- 2.96
Дано не си дал повече от 500 лева за него макар, че пак не си заслужава просто щото е най-ниският клас.
За много години На всички !!
Дай повече инфо,какво значи не топли,какъв е шума и т.н.,за да се ориентираме по-точно.
Ако спира за момент да топли и от външното чуваш по-силен звук, значи разскрежава. Но после пак започва да топли.
Обясни по-добре какво имаш предвид.
Sanyo SAP-R22S уж 2002 год.
или
National CS-D223A-W уж 2003
някой може ли да помогне кой от двата да избера или да скоча на по евтина мидейка но нова.
мерси предварително!
здравейте момчета искам да попитам нормолно ли е на климатик който от два месеца не е спиран да не му тече вода от външното тяло- текъл е два пъти до сега само като имаше мъгла? климатика е mitsubishi !!! благодаря предварително !!!
Отворите му да не за заледени? Щуцерът (отводнителната тръбичка на външното тяло) махнат ли е? Ти да не го наблюдаваш постоянно, че да знаеш дали е текъл или не :)
наблюдавам го защото ми е на терасата и друго до сега не се е заскрежавало външното тяло никога - това нормално ли е?
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Дай повече инфо,какво значи не топли,какъв е шума и т.н.,за да се ориентираме по-точно.
ами при зададени 28-29 градуса прави 23 със зор в стая 10-12 квадрата и струята не е гореща а топла шума е само когато го спра от вънщното тяло от към дето излизат маркучите се чува кюф-кюф-кюф-кюф :) са намалянето на оборотите при спиране намаля и звука не е от стържеща перкаи така дали е малко фреона или компресора си заминава не знам не му знаем и никви характеристики а и немога да намеря из нета ?
Цитат:
Първоначално публикувано от bultelbg
наблюдавам го защото ми е на терасата и друго до сега не се е заскрежавало външното тяло никога - това нормално ли е?
Тогава какво те притеснява. Ако топли нормално - радвай се. Щом не заскрежава - супер, какво по-хубаво от това!
Здрваейте и честита нова 2009 г.
Въпроса ми е какво мнение имате за климатик SHARP AY-L25SX. След като се поразрових с чичо Гугалчо по нета успях да открия, че е модел произвеждан 99-01 г. и че има добър СОР над 5(5,20), интересуваме знае ли някой какви екстри има и каква сума си заслужава да се даде за него.
SHARP AY-L25SX Охлаждане - 480W COP- 5.21 Отопление при 7* 3.4kw отдадена 635W консумирана COP - 5.35 при2* 3.9 отдадена
dmi- как се получава,че при +2 гр отдава повече,отколкото при + 7 ? Ако се увеличава КОПа,ще ми е интересно да видя графиката за зависимост от ок.темп.
Консумация  635W  при 7*  3.4kw отдадена 
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
dmi- как се получава,че при +2 гр отдава повече,отколкото при + 7 ? Ако се увеличава КОПа,ще ми е интересно да видя графиката за зависимост от ок.темп.
повишава се консумацията