Re:Втора употреба климатици
TOSHIBA RAS-402YTR определено ще е по-мощен, след като на охлаждане има 4 kW, на отопление сигурно има над 5, но колко точно не мога да ти кажа. Сигурен ли си, че си му записал модела правилно?
Изчакай някой ако има информация за този модел. Първият, макар и много хубав, за съжаление е малък за помещението ти. Тошибата има голям шанс да е достатъчна като мощност.
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
Като гледам тези монтажи се чудя не са ли чували за кабелканали тези хора?
те за закона за гравитацията не са чували ти кабел канали :))
Цитат:
Първоначално публикувано от speka
[img width=800 height=600]http://img299.imageshack.us/img299/1299/alim0707ps4.jpg[/img] някой знае л изакакво са тия 2 бутона на national cs-g25t ??
Десния е за изключване и включване на захранването тоест прекъсва 100те волта левия за изчистване на индикацията когато светне червения индикатор за почистване на филтрите.
Между другото защо не изкараха тръбите кадето минава конденза? Така е грозно на един съсед му отказах монтаж защото тои искаше монтажа да е като твоя да се вижда снопа в стаята.
Велев, малко ги бъркаш бутоните...Десния бутон, наистина е за спиране на захранването, а левия за пускане на климатика без дистанционно управление - при използването на този бутон, машината тръгва на автоматичен режим, тоест стреми да поддържа 24° и в зависимост от стайната температура, започва или да охлажда или да затопля...А колкото до изчистване на индикацията за филтрите - тази функция се изпълнява от зеления бутон които е ограден със съответния диод за филтрите.
Цитат:
Първоначално публикувано от nikbo
Здравейте,
Може ли някой да ми даде информация за тези климатици(втора ръка):
TOSHIBA RAS-402YTR
първия ми го предлагат за 16-ка, а втория за 18-ка
Колкото до тошибата, сигнатурата на вътрешното тяло е правилна, а на външното пише TOSHIBA RAS-402YАTR - модела е от периода 95-96, по спомен, защото съм монтирал такива машини. Иначе на охлаждане е 4kW, а на отопление е 6kW Консумацията на ток при охлаждане варира в границити 1000 - 1100 W, а при отопление 1400 - 1500W. По принцип и за двете машини те "гъбаркат" като ти казват, че едната е 16-ка, а другата 18-ка, но ще остава това без коментар...Като модел, митсубишито е по ново, но като мощност, тошибата го превъзхожда. И двата модела имат йонизатор така, че избора остава за теб....
Е да отвикнал съм да чета ироглифите
Цитат:
Първоначално публикувано от bai-mangal
Бутоните са както ти ги написах, а относно дисплея бъди сигурен, че работи, моли се да не светва щото го прави само когато има авария и там се изписва грешката.
Цитат:
Първоначално публикувано от stu_74
Някой има ли инфо за всички бутони на дистанционното на Sanyo SAP 284 VR.Номерът на дистанционното е NER-VC-K.Моделът е доста стар.Повечето бутони знам за къкво са но има 6 бутона които си нямам на представа за какво са.
[img width=537 height=600]http://img125.imageshack.us/img125/9363/sv600001pc3.jpg[/img] [img width=510 height=600]http://img125.imageshack.us/img125/7486/sv600002xo3.jpg[/img]
Мисля, че това е дистанционното ти. Малко уточнение. Бутона под турбото включва автоматично на охлаждане и отопление в икономичен режим, а долният активизира 24 часовият таймер т.е. повтаря всеки ден таймера. Под капачето бутона които няма означение е за активизиране на връзката дистанционно климатик. Ако го натиснеш и се появи надпис вътрешното тяло няма да приема инфо. за температурата от стаята.
Явно Блу ме е изпреварил с превода.
Здравейте .
Нов съм в форума. Бихте ли ме светнали ,климатик Тошиба РАС 225ЕД Хипер инвертор ли е?Коя година е производство? Изобщо какво ви е мнението за тази машина.
Благодаря Ви предварително!
RAS-225ED модела е от 2005 година.
Капацитета на охлаждане и на отопление е оптимално 2,2 киловата. СОР 5,64. Модела е от компактният клас и се предлага както нов така и втора ръка. Няма екстри и е за помещение не по-голямо от 12 квадрата. При 2*С максимума на отопление е 2,8 киловата. Макар,че става за отопление в сайта на Тошиба го дават като основно за охлаждане.
От къде мога да закупя оригинално дистанционно /RCS-ZP1/ за климатик SANYO. В случай, че оригинално дистанционно не може да се намери на българския пазар, с какво дистанционно може да бъде заместено?
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Бутоните са както ти ги написах, а относно дисплея бъди сигурен, че работи, моли се да не светва щото го прави само когато има авария и там се изписва грешката.
благодаря, от днес започвам с молитвите.за сега сум много доволен външното тяло е практически безшумно преди него имах проблем с един sharp бяха ми продали външно тяло 14 с вътрешно 12 освен това външното виеше като кола.сега си търся оригинално дистанционно някои може ли да помогне
Благодаря на deian и Aleksandars
Някой би ли коментирал цените?
- за Mitsubishi-то искат 980 лв с вкл. монтаж и 12мес. гаранция
- за Toshiba-та 1090лв с вкл. монтаж и 12мес. гаранция
На външен вид много не ми харесаха - алуминиевите ребра на външните тела са доста побеляли и посмачкани