Значи не е грец но на термистор хич не ми прилича.Отвори го някой ден и виж надписите или поне кабелите къде водят.
Преглед за печат
Значи не е грец но на термистор хич не ми прилича.Отвори го някой ден и виж надписите или поне кабелите къде водят.
Това е добра идея! И аз ще пробвам Мидеята, че и тя се размразява на време! Само че при мен е по-различно: нямам отделен кабел за термодатчика, а при мен един общ 5 жилен кабел свързва външното и вътрешното тяло! Ама като гледам, №3 и №4 са за датчика! Дано не греша, че :oops:
[/quote]
JoroM
Грешиш за Мидеята ,че можеш да я излъжеш по-малко да размразява.
Мидеите нямат термистори във външното тяло.
При тях се следи време и температурна разлика между двата датчика.
Изключение прави MSG/...HRI
А това което го е правил DIDOTO го остави.Неговия клим.никога няма да мине в дефрост.
Те хората са го изчислили,че при -6 трябва да изпълни програмата.А това че някои го приемат за излишно си е за тяхна сметка.Само че те незнаят че по този начин променят съответния COP на климата.
[quote=JoroM ]
не съм много сигурен но май НЕ грешиш! Сега като си погледнах снимките, има една джаджа с 4 клеми, дето не я знам за кво е! Качих снимката, ако някой знае кво е тва правоъгълното, че на мен ми прилича на термо-датчик!
* *
Всъщност повече ми прилича на ГРЕЦ!?! Кажете кво е това правоъгълното, че иначе трябва да отварям климатика и да го меря!
Това което виждаш е кондензатора на вентилатора.
Ами и на мен не ми прилича на термистор, ама не виждам кво друго ще е!Цитат:
Мидеите нямат термистори във външното тяло.
Като го гледам, по-вероятно ми се вижда да е термистор, отколкото кондензатор!Цитат:
Това което виждаш е кондензатора на вентилатора.
Аз ти казвам какво е пък ти си мисли каквото искаш.Цитат:
Първоначално публикувано от JoroM
съмнително е кондензатор с три кабела освен ако два не са накъсо свързани
@Tecno, ти знаеш ли за кое всъщност става въпрос??? Непосредствено под неизвестната правоъгълна джаджа действително има кондензатор! Не знам за теб, но аз досега НЕ съм виждал КОНДЕНЗАТОР с 4 клеми!!!
Има Жоро с 4 клеми по две на извод.Има и с повече.Но на ел.моторите са с два извода и по 2 или 4 клеми
Големия кондензатор е за компресора
Аз знам.За теб не знаяЦитат:
На двете клеми(на късо) се подава фазаЦитат:
Първоначално публикувано от badr
Още утре ще го отворя сандъка! Да видя кво ще се окаже!
В момента вали, иначе щях да го отворя още сега!
Така можеЦитат:
Първоначално публикувано от Tecno
Е щом си решил отваряй.Цитат:
Не мога само да разбера защо човек трябва да се опари за да разбере че е водата е вряла.
Че ние тук излиза че си говорим празни приказки.
Нищо лично ама много спориш.
Хайде Весели празници.
Весели празници на всички и от менЦитат:
Първоначално публикувано от Tecno
Нищо лично, ама око да види, ръка да пипне!
Весели празници! :Drinks: