Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
Цитат:
Първоначално публикувано от Косьо
..... Има теория, че при изправянето на напрежение с по-ниска честота, му пада ефективната стойност и това като цяло намаля ефективността на климатика. По принцип първото е вярно, ....
От къде я извади тая теория бе човек??? :yahoo:
Ето ти едно определение за ефективна стойност:
"Ефективната стойност на променливия ток представлява напрежението, което зависи от амплитудното отклонение на синусоидата за един полупериод. Максималната стойност или още амплитудна стойност е горната точка от синусоидата. Ефективната стойност на напрежението или тока е равна на: стойноста на постоянен ток, който за едно и също време отделя същото количество топлина, каквото и променливия ток. тази стойност на тока се изчислява с формулата: Um / корен от 2; а за тока: Im / корен от 2."
Е къде тук участва честотата? :RTFM:
Лупус, аз говоря за ефективна след изправянето!!!!
много ти благодаря за отговора
:offtopic:
Предлагам да откриете нова тема: "Що е то косинус фи и има ли то почва у нас" :016: :punk:
Цитат:
Първоначално публикувано от Косьо
Лупус, аз говоря за ефективна след изправянето!!!!
Ефективната стойност на напрежението след двупътно изправяне и правилно изчислена филтърна група е равна на максималната стойност!
Цитат:
Да такава е разликата в честотите и за инверторните климатици в общи линии не е проблем, защото подаденото напрежение най-напред се изправя и след това отново се инвертира.
И не бъркай инверторен климатик с инвертор на напрежение! Това последното е доста скъпо удоволствие!
След кратко чудене днес си купих Midea MSF1 12-HR от магазин ТехноМикс за 599 лв. с монтажа във вторник ще го монтират и ще напиша впечатления тук за да могат хората който искат да си купят климатик за не много пари да имат повече информация.
Спешен въпрос към знаещите!
Става въпрос за General-Fujitsu ASY9LSACW /това е типа на вътрешното тяло/- или по-просто: инвертор с фреон 410А. Налага се местене на външното тяло с удължаване на тръбния път. Колко е допустимата максимална дължина на тръбния път и колко фреон трябва да се добави на линеен метър? Има ли начин да се премери точното добавено, а и налично количество? На автомобила ми го мериха и добавяха след вакуумиране, но това бе доста голяма машина! Има ли такива за домашни/офис условия?
Благодаря предварително!!
При конвенционалните климатици, макс. приравнена дължина е 15 м. При инверторите може и да е малко по-голяма, но не е за препоръчване. Измерването на добавяното количество се извършва или със зарядна станция или с електронна везна. А количеството, което е в климатика може да се измери като се изтегли в бутилката и се претегли, примерно.
По принцип има малки и компактни зарядни станции и вакуум помпи, които са с размери на един средно голям куфар.
:016: ] За какво трябва да си отварям очите като си избирам климатик 2-ра употреба Японски инвертор за 480 лв.+150 за монтаж за да нямам после проблеми :081:
понеже виждам че сте вещи в областта можете ли да ми сравните Midea MSG-12HRI със HAIER HSU-12H03/(BP)1 . Понеже се чудя кой от двата да избера.
Мерси предварително ще се радвам ако можете да ми помогнете.
Цитат:
Първоначално публикувано от sve4lio
:016: ] За какво трябва да си отварям очите като си избирам климатик 2-ра употреба Японски инвертор за 480 лв.+150 за монтаж за да нямам после проблеми :081:
Бягай от климатик втора употреба. Няма да работи по дълго от нов климатик а и за тази цена трябва да си луд да купиш климатик втора ръка. А и със сервиза ще имаш проблем. Те хората един път са го бракували климатика а ти ше го купуш да си го ползваш поне няколко години.
Напълно подгрепям Julian по въпроса за втората употреба климатици. Цената наистина е много висока, освен ако не става въпрос за 24-ка :grin:
На въпроса Midea или Haier - ами вземи монета от 1 лв и хвърляй ези-тура. Общо взето един дол дренки са, въпреки, че аз лично предпочитам Midea, но причините не са свързани със самите машинки........
Здравей !исках да ти кажа, че ми* Обаждат* *3 години гаранция + профилактика. Бях прочел някъде ,че японците сменят често климатиците си и предположих , че ще има хляб в тези дето ги мъкнат от там. Иначе всичко е марка - ШАРП,,ХИТАЧИ,НАЦИОНАЛ, МИЦУБИШИ и т.н.знам че 2-та употреба си е 2 употреба, но трябва да ти кажа ,че имам един хлад. БОШ от 1991 г. 2 употреба от ЛЪКИ ПОЛЮС той е работил в Германия поне 6-7 г. и работи перфектно. Дано и тези клими бачкат така. Притеснява ме едно нещо след първата година трябва да им се плати 50 и няколко лева, след 2 пак се плаща нещо и на 3-тата пак.Така , че като ги разхвърля излиза че ако си купя нов ПАНАСОНИК 9-ка около 900 лв са си същите пари. Май нещо ме будалкат :17: :2guns: :081:
Искам да попитам за обезвъздушаването при монтаж на климатик,
Задължително ли е използването на вакуумна станция за да изтеглят въздуха от тръбите, защото на един приятел като му монтираха климатика не изполваха такава.