Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Алекси,
Има смисъл да се говори за параметър, за който има ясна и общоприета дефиниция и методика за измерването му. Другото е алабалистика и жонглиране с цифрите. Има ли такива?
За огромно съжаление досега не съм намерил такива.
Питах много продавачи, но или нямат или не искат да ги оповестяват - което е странно : нали като продаваш нещо трябва да имаш документация за него. Всичко се свежда до някаква рекламна диплянка която я има и в интернет.
Цитат:
Първоначално публикувано от TazmaniaK
Значи приемаме данните на тези, които са сертифицирани по Eurovent - на другите им казваме да не ни "плакнат"... :yahoo:
Цитат:
Значи приемаме данните на тези, които са сертифицирани по Eurovent - на другите им казваме да не ни "плакнат"... :yahoo:
БИНГО!
Blagodaria na TazmaniaK za tochnia otgovor. А какво ще кажете за тия правите климатици които стоят примерно ве едния ъгъл. Като бях в Корея в хотела в който бяхме имаше такъв. LG. И поддържаше студено в не малкия апартамент 35 кв. Но все пак ще се радвам да си кажете вашето мнение относно типао климатици. Този за който ви казвам ми служи две вечери. Нямаше как да разбера настройките му защото всичко бе на корейски :grin:
Цитат:
БИНГО!
Okay,* значи приемаме за достоверни сертификати само на Eurovent . Онези от ISO, JIS и* подобни да се щракат, макар че според мен и те имат заложени установени строги критерии за тестове и вероятно ползват същите лаборатории .
И за какво беше спора , че не се сещам вече...? :grin:
А-ха...Сетих се. Оспорваха се завишените стойности на СОР. Всичко над 3.6 се определяше* като рекламни и маркетингови хватки...Споменаваха се закони на термодинамиката , характеристики на хладилни агенти, разказваха се* вицове, басни и притчи... :)
Та казахме , че признаваме само Eurovent.... Да видим стойностите на Haier HSU-09HV03 в техния сайт
http://www.eurovent-certification.co...dice_affiche=9*
[size=14px]EER - 5,51
COP - 5,71
[/size]
Нужни ли са повече коментари по темата...? Според мен не. Аз се заричам повече да не взимам отношение по този спор* :2guns:
Цитат:
Първоначално публикувано от canto
Okay, значи приемаме за достоверни сертификати само на Eurovent . Онези от ISO, JIS и подобни да се щракат, макар че според мен и те имат заложени установени строги критерии за тестове и вероятно ползват същите лаборатории .
А-ха...Сетих се. Оспорваха се завишените стойности на СОР. Всичко над 3.6 се определяше като рекламни и маркетингови хватки...Споменаваха се закони на термодинамиката , характеристики на хладилни агенти, разказваха се вицове, басни и притчи... :)
Та казахме , че признаваме само Eurovent.... Да видим стойностите на Haier HSU-09HV03 в техния сайт
http://www.eurovent-certification.co...dice_affiche=9
[size=14px]
EER - 5,51
COP - 5,71
[/size]
Нужни ли са повече коментари по темата...? Според мен не. Аз се заричам повече да не взимам отношение по този спор :2guns:
Този Хаер наистина утрепа рибата.Поразгледах изделията на другите фирми :shocked: той просто трепе Фуджицу,Тошиба, Мицубиши, Дайкин и Саньо.
Ако не стага дума за някаква нагласистика съм доста озадачен.Разбира се става дума за DC суперинвертор, което до някъде обяснява нещата с перфектния контрол на енергоразхода.
Поне знам вече какво да препоръчвам на приятели. :Super:
Цитат:
...Та казахме , че признаваме само Eurovent....
Интересно - прави впечетление че най-високите стойности на COP се получават на базата на фреон 410 и това важи за почти всички модели.
Цитат:
Okay,* значи приемаме за достоверни сертификати само на Eurovent . Онези от ISO, JIS и* подобни да се щракат, макар че според мен и те имат заложени установени строги критерии за тестове и вероятно ползват същите лаборатории .
А-ха...Сетих се. Оспорваха се завишените стойности на СОР. Всичко над 3.6 се определяше* като рекламни и маркетингови хватки...Споменаваха се закони на термодинамиката , характеристики на хладилни агенти, разказваха се* вицове, басни и притчи... :)
http://www.eurovent-certification.co...dice_affiche=9*
[size=14px]
EER - 5,51
COP - 5,71
[/size]
Нужни ли са повече коментари по темата...? Според мен не. Аз се заричам повече да не взимам отношение по този спор* :2guns:
Урааааааааа!
на 9564 климатика се намери един модел който да ме опровергае. Отеглаям си постовете и не ми вярвайте повече, щото съм лъ ;) :016: :Drinks:жец
Цитат:
Урааааааааа!
на 9564 климатика се намери един модел който да ме опровергае. Отеглаям си постовете и не ми вярвайте повече, щото съм лъ ;) :016: :Drinks:жец
:)Ееее не го взимай толкова на вътре, най-сетне и теб да те опровергаят.Това даже е в твоя полза че иначе някой ще почната да се дразнят от безгрешния и всезнаещ Тас . А честито :Drinks:
А тоя Хаер и мен ме съмнява ама няма сега да оспорвам сертифициращата организация.Иначе ми се струва прекалено хубаво за да е истина. :RTFM:
А на мен ми е интересно, тоя модел продава ли се в БГ и за колко? :coolsmiley:
Цитат:
Първоначално публикувано от Pancho
:)Ееее не го взимай толкова на вътре, най-сетне и теб да те опровергаят.Това даже е в твоя полза че иначе някой ще почната да се дразнят от безгрешния и всезнаещ Тас . А честито :Drinks:
А тоя Хаер и мен ме съмнява ама няма сега да оспорвам сертифициращата организация.Иначе ми се струва прекалено хубаво за да е истина. :RTFM:
да бе, нали аз пратих линка :punk: :coolsmiley: ;)
Здравеите,може би ще повторя въпроса,но все пак искам някакъв акъл каква марка климатик-инверторен,да си купя,ще го ползвам основно за отопление,стаята ми е около 20кв.м висока около 2.80м,за първи път ще купувам и затова питам,мерси предварително!!!!
A мен хич ама хич не ме съмнява.Това си е нагла измама.
И разните термодинамики и разните характеристики на хл.агенти не ме съмняват.Е това е истината.
Цитат:
А на мен ми е интересно, тоя модел продава ли се в БГ и за колко? :coolsmiley:
Търсачката не го намери по веригите Всичкомаркети. :Google:
Цитат:
Първоначално публикувано от Pancho
Търсачката не го намери по веригите Всичкомаркети. :Google:
Няма как да се продава в БГ щото ще струва колкото, ако не и повече от DAIKIN или MITSUBISHI. А кой би дал толкова пари за китайски климатик?