Не съм виждал климатик да се управлява от термометър на дистанционното.Все пак твърде вероятно е някой да премести дистанционното в друга стая.Климатика в такъв случай как ще може да работи нормалноЦитат:
Първоначално публикувано от rums
Преглед за печат
Не съм виждал климатик да се управлява от термометър на дистанционното.Все пак твърде вероятно е някой да премести дистанционното в друга стая.Климатика в такъв случай как ще може да работи нормалноЦитат:
аз съм виждал... не си спомням марката но дистанционното имаше вграден термостат и като го поставиш някъде в стаята, изпраща инфо на климатика колко градуса е там. по този начин се постига по-равномерно отопление на помещението.Цитат:
Първоначално публикувано от badr
относно НЕО се сетих още нещо. когато го купувах, говорих с един техник. той ми каза, че моделите НЕО ги правели на базата на на-продаваните маркови модели за предната година. Примерно, за 2003 г. най-продаван е бил определен модел ПАНАСОНИК. Тогава взимат един панасоник, разглобяват го и го правят 1:1 в китай само че със сменен дизайн и нова марка. Ако не се лъжа, агрегата на моя НЕО е МИТСУБИШИ...
Реално през зимата не си ползвал нищо друго за отопление и ти е било добре ?
да. преди отоплявах същата стая с конвекторна печка и ми беше по-гадно + по-скъпо. сметката за ток през зимата ми намаля с около 20%
Че то ако ти намалее сметката само с 20% въобще не си заслужава ивестицията :shocked:Цитат:
ne znaia da ima takav klimatik s takova iziskvane po princip rastoianieto triabva da e nai malko 8 sm za da moje da ima normalna cirkolacia na vazdoh 45 sm sa mnogo makar 4e ne pre4i ako go sloji6 taka ima niakva gre6ka moje bi stava vapros za van6no tialo ne6toЦитат:
Първоначално публикувано от alexi_dobrev
ami te marketite imat dogovori s takiva deto slagat da im gi slagat :grin: vzemi si ot tam deto e po tankoЦитат:
Съвсем се обърках!
странна логика.... 20% не е малко! от 200 лева ток на месец, 20% са 40 лева! 4 месеца активен отоплителен сезон са 160 лева. Следователно за 2 години си изплащаш климатика без да броим кефа, който ти осигурява през лятото....Цитат:
Здравейте, какво ви е мнението за
Инверторна сплит система ОСАКА CH-12-SBP /до -22˚ С външна t /
Консумация:
- отопление / охлаждане 800 W-1600 W
Мощност:
-отопление 4800W (1100-6300W)
-охлаждане 3500W (1100-4200W)
Размери:
- вътрешно тяло - 815x275x183 mm
- външно тяло - 850x605x290 mm
vij kvo ako iska6 invertor vzemi si renomirana marka invertora e dosta preder4iv i dori renomirani marki davat defecti v elektronikata osobenno pri kolebania v toka kakvito v na6ta mreja bol ako iska6 osaka vzemi obiknoven ako oba4e iska6 invertor triabva da se brakne6 za ne6to po dobro osaka smiatam znae6 4e si e kitaiskiЦитат:
Първоначално публикувано от 326
Здравейте! Предлагат ми инверторни климартици Mitsubishi MSZ GA35VA за 1800 лв. с монтажа и Fuji RS-12LB (модел 2005 г.) за 1480 лв. също с монтаж. Приемам всякакви мнения за съотношението качество(показатели)/цена.
ne sam zapoznatn to4no s modelite no triabva da znae6 4e po princip micobi6i sa po dobri i pove4eto po izvesni marki vzaimstvat komponenti to4no ot mitsobi6i i to6iba tova e koeto sam vijdal vav vatre6nostite na teia ma6inki mitsobi6i sa po dobri spored men :RTFM:Цитат:
Първоначално публикувано от mik59
Без спор Mitsubishi са много добри, но въпроса ми е заслужава ли си разликата от 300 лв за този модел на Мitsubishi- то, който не е върхов ;) все пак е серия G, за разлика от F серията която е наистина супер ;)
Нямаш ли кирилица?Цитат:
Първоначално публикувано от arkad