Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
Eeee, колкото и да е студена тази стая все пак 15м2 с 9-ка инвертор няма как да не е оразмерена правилно.
В момента топля 2 стаи с обща квадратура 30м2, в къща съм и втората стая е с 5външни стени /покрив, под и изток, юг, запад. изолирана е добре и има пвц/ само севера ми е общ. Не съм ползвал инвертор, но смятам, че ще достигне по-високата температура по-бавно, ако работи нон-стоп на зададени 24г. след 5-6ч ще станат, но просто не го изключвай :)
ПС: забравих да кажа, че климатика ми е мидеа 12-ка конвенционален /втора зима ще му е/
Цитат:
Първоначално публикувано от TODD_BG
Накой може ли да ми каже при модела на PANASONIC CS/CU-XE12DKE дали е нормално като работи на топло и е с включен кислород след като се спре климатика да почва да мига лампата на кислорода за около 5 минути и да се чува свистене от вътре. Благодаря предварително.
При мене го прави абсолютно същото :undecided:
Мисля че в книжката пише че кислорода може да работи и самостоятелно, т.е. предполагам че така като мига значи че вкарва кислород и без да е включен климатика.
Но не можах да го изключа това чудо !!!!!
Пускам климата, изкл. кислорода и после като изкл. климата пак ми мига :2guns:
За сега решавам проблема като го изключа от контакта и после пак го включа. :knuppel2:
Цитат:
Първоначално публикувано от vesko_m
При мене го прави абсолютно същото* :undecided:
Мисля че в книжката пише че кислорода може да работи и самостоятелно, т.е. предполагам че така като мига значи че вкарва кислород и без да е включен климатика.
Но не можах да го изключа това чудо !!!!!
Пускам климата, изкл. кислорода и после като изкл. климата пак ми мига* :2guns:
За сега решавам проблема като го изключа от контакта и после пак го включа.* :knuppel2:
:016: :016: :016:
Това трябва да съм го изтървал......Климатик....битов....стенен сплит??? Да вкарва кислород...? На вън до агрегата има ли закачена кислородна бутилка? Или е скрита някъте в самия агрегат? И като се изразходва, къде се зарежда бутилката/резервоара за кислород? Само не ми казвайте, че самия климатик произвежда кислород :016: Ако някой е виждал кондензна станция за производство на кислород от атмосферен въздух, ще разбере кое е смешното...
Виж, ако говориш за т.нар. "йонизатор" - това е съвсем друго нещо и няма нищо общо с кислорода.
По въпроса за кислорода:
1. Това с изключването от контакта ми се вижда меко казано странно - не е много редно :081:
2. Понеже не съм запознат с климатичните `кислородгенератори` - някой ще ме открехне ли какъв е точно начина? :undecided:
//edit
Таз ме изпревари...
обаче на сайта на Техното пише Цитат:
-ГЕНЕРАТОР НА КИСЛОРОД -О2
Та въпроса ми остава - как го генерира тая пуста машина?
Цитат:
Първоначално публикувано от echo
По въпроса за кислорода:
1. Това с изключването от контакта ми се вижда меко казано странно - не е много редно :081:
2. Понеже не съм запознат с климатичните `кислородгенератори` - някой ще ме открехне ли какъв е точно начина? :undecided:
//edit
Таз ме изпревари...
обаче на сайта на Техното пише Та въпроса ми остава - как го генерира тая пуста машина?
Как се генерира кислород от атмосферен въздух ли?* Ами въздуха се свива (компресира) до около 200 атмосфери, след което се охлажда - при това кислорода кондензира първи, а азота остава в газообразно състояние.* Конденза се отвежда.* Единствения проблем е, как да компресираме до 200 атмосфери във вътрешното тяло на стената.....
п.п. Може и азота да кондензира първи, не си спомням кой елемент беше по-напред в менделеевата таблица....
Цитат:
Първоначално публикувано от alexb
Eeee, колкото и да е студена тази стая все пак* 15м2 с 9-ка инвертор няма как да не е оразмерена правилно.
В момента топля 2 стаи с обща квадратура 30м2, в къща съм и втората стая е с 5външни стени /покрив, под и изток, юг, запад. изолирана е добре и има пвц/ само севера ми е общ. Не съм ползвал инвертор, но смятам, че ще достигне по-високата температура по-бавно, ако работи нон-стоп на зададени 24г. след 5-6ч ще станат, но просто не го изключвай :)
ПС: забравих да кажа, че климатика ми е мидеа 12-ка конвенционален /втора зима ще му е/
Ами да. И аз си мисля, че ако го оставя по-дълго време може и да стопли. Но това разпразяване вчера на 3 градуса не ми харесва. И температурата на топлия въздух - само 38-39 градуса... :( Обикновената Осака в офиса хвърля такъв топъл въздух че мога да си опържа яйца на него. :punk: Ако въздуха беше 50 градуса със сигурност щеше да стопли до 25 градуса за 10 минути... Ако се окаже, че не може да вдигне повече от 22 градуса, когато навън е 2-3 не ми се мисли как ще е на -5 и -10. Между другото вчера си сложих един електромер на климатика за да видя колко ще е ефективно това отопление. От 16:30 вчера до тази сутрин в 9:30 беше изгорил 7,8 кВ/часа....
Ха-ха-ха :016:
Таз,
Питах как го правят в климатиците ;)
Щото това, което казваш ми е познато, обаче...
Сетих си и за ядрен синтез...
Ама чак пък в стенен сплит :081:
Имам и още едно предположение, ама е толкова енергоемко, че не си го представям...
Абе - ПОМООООЩ - кажете к`во става!
Интересна история е тая с кислорода! :coolsmiley:
Някой ако е разглобявал такова чудо, нека обясни що за "кислороден" генератор е скрит вътре. Кислород може да се получи и с електролиза на водата, ама какво става тогава с отделящия се водород? Абе да не би да става дума за озонатор и някой да не различава O2 от O3?
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Интересна история е тая с кислорода! :coolsmiley:
Някой ако е разглобявал такова чудо, нека обясни що за "кислороден" генератор е скрит вътре. Кислород може да се получи и с електролиза на водата, ама какво става тогава с отделящия се водород? Абе да не би да става дума за озонатор и някой да не различава O2 от O3?
БИНГО!
Най-вероятно става въпрос за прост "ЙОНИЗАТОР", който е кръстен "ОЗОНАТОР" и после преименуван на "ГЕНЕРАТОР НА КИСЛОРОД". :016: :punk:
Но до колкото ми е известно, разликата между ЙОНИЗАТОРА и ОЗОНАТОРА е няколко киловолта ;)
:offtopic:
@Lupus
Предполагам, че освободените H атоми се сливат до He за по-пълно изживяване на придобивката, а освободената енергия се връща обратно в мрежата :yahoo:
м-да
и като го доразвием - това може да реши проблемите с конденза, ама ще затрудни охлаждането през лятото, ако не бъркам ;)
И всичко това във вашата дневна от Пе-нъ-со-ник със съдействието на Техномармалада :016: :016: :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Браво* :yahoo: Аз влязох в този форум със същия въпрос. Днес съм горд че мога да ти отговоря :
Температурата е право-пропорционална на компресията на фреона - колкото по-качествен компресор имаш толкова по-висока температура може да се вдигне.
Настрой температурата на 30, вътрешния вентилатор на макс (да излъжем датчика) и мери температурата на топлата тръба - това показва колко може. Имай предвид че климатиците не са предвидени да бачкат неограничено в този режим.
Добре,тогава,защо моето Хитачи RAS-35(инвертор) с фреон R410 духа от 42-48 градуса?По-калпав му е компресора или какво?
Цитат:
Първоначално публикувано от TazmaniaK
БИНГО!
Най-вероятно става въпрос за прост "ЙОНИЗАТОР", който е кръстен "ОЗОНАТОР" и после преименуван на "ГЕНЕРАТОР НА КИСЛОРОД". :016: :punk:
Но до колкото ми е известно, разликата между ЙОНИЗАТОРА и ОЗОНАТОРА е няколко киловолта* ;)
Ето как е обяснено в рекламната брошура на Панасоник :
O2 Генератор на Кислород
Максимален Комфорт
Изпълва дома Ви с Жизненоважния kucлоpog
При намаляване нивото на Кислорода във Вашата стая въздухът става застоял и неприятно усещане изпълба дома Ви. Използвайки уникална мембранна система за генериране на Кислород, Климатизаторите Panasonic обогатяват Въздуха в помещението, при кoeтo концентрацията на кислород достига 30%. Тази иновативна система осигурява поддържане концентрацията на кислорода във Вашата стая на същото ниво, което се среща и в природата - 21% и повече. Това Ви прави по-жизнени и здрави (вuж графиката в дясно).
Благодарение на уникалната си структура кислородната мембрана не допуска преминаването на малките прашинки, бактерии и други замърсители на въздуха в стаята. До Вас достига само чист, cвeж и обогатен на кислород въздух.
Проучванията на мозъчните вълни gokaзвam, че богатият на кucлоpog въздух спомага за no-бързото възстановяване на чoвeka от емоционален стрес, кaктo и за подобрен комфорт.
Генериране на обогатен с Кислород въздух чрез мембрана
Външното тяло на климатизатора доставя въздуха извън помещението, koйтo преминава през вградената мембрана, повишавайки нивото на кucлopoga go oкoло 30%. Taka обогатеният с кucлоpog въздух се изпраща чрез вaкyyмнuтe помпи до вътрешното тяло във Вашата стая. По този начин се поддържа относително постоянна концентрация на kucлоpog в помещението от 21% и повече.
Здравейте, някой виждал ли е в Техномаркет или Технополис където и да е в страната да има модела на Midea MSS-12HR, евентуално да се уговоря с управителя на регионалния клон в Бургас да ми го придвижат и да си го купя най-накрая. Разправят, че до Нова година няма да има от този модел внос и просто не мога да го открия никъде това чудо.
Вносител на мидеа за бг е фирмата Магнум-д
те поемат и гаранцията /не директна/ и сервиза. Телефона им е 02/9586521 - опитай там.
Аз имам 2 мидеи MSF312HR, ти заради вентилацията ли я търсиш тази? защото друга разлика няма, не се заблуждавай в показателите, които има в техномаркета. Ако ще го слагаш в спалня..... няма да е вече спалня :( трудно се спи на това пукане, пуфкане.... ако ще е в хола - супер!
@canto
Благодаря - бях намерил т`ва ама го нямаше посбедния абзац...
Интересно как го монтират от Техномаркета?!?
@Styx
Погледна ли в Аладин /май Републиканска беше улицата/
Ако не се лъжа доста бройки бяха монтирали и ПОП /ако не бъркам - на Фердинандова - близо до ъгъла с Ботев беше офиса им/