Благодаря, и аз с малко търсене успях да разбера, че моделите на FUJI, FUJITSU и GENERAL съвпадат. На мен точно това ми е необходимо - да е тих при работа, защото е за спалня.
Преглед за печат
Благодаря, и аз с малко търсене успях да разбера, че моделите на FUJI, FUJITSU и GENERAL съвпадат. На мен точно това ми е необходимо - да е тих при работа, защото е за спалня.
@bajoterra
Ако имаш време и желание - погледни и Хитачитата - напоследък събирам повече добри, отколкото лоши отзиви, а пак са в този ценови диапазон!
...не препоръчвам като по-добри - просто още една алгернатива...
Климатиците Fuji Electric се произвеждат от Fuji Denki Sotetsuwww.fds.co.jp на иероглифски е, пробвай с гугъла за английски, въпреки, че там няма нищоЦитат:
Първоначално публикувано от bajotierra
Фабрики в Китай, Тайван, Тайланд ... , компресора е Японски
Абсолютно. Виж и темата за собственициЦитат:
Първоначално публикувано от dan66
Въпросче: На какво може да се дължи включването на over head защитата на Мидеа MSF12HR? Или с други думи- защо загрява толкова фреона?
Подвъпросчета: До колко е опасно това (претоварване на компресора напр.)
Как може да се установи дали наистина сработва тази защита или на мен така ми се струва, гледайки го как работи...
Благодаря!
Сложи 35-40 см изолзация, троен стъклопакет с К стъкла и аргон, и може и да минеш без отопление. А има и един друг начин - купуваш си 5 родопски одеала - най-екологичния и ценово ефективен метод! :yahoo:Цитат:
Първоначално публикувано от rspasov
За дограмата си прав , но къде се изпълнява изолация с дебелина от 40 см. ?
Цитат:
Първоначално публикувано от llll
Благодаря Алекси. Климатикът си работи нармално- спира/тръгва и т.н. Наистина вътрешното тяло духа горещ въздух на max. обороти (дистанционното е на auto) и малко преди да изключи- постепенно ги намалява. Но ме учуди вентилатора на външното- спира от време на време (вчера го загледах) без да спира компресора .За това ми хрумна и за тази защита...
Пробвай с вентилатор на максимални обороти - шуми, но това е начина да се извлече максималната топлинна енергия от топлообменника. Режим auto опитва да поддържа максимална температура на изхода за сметка на оборотите.Цитат:
Първоначално публикувано от llll
Запушването на дроселиращия орган(капилярка) води до прекратяване на отделянето на топлина от кондензатора.
Аз, тъпакът му с тъпак, забравих за Бил Гейтс.... След рестарт всичко си е ОК. Но вентилаторът на външното тяло наистина си изклчюва от време на време, незваисимо че компресора си работи. Явно така трябва при по- топло време.
Далеч от климатици марка АТР .....това пише. в съседния офис си сложиха 2 броя преди 2 месеца...и двата се скапаха през последните студове във Варна :oops:. майсторетките от фирмичката след неколкократни неуспешни експерименти да ги възкресят си взеха външните тела "за гаранционен ремонт". сега съседите имат две вътрешни тела за декор и се топлят на радиатор... :shocked:
ATP(Apolon Thermo Power) rulezzzzzz :Super:
С две думи тази марка е на варненската фирма Аполон 55, които иначе работят читаво - слагат предимно агрегати за товарни автомобили Thermo King и го правят добре.
popeye, ако живееж в Чайка над делфинариума най-вероятно се сещам и точно за климатиците, за които говориш, във фирмата на мой приятел са и са голям боклук - хич ги няма. Наскоро помня, че им сменяха външните тела и уж почнали да топлят, но се съмнявам. Това е една от най-пародийните марки на пазара.
Днес случайно минах покрай малко магазинче за клими на Ген. Колев, продават Fischer, MC Power, LD, Nippon и за наша радост оригинални чисто нови японски климатици(Daikin, National, Mitsubishi, Sanyo, Fujitsu), като всичките са с СОР от 5 до 6, все нови модели на 100V. Цените са учудващо приятни, 12-ца Mitsubishi Inverter е около 1800 лв с ДДС и монтажа. Друг е въпросът по кой начин и колко легално са внасяни та са на тия цени и доколко е приятно да ти слагат траф на чисто нова машина, съмнителната гаранционна поддръжка също е дразнител. Единственото успокоение е, че дефектните машини при този клас климатици е под 1% за разлика от до 10% при добрите китайци и доста над 10% при съвсем измислените марки. Така че остава въпросът най-вече с трафа, дали няма да прецака по някакъв начин новия и то доста скъп климатик и какви загуби може да се очакват от него.
Напиши кой модел климатик е с СОР от 5 до 6. Побликувай информация за него . Ще бъде много интересно.
Panasonic - CS / CU HE 9 DKE Inverter DC
Инверторна сплит-система за високостенен монтаж.Клас А.Призведено в Япония.Температурен диапазон от+43 до -15 градуса Целзий.Електроконсумация (средно на час) : 0,93 kW.Шум : 26 dB.Рейтинг 6 звезди.Препоръчителен обем на помещение: 70-115 кубични метра.Размери вътрешен блок : 870/298/199 mm.Размери външен блок : 780/540/289 mm.Тегло : 11 вътре / 36 вън кг.COP(коефициент на отопление)-5,22,EER(коефициент на охлаждане)-5,10.
Климатик с по голям СОР от този поне до сега не съм срещал.
Хмм, не помня точно моделите, но ясно си спомням National 8-ца с СОР около 5,90. Daikin 12-ка беше с крайна цена около 2000 лв с ДДС и монтаж и беше с СОР около 5,20. Ако някой се интересува по-сериозно ще погледна адреси и телефони на фирмата и ще ги пусна тук.* Същата тази фирма ги взема от пловдивската фирма, която внася и втората употреба като вероятно и тези ги вкарват като втора ръка, за да плащат по-малко на митницата. Иначе съм виждал японски климатици , но на 220 волта в Мр. Бриколаж, но не са със същите характериситки - явно джапанките си пазят топ моделите само за тях.
Ето един пример за японска машина* DAIKIN с СОР 6,01 http://www.rakuten.co.jp/airmatsu/43...633492/633498/
Това е директно от сайта на DAIKIN, така че да не чувам повече ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА :2guns:
S28FTRS-W (-C) Interior: F28FTRS-W (-C) Outside room: R28FRS
304,500 Yen in desiredretailprice
Heating8 - 10tatami mats (13 - 16m2) 3.6 (0.9 - 7.7)* 595 (75 - 1,970)
Air-conditioning8 - 12tatami mats (13 - 19m2) 2.8 (0.9 - 3.5)* 470 (85 - 800)
Air-conditioning and heating average COP 6.01*
Има един огромен минус - цената от 304 500 йени, което е горе долу 2600$, което идва малко скъпичко за БГ потребителя за климатик :081:.