Мисля, че на така зададения въпрос получи също толкова коректен отговор :RTFM:Цитат:
Първоначално публикувано от Ferroli
Преглед за печат
Мисля, че на така зададения въпрос получи също толкова коректен отговор :RTFM:Цитат:
Здравейте! Имам следния въпрос. Кой от климатиците мидея е по добър и с какво се различават "MSF 12 HR" i "MSG 12 HR" Благодаря за отговорите!
Цитат:
Първоначално публикувано от cvetan_d
Кажете каква 12 на Haier да взема /обаче конвенционална / че гледам има различни модели и не мога да се
ориентирам а искам да купя :) :)нещо. Благодаря предварително за отговора.
Благодаря ви много за бързия и пълен отговор ;) Живея във Варна и никъде не мога да намеря мидея 12 msf и за това питах за msg. Ako някой може да ми помогне с намирането на 12 msf ще му бъда много благодарен!
Провери ли при "ОХ-Миро" на ул."Державин", до Руско училище? Знам,че работят с Мидея..
Няма какво да те съмнява така са тръбите по тънки са защото японските работят с 50% по малко количество фреонот китаиските* и са по добре изчислени и направени естественно. Докато китаиските компесират с мощен компресор голямо количество фреон и евентуално това е за сметка на купувача защото неговата сметка за ток е висока.Цитат:
Значи японския климатик примерно Хитачи,изчислен от инженерите на фирмата Хитачи е по-добре изчислен от китайски климатик Хитачи,пак изчислен от инженерите на фирмата Хитачи.Цитат:
Първоначално публикувано от airclima
Значи фирмата Хитачи изчислява по-добре от фирмата Хитачи.
От време на време трябва и да се мисли преди да се пише.
Да те светна нещо.Развойните отдели на всички големи японски фирми се намират в Япония.Съответно моделите се разработват в Япония и се произвеждат в Китай.
Май се спрях най-после на евтин и "хубав" климатик!
Слушайки напътствията на продавача, оставам с впечатлението ,че този път съм уцелил в десятката!
Става въпрос за климатик NIPPON ASW H 12 A4/ HSА
Щял да ме топли през зимата / Работи на -15 гр. / и не бил шумен -външно тяло-51 дб , вътрешно-41 дб.Нямам представа дали е така. :081:
Моля за компетентно мнение по въпроса ! Дали някой има впечатление от тези климатици??? :undecided:
При тия децибели, дето си ги писал, трудно може да се каже, че е тих...Цитат:
Първоначално публикувано от DIGITALUS
батка не взимай NIPPON за нищо на света !!!имам едни наематели и изпраскаха такъв на
магазина ми - бил кам 400 lv -цяла зима умряха от студ - пускаха и духалка,климатика е
9ка на 10 кв помещение - прай си сметка кви пръчки са- а освен това забравих да кажа
че спираше и по половин час за незнам какво-накрая на януари 150 лв ток - стана им лошо :rockon:
Брей.............чак толкова ли е зле положението :oops:
Моля и за други мнения по въпроса.Може би има някой ,който е доволен... :undecided:
здрасти,
ходих тази седмица в булклима и от там ми препоръчаха тази марка
върнах се вкъщи и разрових из нета но уви не намерих нищо /т.е. само коментари като горния/
и като ще давам 790 лв за такъв май ще се напъна за нещо марково и по-скъпо, което поне съм го чувал
засега съм се ориентирал към панасоник /погледни няколко поста нагоре/.
Най-интересен е факта,че тази култова марка е останала незабелязана от хората които си вадят хляба с това.
А напътсвията на продавача също са нужни.Например кой ще ти покаже къде се намира касата? Кой ще опакова стоката,ще оформи документите
За останалото?..........................За останалото има http://forum.setcom.bg
Здравеите. Някой може ли да даде данни за Hitachi RAC50CNH1 . :)