Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
значи апартамента е юг, запад, север, дограмата е обикновена дървена но съм и правил подобрения с гумени оплатнения, апартамента е на първи етаж, строежа е от газобетон и тухла
съседът над мен топли също 25 + 12 кв. с обикновен панасоник 12-ка, но пък е с
по-добра дограма
Цитат:
Първоначално публикувано от forty2006
Изключително съм благодарен за изказаните мнения . Благодарение на Вас вече имам някаква представа за това какво ми трябва . Бях се спрял на един модел SAMSUNG , но сега разбирам , че не са добри.Между другото искам да споделя , че в стаята в която работя има един климатик GENERAL на него си пише че е японски . Мисля че е монтиран още през 1996 г. Зимата наистина замръзна , но после пак тръгна .Общо взето с изкючение на най- големите студове го ползвахме заедно с парното.
Днес видях два модела MIDEA . Единия е обикновен MSG 12 HR дванайска - 3,5 - 3,8 kW , а другия е инверторен
MSG 12 HRI 3,5 - 4,4 kW , разликата в цената между тях е 330 лв. Може ли да ми дадете информация за тях и някакви отзиви от използването им.
badr ясно само че на този линк няма в момента нищо.пише 0к.( hitachi_2.pdf 29-Apr-2006 12:29 0k )
Цитат:
Първоначално публикувано от kiki9999
badr ясно само че на този линк няма в момента нищо.пише 0к.( hitachi_2.pdf* * * * * *29-Apr-2006 12:29* * *0k )
Здравей kiki пробвай на този линк www.termoklimat.com/index.php?categoryID=21
Цитат:
Първоначално публикувано от kiki9999
badr ясно само че на този линк няма в момента нищо.пише 0к.( hitachi_2.pdf 29-Apr-2006 12:29 0k )
Ами кликни в/у файла и ще видиш,че има. Цитат:
Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
съседът над мен топли също 25 + 12 кв. с обикновен панасоник 12-ка, но пък е с
по-добра дограма
Плюс това ти топлиш съседа докато под теб никой не топли.
Така че ако е за 25те квадрата ще стига,но ако включим и тези 12кв тогава мощността ще е малка
След като четох, четох, четох и вече съм сигурна че нищо не знам :grin: се спрях на два варианта на климатици за хол и спалня.
Ще съм ви благодарна ако вземете присърце :oops: моята дилема
1-ви вариант:
спалня 18м3 ,PVC - дограма, външна изолация, прозорец 3,05м3 и северо-западно изложение - климатик Mitsubishi SRK 20 HCS(инвертор)
хол 37м3, PVC - дограма, външна изолация, прозорец (6,16+4)м3 и юго-източно изложение - климатик Mitsubishi SRK 40 HCS(инвертор)
2-ри вариант:
спалня - General AS 9UB
хол - General AS 12LB(инвертор)
Разликата между двете оферти в цената е 200 лв., но по-скъпия вариант е с 3год.гаранция(на General), а другия с 1година.
Приемам всякакви идеи.
Здравейте, търся service manual за Hitachi RAS/RAC 35YH4. по специално ме интересува как да извадя от вътрешното тяло платката с електрониката. тялото е закачено на стената и не искам да го свалям цялото, т.е. не желая да пипам тръбите с фреон а само да махна пластмасовите капаци и да достигна до платката.
10х
PP. техническото ръководство го има на адрес:
http://www.hitachiserviceeu.com/scri...e=SM_0001E.PDF
но се изисква парола за достъп. ако някой разполага с такава нека я сподели с публиката на този форум.
Цитат:
Първоначално публикувано от g0g0
Здравейте, търся service manual за Hitachi RAS/RAC 35YH4. по специално ме интересува как да извадя от вътрешното тяло платката с електрониката. тялото е закачено на стената и не искам да го свалям цялото, т.е. не желая да пипам тръбите с фреон а само да махна пластмасовите капаци и да достигна до платката.
10х
Според мене там няма работа човек без познания такъв мануал няма. Извикай специалист който го е прави това и знае как.
Цитат:
Първоначално публикувано от Rus_Fot
1-ви вариант:
спалня 18м3 ,PVC - дограма, външна изолация, прозорец 3,05м3 и северо-западно изложение* - климатик Mitsubishi SRK 20 HCS(инвертор)
хол 37м3, PVC - дограма, външна изолация, прозорец (6,16+4)м3 и юго-източно изложение* - климатик Mitsubishi SRK 40 HCS(инвертор)
2-ри вариант:
спалня - General AS 9UB
хол - General AS 12LB(инвертор)
Разликата между двете оферти в цената е 200 лв., но по-скъпия вариант е с 3год.гаранция(на General), а другия с 1година.
Приемам всякакви идеи.
Здравей,RUS_fot. Уточни кое е в м2 и кое е в м3, че има значение. Относно Mitsubishi-та за тези модели намерих информация само в един руски сайт, но не е достатъчна и защо са с 1 година гаранция.Колкото за Fuji,Fujitsu,General климатиците (които са еднакви) познавам ги добри са и евентуално ще ти свършат работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от Rus_Fot
:oops:
всичко е м2
За спалнята General as-9 UB (конвенционал ) ще работи критично особнно на северо-западно изложение.Ако е аs- 9LB ( инвертор ) ще свърши работа. Иначе ще ти трябва аs-12 UB. За по-голямото помещение as-12 LB ще ти свърши работа без проблем.Колкото до Mitsubishi-та нямам достатъчно информация и немога да ти дам мнение дали ще ти свършат работа , как са като качество и кое е по-добро. Дано съм ти бил полезен.
В една от фирмите където ми правиха изчисленията за тази спалня изчислиха топлинни загуби 0,888 kW и съобразно тях е изчислена необходимата топлинна мощност от 1,776.
А този климатик има отоплителна мощност 3,05 kW
:undecided:
Може ли някои да ми даде съвет Ако на един климатик Изх.отд.мощност при охлаждане е 2,6 и при отопление е 3,5кв-то това 12 ли е или 9.
Здравейте
Някой може ли да ми даде линк или информация за новите климатици ETA 12 - ka
( доколкото разбрах модела е излязъл в края на миналата или началото на тази година ) .Някой има ли информация как се даржат,били с някакъв нов фреон ,по тихи и по икономични.Някой знае ли каде могат да се видят данните и. Благодаря ви