здравейте!предстои ми покупка на климатик който смятам да използвам по 4-5 часа в денонощието.имам си донякъде представа от устройството му но се чудя при такъв тип експлоатация дали има смисъл от инвертор?предварително благодаря!
здравейте!предстои ми покупка на климатик който смятам да използвам по 4-5 часа в денонощието.имам си донякъде представа от устройството му но се чудя при такъв тип експлоатация дали има смисъл от инвертор?предварително благодаря!
Ако е само за няколко часа на денонощие няма смисъл от инверторен климатик, вземи си конвенционален.
Колегата е прав!!!Ако е само за няколко часа -конвенционален.Но ако е за повече -инвертор ,и то ако е за отопление.На охлаждане всички работят,даже и небезизвестната марка Краун
siliev,обоснови се ?Има ли смисъл човека да дава около 1000 лева за нещо ,при положение че ще го ползва толкова малко време?
Обикновен.Първоначално публикувано от deli
От инвентор, няма смисал за няколко часа ще работи само на мах обороти на компресора, това означава на пълна мощтност и ще черпи много ток и ефект никакъв.
ИНВЕНТОРИТЕ СА НЯКОЛКО РАЗНОВИДНОСТИ;
АC ,DC ,DDC и хибридни.
Зада върши работа трябва поне да е правотоков дигитален инвентор.
Икономията от инвентора която ще постигнеш с него е калколирана предваретелно в ценатаму и я плащаш при покупката.
siliev,аре ся тук да вземем да се заяждаме!Аре,обоснови се,не се заяждай,защо да си купи инверторен и защо не конвенционален?Предимствата и недостатъците ги знаем,а за времето ,в което ще го ползва кво ще кажеш??И тук не става дума за Уиндоуси и компютри,ами за климатици,не смяташ ли че тия две нещица не се връзват някак си ??
и аз мисля че за такъв тип ползване няма смисъл от инвертор ,той няма избиване и няма да даде кой знае каква икономия
Ако е само за отопление, даже няма смисъл и от климатик при такъв режим на ползване.......печка духалка или ел.конвектор......