UPS или обикновен разклонител със защита?
Здравейте!
Налага се, на 1 контакт, с помощта на обикновен разклонител да свърза - климатик, LCD телевизор и компютър.
Доста често се спира тока, а ел. инсталация вкъщи е стара. Интернета заради спирането на тока много често прекъсва, а миналата седмица имахме първата жертва, но за радост само 1 крушка.
Чудя се как да предпазя тези 3 уреда. Първоначално исках да купя разклонител с защита, но в магазина ми обясниха, че няма да "издържи" толкова уреди закачени към него. Налага ли се задължително за сумирам техния ампераж и да ви го кажа, за да ми кажете дали има подходящ разклонител със защита за моя случай или не?
След това се сетих за UPS, които (ако не ме лъже памета) хем има вградена защита от токов удар, хем ще предпази уредите ми от чести прекъсвания на тока. Да, но UPS-ите са доста скъпи нали? Търся UPS с цел да защитя уредите ми, а не да мога да гледам телевизия и да работи климатика 3 часа когато спре тока.
Споделете вашето мнение по въпроса. Кой от двата уреда е по-подходящ? Предложете направо марка, модел и т.н.