Резултати от 1 до 8 от общо 8

Колко е живота на един климатик?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    223
    #1

    Колко е живота на един климатик?

    Колко е живота на един климатик- напр. Мидеа и Панасоник? Инвестицията е голяма и това има значение. Питам защото нямам напредстава... също и поддръжката какава и колко струва?

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    Re: Колко е живота на един климатик

    Точен отговор не може да се даде, особено за китрайските машини. Поддръжката се сътои в това да си чистиш редовно филтъра и през няколко години да правиш профилактика на климатика. Друго няма. Профилактиката е почистване на топлообменниците или както му казват в този форум външната и вътрешна пита. Проверява се налягане на фреона. Ако има изтичане се долива. Това се заплаща допълнително. Изтичането на фреона зависи от качеството на монтажа. Разбира се и при най-качествения монтаж може да се случи да изпусне някоя връзка. Препоръчително е клиамтика, ако не се ползва много месеци да се пуска от време на време за 10-15 минути.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    137
    #3

    Re: Колко е живота на един климатик

    Всичко е доста относително и зависи от много фактори.
    1.При какви климатични условия ще работи.
    2.При какъв режим ще работи.
    3.Качество на монтажа и сервизно обслужване.
    4.Културата и добросъвестността на задклавиатурното устройство/клиента/.Зачестяват случаите при които клиента заявява,че ще климатизира помещение примерно 25кв.м но в последствие става ясно,че няма да е лошо да остави вратите на спалнята или коридора отворени ей така да му "бъдело по-топличко".Последствията са ясни.
    Общо взето качествен климатик "живее" около 10-15години,за китайските - ако изкара 6г.бягай и черпи търговеца.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #4

    Re: Колко е живота на един климатик

    За целият климатик - не знам, но на моят Самсунг - 12-ца на 3-тата година му изгоря компресора. Така че каквито и икономии от сметките за ток да ми беше направил дотогава - с 350 лв за нов компресор....

    Явно с право не харесвам марката Самсунг, но тогава този беше на промоция (безплатен монтаж) и това ме подлъга... обица на ухото

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    30
    #5

    Re: Колко е живота на един климатик

    нито лев не си вътре,
    сметките за парно последните два месеца само са повече от един компресор

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    105
    #6

    Re: Колко е живота на един климатик

    Най - дълго работелите климатици, които ползвам за 5 LG-ta монтирани през 2000 г. От петте един които е на най-голямата северна стая е със сменен компресор и това е.Той изкара 6 години. Но стаята е компютърна зала и всеки които ползва залата го лашка, не се затваря вратата и често съм установавал че го карат да работи при отворен прозорец. Но за да съм сигурен всяка есен им се прави профилактика.
    Практически за домашни нужди не съм видял голяма икономическа полза от климатиците. Имам 3 и трите са Haier като най-стария е на 3 години. И трите ги взех на заем. Преди това стаите се отопляваха с печка тип духалка или с маслен радиатор Delongi. След взимането на климатиците не съм видял някакво рязко намаляне на сметките. Но следва едно НО за което си струва да се помъчиш със заем. За мен климатика е един рядко безопасен уред. Преди това имах два инцидента, при единия се събудих от миризмата на изкуствена дреха паднала докато спим върху духалката, а при другия сина ми, тогава 4 годишен съборил масления радиатор и майка ми взела да го изправя без да го изключи и получила малък токов удар. Единствения проблем който се е случвал с климатик е един път са го пуснали на студено и се наложило докато се прибера да се преместят в друга стая.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    637
    #7

    Re: Колко е живота на един климатик

    ние в офиса имаме 3 броя ТРИНАДЕСЕТ ГОДИШНИ клими "Трейн", чак сега започнаха да се прецакват лека-полека. Работят само на охлаждане през лятото, но все пак 13 години са мнооого дълго време. Единият спря да изстудява достатъчно, повикахме "техници" от Интерклима, пристигнаха двама пубертети с девствени мустаци и вързаха компресора дирекно към тока за да го пробвали. Компресора изгоря на момента, настана 5 минутно суетене, след което пуберите ме накараха да подпиша един протокол че са "работили над проблема и е непоправимо изгорял още преди те да дойдат" и отпрашиха доста бързо.
    Все пак , хубавото е че това ме накара да си вземеме нов климатик който е много по-добър и подходящ за това помещение....

  10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #8

    Re: Колко е живота на един климатик

    Ползвам общо четери климатика, всички са японски употребявани. Най-старият е "Санйо" и е на 15 години, работи и нямам никакви забележки.Пълене е с екстри и до една функционират.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  2. Колко вата консумира един 26 инча LCD телевизор?
    От zaho_cool във форум Телевизори
    Отговори: 12
    Последно: 08-02-09, 20:58
  3. Отговори: 13
    Последно: 12-11-04, 09:03
  4. Отговори: 41
    Последно: 14-05-04, 16:46
  5. Колко пари ще струва един употребяван...
    От MoPcKu във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 22-08-03, 16:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе