Отговор: Собственици на климатици 100V
Цитат:
Първоначално публикувано от
mxkolev
Митак, много добре знаеш че от 2-ра цедка до 2-ра цедка има убийствена разлика. Напоследък започнаха фирмите да стрелят едни цени за 10+ годишни машини ... по скъпи от нови машини с почти нищо не отстъпващи от тях.
Че има изцепки с цените има, но няма модел на нашият пазар който поне да се доближава до върховите модели от 2002 година в Япония, даже от средният клас са по-добри....като пример мога да дам двойно роторният хибриден компресор на Тошиба от 1997 година с СОР над 4.5, с минимум от 75 вата, с СОР над 2.5 при -15*С и огромен запас от мощност при 7*С.......та кой нов модел за европейският пазар покрива тези параметри? А този който ще го излъжат в магазин за втора ръка, ще го излъжат и в магазин за нови клими.
Да не би върховите модели да са много ами средния клас, масовката не е нищо особенно, да отбележим, че ако човек не е заинтересован да търси "нещо по-така", едва ли ще вземе чудесна машина. А и какво толкова може да се спечели от параметрите които посочи по-горе, ниския минимум и високоя коп... Питаш за европейски модели, предполагам сам знаеш повече от мен, но ще спомена само 2 над които имам поглед как са работили през изминалите години LD на фуджицу и HGR (JR) на шарп, като при това цените им са съизмерими с, а и по някой път по-ниски от върховната ти Тошиба която е 15+ годиша (12GHR 1499лв с монтаж от шуменска фирма). Да спомена, че все пак аз се топля с такива машини 4-та година, 2 нови и 1 употребяван японец, купен наистина на добра цена и "млада пръчка".
Очевидно не си ме разбрал, или по-скоро не искаш. Върховната 15 годишна тошиба не знам дали се намира, но преди шест години моята струваше почти на половината от посочената от теб цена, а що се отнася до фуджитсу, то пряк поглед няма, но виж слух имам. Не, че е необходим особено остър при температури под нулата. За параметрите какво да кажа, сметките за тока са важни, да оставим върховият клас на тошиба, но смешните еолии и няколкото Конвенционелни пълнолетни японски машини струващи по-малко и от минималната месечна пенсия за мен говорят достатъчно за нивото на критериите които покриват японските стандарти от преди 20 години. Имам наблюдения върху десетки машини, японски за европейският пазар, китайски дръвчета, нови японски и такива втора ръка....еми докато имам избор не бих набил 1500 лева за 20 годишна технология пък била и тя изкарана току що от кашона. Въпрос на гледна точка.
4 Прикачен файл(ове)
Благодарение на Сашо и Миро родителите ми се сдобиха с 3 прекрасни машини две Тошиби RAS-251SDR ,RAS-285EDR и един National CS-36RDX .
:bravoУбафци! Със здраве да се ползват! :Drinks:
Е честито,поизбрали сте ги моделите...:god и добре стоят.
и кво им е хубавото.........ни тръби имат, ни кабели ,ни ток хабят ...................ще фалира енергото бре.
EDR-а наистина е уникално красив и качествен климатик.
Имам го същия модел вкъщи и тогава го взех по-скоро заради качествата,а не заради визията,но е уникално красив.Да си го ползват родителите ти със здраве!
Браво! Страхотни монтажи! Евала! :bravo
Аз купих един нов Панасоник CS-220CFR за кухнята преди месец и нещо и вече ме е яд. Ако знаех, че нямат автоматичен рестарт японските, никога нямаше да си купя такъв. Но това не е най-големия проблем. Онази вечер реших да го пробвам ,как е на отопление и бях разочарован тотално. Духа съвсем леко топло почти хладно при 8 градуса навън, а като стане студено как ще затопля не знам. Тошибата в хола духа направо горещо и вдига температурата в стаята с 2-3 градуса за 5 мин.
Чудя се дали не са объркали нещо при монтажа или е някакъв дефект в климатика.
Е, щом е ТЕРМОКЛИМА......Нова ли си я взе машината.Явно при 8 градуса загубите са ти ниски.То зависи и къде и как е монтирана.
Дай му шанс на хайванина, да поработи в по-студено време. При сегашните температури, просто няма как да духа жега.
Ще го видим и в по-студено как е. А защо тошибата духа жега? Колко градуса трябва да е струята на въздуха до вътрешното тяло?
Като цяло това е доста... хм, посредствен модел. Не го сравнявай с Дайсекай 6. Ако ти топли/студи кухничката, не го мисли.
Цитат:
Първоначално публикувано от
giorgo
Тошибата в хола духа направо горещо и вдига температурата в стаята с 2-3 градуса за 5 мин.
Чудя се дали не са объркали нещо при монтажа или е някакъв дефект в климатика.
Първо,тошибата има съвсем друг софт,и при нея е характерно ударното затопляне,при все,че не е ясно,кой модел е.И друго прави впечатление-този Панасоник има доста слаби параметри и не знам,как ще те грее зимата(дано кухнята да е малка и добре изолирана,и често да се готви :p).
2.2(0.8~3.9)kW тази мощност имаме на топло,която спада на 2.8kW при 2°,с 8/20кг. топлообменници?
А има и тънкости, при самия монтаж,а може и да е друго,пък сега е и топло още.