Ако си го наредил с капчица няма да е здраво. Ползвай тангит той разтваря и леко заглади пластмасата.
Преглед за печат
Ако си го наредил с капчица няма да е здраво. Ползвай тангит той разтваря и леко заглади пластмасата.
Използвах Loctite, Tangit най-рано Събота или Неделя ще търся по магазините.Цитат:
Първоначално публикувано от vankoto
Както и очаквах стана малко кекава работата и размених клапите на двата климатика, че на този в спалнята не му се използват хоризонталните жалузи. Май първо ще потърся препоръчаното лепило Тангит, за да пробвам и с него, а след това ще мисля за поръчка на нова клапа.
gnf
Вземи нещо от рода на "течните метали", ако искаш да ги залепиш тия пластмаси. :)
Основният проблем е, че след като нанеса лепилото и наместя парченцата с пинцета, трябва да се притиснат хубаво, за да се стане здраво. Точно това притискане на отчупените парчета е прекалено трудно изпълнимо, заради размерите им.Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
За кои "течни метали" става въпрос?
мисля чее прекалено гъсто и дебело лепило за такива финни парченца + това съхне много бавно само нещо от рода на капчицата мое мнениеЦитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Благодаря Jackas, сега остава да правя опити докато стане сполучливо :)
zzz, така е, но не ми пречи да пробвам :smiley:
Oще в началото казах на gnf -само с ''капчица'',която и леко ''разтваря'' повърхностите за лепене,и ще си пасне сглобката,докато течният метал ще я поиздуе малко.Лепил съм водач на клапа с моментно преди години и няма ядове,но вече трябваше да я е залепил на PDRa.Цитат:
Първоначално публикувано от zzz
diksanal, прочети това. Цялата работа е "часовникарска" :)Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Това, което е казал колегата @ZZZ е вярно, но тези лепила могат да се обработват допълнително- шлайфане, шкурене....
Няма да е лесно да се залепят, но не е и невъзможно :)
Абе, какво му дадохте на този човек?! Да не се е залепил за тавана? gnf, къде си, какво стана?
Май отиде да лепи :)Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Тук съм, тук съм :oleЦитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Сложих клапата още вчера, но резултата от залепването е калпав. Тази вечер купих 2 двукомпонентни лепила - Поксипол и Момент на Хенкел. През почивните дни ще си поиграя повече :)
А за план 'Б' -дано се не налага,провери ли gnf за цената на клапата тук,и от Япония,поне информативно?
Още не съм. На запитването ми в темата никой не пусна оферта (пък е пълно с търговци), а на други места не съм питал. Има време, не ми е належащо, първо ще опитвам с лепене и чак тогава евентуално купуване ако цената е приемлива.Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal