Благодаря,а този газ анализатор отчита чистотата на въздуха ли?
Преглед за печат
Благодаря,а този газ анализатор отчита чистотата на въздуха ли?
:)
Здравейте! Заинтригуван съм от 100V клим. втора употреба ,трябва ми за хол 17кв.(44куб) западно излож. с една външна стена на която има PVC а около него 2см вътрешна изолация.Апартамента е на 11ет.(предпослед.) югозападно изложение и в никакъв случай не бих казал че е студен.Климатика ми е нужен и за отопл. и за охлаж.
Вчера в магазин (гр.Х-во) ми предложиха (според казаното по горе) следния избор :NATIONAL CSE 281 A; 3 бр.SHARP AY-R28YSB, AY M25 DBS, AY MM 22 D; MITSUBISHI MSZ-AX 28 H-W; Всички означения са на вътрешните тела!
Надявам се да ми помогнете да стесня избора( ако пък никой от тях не става кажете).Ще съм безкрайно благодарен на всяко мнение!
------------------------------------Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Mitsubishi MSZ-AX28H - 2000, охлаждане 2.8, консумация 600, COP 4.67, отопление 3.6, консумация 690, СОР 5.22, при 2 градуса, отоплението е 4 kW
------------------------------------
Sharp AY-M25DBS - охлаждане 2.5 (0.9-2.9), консумация 1030 (350-1200), СОР 2.42, отопление 3.4 (0.9-4), консумация 1140 (300-1320), СОР 2.98 - в общи линий, слаба машина, моя съвет е да се спреш на National или Mitsubishi
За NATIONALA ми искат 1080лв с монтаж, а за MITSUBISHI 990лв с монтаж. Тези модели заслужават ли си парите или да гледам други.
Ако Национала е запазен си заслужава напълно, машината е висок клас и е все още конкурентна на най-новите европейски модели.
Здравейте бихте ли си дали мненията,търся добър климатик .Обадих се тук там и ми казаха само 100 волтов.Препоръчаха ми нацоинал CS 228XB с пет датчика,като изкючително добър.Моля избройте и други добри клими,за стая 20кв.м
Ей, този National е страшен!!!
Иначе други също толкова добри са:
BDR, GDR, PDR серии на Toshiba.
EX серия на Sanyo.
Но и аз бих взел Национала :)
може ли и цифричките на изброените.благодаря
Toshiba RAS-225GDR или RAS-255GDR
Toshiba RAS-281BDR
Mitsubhish ZXV228 или ZXV258
Sanyo SAP-EX22T или SAP-EX25T
Националът е с най-високи показатели и за мен е най-добрият избор.
Здравейте съфорумци.
Трябва да купувам климатик за северна стая -всекидневна с кухня 30 кв. ( 80 кубика). Имам вътрешна и външна изолация( и на тавана ) ПВЦ дограма в Димитровград. ориентирал съм се към:
http://www.i-klima.com/index.php?etc...act=view&id=83 za 2300lv.
http://www.i-klima.com/index.php?etc...act=view&id=26 za 2800lv.
National CS286SB не намирам инфо за него – 2100лв.
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=290 za 2300lv
Mitsubishi msz-jxv-288s не намирам инфо за него – 2200лв
Засега съм се засилил към Митсубишито. Климатика трябва да е с КОП над 6. ( в смисъл икономичен) и да ме топли зимата( основно ще ме топли)
Приемам всякакви предложения. Цената също е от значение защото ще ми трябват и други климатици и като цяло сумата ще е набъбне сериозно.
Лек и успешен ден на всички
Приятел, трябва ти климатик с 4.8 kW номинал. Тези, които си дал, се въртят около 3 kW.