Re:Собственици на климатици 100V
Нищо чудно, управлението на мотора да прави проблеми и от това да се получава този ефект, но обърни внимание и на съвета на Ванко. Имал съм подобен случай - оказа се, че всичко идва от мотора - при определена скорост, лагерите изкарваха такъв звук който не можех да констатирам от какво се получава...Накрая проблема се реши със смяна на мотора.
ново моторче как ще дефектира така ,да не ти плава напрежението в мрежата ... Саньо е много надеждна машина по мое скромно мнение
Случва се и в най-добрите семейства. Или лагер на мотора или нещо изпада в резонанс на ниски обороти.
Както с ие ново, така може да се развали. На фуджицу машина на 2 месеца, моторчето не вентилатора правеше такъв шум. Не съм го отварял да видя каква беше причината, но дори и на ръка като го врътна, шумеше. Така че нищо чудно и това да е.
Проблема изчезна така както дойде.Оставих за няколко часа турбината на мах да се "разработи" и се оправи.Благодаря за съветите,пробвах всичко,което написахте.
А филтрите чистиш ли си? Хубаво, че се е оправил сам, но не си разбрал защо е станало така. Да си правил ремонт случайно и да се е затлачила с прах турбината, моторчето и т.н.?
Някой да има превод на дистанционно за Daikin ATUX22FSE1W ?
Дистанционното има номер отзад - били го написал?!
Не, то е на една клиентка, която ми донесе само книжката на японски, на която единственото разбираемо нещо беше модела на климатика. Климатика е аналогичния на европейския FTXG, дистанционното на външен вид е същото, но има разминаване в копчетата и няколко допълнителни копчета.
vclima, предполагам че става въпрос за този модел...Ако ли, просто сканирай от книжката и ще ти го пратя отново...
http://img529.imageshack.us/img529/2756/daikin.th.jpg
Благодаря ти Александър,ще пиша допълнително дали е това
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
За да се събудиш сутрин по къси панталони януари когато от перваза ти се спускат ледени висулки , зада може да имаш тих климатик на които при отоление на максимална степен на вентилация ще чуваш полета на птиците вън , за да застанеш на касата пред енергото и плащайки сметката да използваш джобни монети а не банкноти , за да видиш махайки плазмата какво си дишал до сега , за да остарееш на него до старирини за да пиете на на абитюрентската вечер на твоята внучка на него, за да си инвестираш и последната стотинка в уред който ще ти носи само приятнни мигове както на много от тук присъстващите , който сега се усмихват , за да ме черпиш бира за тоя съвет който ти давам иди където те устройва най евтино си купи ей тоя красавец
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=207
в твоя случай ще постъпя точно така :Drinks:
п.с. колегите от термоклима са забравили да упоменат че моделът предлага и сензор за светлина които ти прави уредът уникално интелигентен по отношение на тишината
;
С малко закъснение:
Благодаря на Митака за прекрасния съвет.
Предполагам, че ще се възползвам от него.
Ще се почудя още малко време и ще действам( абе и пари си трябват).
Ако междувременно нещо друго като идея се сетиш - още не съм купил нищо така че ..............
Лек и спорен ден на всички.
Ако някой може да помогне с ръководство за Daikin S40HTRP ще бъда благодарен, Александър или Ммитака? Това на сайта на Daikin не подлежи на превод, сканирането е с много ниско качество.
Можете ли да помогнете какви екстри има FUJITSU AS-J22T .Има ли самопочистване и какво представлява?