Re:Собственици на климатици 100V
здравей те през октомври поставих два климатика национал /то4но модела не ми се става да го гледам/ закупени от варна клима
сметката за септември беше 43,62 лв сега преди дни платих за декември а знаете 4е декември си беше студен /и съм от севлиево знаете тук и в кнежа за какъв цепенак става ре4/ не съм ги спирал намалял съм температури но не съм спирал и платих 121,51 лв
жилището е идиално изолирано
за мен е перфектен разход вие на какво сте мнение
климатиците са 2008 година и са 100 В
закупих ги за 770 с монтажа за бр.
мисля 4е изборами е правилен
кажете си си и вие мнението
Щом ти е топло, всичко е наред.В какви помещения са.Ако това е общия ток, разхода на машините си е много добър.
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Добре е все пак да споменеш за какъв климатик става въпрос.
Това, за което говориш го има и при Фуджитцу. Идеята е да се затопли питата на вътрешното тяло до необходимата температура, и тогава да увеличи оборотите на вентилатора, за да няма дискомфорт от хладна въздушна струя.
Климатика е Дайкин ATXS25E, явно доколкото разбирам от предходните постове това е нормално поведение на машините.
Извинявам се ако въпроса ми е не съвсем на място поставен но не намерих по-подходяща тема.Имам лек проблем с климатик MSZ-ZXV25T и по точно не успях да нулирам таймера които показва че е време да се изчисти плазмата.Натискайки бутона които е на вътрешното тяло под капака не загасва лампата показваща че е време за чистене.До сега винаги след почистването се е нулирал таймера/изгасвала е лампата/ а сега не иска и по-лошото е че не мога да разбера при това положение работи ли плазмата.Предварително благодаря на всички отзовали се.
Добро утро на вси4ки
трябва ми трансформатор 100 Волта около 50 Вата само за вътрешно тяло от такъв климатик
някой имали идея от каде да се закупи или от някакъв уред да се вземе
трябва ми само за вентилатора
благодаря предварително
Цитат:
Първоначално публикувано от m_dikov
Климатика е Дайкин ATXS25E, явно доколкото разбирам от предходните постове това е нормално поведение на машините.
на инвертора задавайки степен на вентилатора всъщност задаваш максималната степен която машината да ползва .. от там нататък той си решава на коя да работи ,като ако работи на ниска мощност компресора ,си намалява и вътрешния вентилатор ,нормално е ..
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
на инвертора задавайки степен на вентилатора всъщност задаваш максималната степен която машината да ползва
Искаш да кажеш, че ако се зададе от копчето за вентилатора най-ниската степен, електрониката не позволява на компресора да се развърти на по-високи обороти от минималните, така ли?
1 Прикачен файл(ове)
привет,
наскоро монтираха в службата един DAIKIN AN28CHDS, помещението е 16м2 и би трябвало да е предостатъчен, но нещо не се справя съвсем, когато се увеличат градусите на 30 би трябвало да задуха горещо, но се усеща леко затопляне и сега покрай студовете не затопля добре, някой може ли да каже дали има функция за ограничаване на мощността /eco/: това е дистанционното:[img][/img]
Във форума има снимки на дистанционни, намери ги, там може да го има и това.
Eddi1 според моя превод 1 от горе надолу е автоматичен
Да, грешката е моя, поправих си поста.Ето снимката на това - http://mmitaka.snimka.bg/details/day...54367.16444843 .Тази грижа за кожата не е ли намаляване на мощността.
до колкото знам тя деиства на охлаждане
Така е-грижа за кожата не е активна в режим топло.Иначе за това помещение 4kw. номинал на топло са предостатъчни-в ляво зеленият бутон го превеждат като икономичен режим.А дали е това дистанционното на този дайкин-не се вижда бутон за ампеража?
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Искаш да кажеш, че ако се зададе от копчето за вентилатора най-ниската степен, електрониката не позволява на компресора да се развърти на по-високи обороти от минималните, така ли?
говорим за вентилатора на вътрешното тяло ,не компресора .. той си има отделна логика за управление на която не влияеш пряко от дистанционното ... идеята на всичко това е климатика да духа топло ,а не силна струя с ниска температура ,и е реализирано така само при сравнително сносни климатици