Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Цитат:
Първоначално публикувано от choru
biasna sam,za6toto e kupen za nov-2 godini garancia .na vtorata upotreba davaha 6 meseca i za togava ne se usamnih do momenta kogato dade za 1 godina 2 ednakvi defekta i ne zapo4nah da razni6tvam vaprosa.samo ne znai kak da se preboria s firmata prodava4 -ne moga da si dokaga samneniata
Е тогава може да се докаже след независима експертна оценка от съда. Иначе е ясно ,че климатика е или втора употреба или е някакъв нов (контрабанден внос не отговаря на БДС) и има допълнителен траф. Тоест при всички случаи има нещо нередно и фирмата ще предпочете да мине по-тихо случая.
http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=5
Това е линк за моделите на Фуджицу на пазара. Виж дали има прилики.
А кабела за тока на климатика в контакт ли е включен или в друго устройство. ?
Е ти не се ли осъмни, че всичко е в йероглифи ?
Цитат:
ima dopalnitelen traf,
Според мен 95% климатика е втора употреба. Има 5% вероятност да са внесли и нови, но 2 дефекта за 1 година, че и компресор....
За колко пари го купихте и каква мощност - 9ка, 12ка.
Малко уточнение: Имаш траф, защото климатика е произведен за Японския пазар (110волта - напрежение).
za 1200 s kozmeti4ni defekti se vode6e.kato mi davaha 100% uverenie 4e sa 4isto novi ,a vtorata upotreba biaha po 600 .klimatika e 12
Цитат:
za 1200 s kozmeti4ni defekti se vode6e.kato mi davaha 100% uverenie 4e sa 4isto novi ,a vtorata upotreba biaha po 600 .klimatika e 12
Новите GSM апарати имат добра камера-хайде една снимка на машината ,за да не си говорим напразно :)
Цитат:
12ка инвертор Фуджицу /европейският модел/ струва около 1600-1700 лв, превъзходен климатик, без никакви йероглифи разбира се, без траф....
А вие сте измамени. Единственото, което можете да направите е луд скандал и доплащане до Fujitsu ASYA12LCC /европейският модел - ще останете много доволни/.
Ако приложиш и снимки на йероглифите, blue1 би могъл да ти каже още много неща за модела и кога е произведен.
Цитат:
Определено са те качили на черешата.
blagodaria za mneniata !imam ideia ve4e kak da podhodia
Нещо тук не се вързват нещата. Аз като продавам климите ги карам на клиентите както са си запечатани в кашона. Как така е купен за нов не не беше ли в кашон външното и вътрешното тяло?
choru, много ми е интересно не се ли усъмнихте в йероглифите по климатика ? Не беше ли в оригинален кашон и въобще, както пита airclima - не беше ли в кашон ? А и да питам от къде го купухте ?
Jackas, :Drinks: Дойдох да видя за какво си говорите тук, че да знам защо ти било толкова скучно, както каза една дама... ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от Yovchev
Здравейте,
Да помоля накой с повече опит за съвет :)
Предстои ми покупка на инверторен климатик за доста голямо помещение и много особености, но колкото повече чета, толкова повече се обърквам :)
Помещението:
Тухла + термоизолация
Голям хол, пада се в долния етаж на мезонет. ........
35,3 квадрата
92,5 кубика
Климатика ще се ползва основно за отопление. Чух различни мнения от "специалисти" за климатици, препоръчващи от 4,5KW до 8,1KW :081:
Няма друг начин за отопление освен ток .. кофтито е, че и парите малко ме ограничават.. ориентирал съм се към среден клас.
........
Трябва да се примирите с 6 до 10 градуса температурна разлика между пода и тавана на помещението. Просто няма ефективно решение за отопление на долната част на мезонет с климатици.
Иначе на теория "осемнайска" инвертор трябва да Ви свърши работа ... но на практика ....
До 2200 лева не се сещам за друго освен http://klimatici.com/product_info.ph...roducts_id=139
Цитат:
Първоначално публикувано от nebelservice
Трябва да се примирите с 6 до 10 градуса температурна разлика между пода и тавана на помещението. Просто няма ефективно решение за отопление на долната част на мезонет с климатици.
Иначе на теория "осемнайска" инвертор трябва да Ви свърши работа ... но на практика ....
До 2200 лева не се сещам за друго освен
http://klimatici.com/product_info.ph...roducts_id=139
Да, съгласен съм с теб.. но в момента друг начин за отопление няма за жалост...
Тъй като помещението е дълго 8м, съществува ли вариант за 2х12 в двата края.. т.е няма ли да е по- добро разпределението на топлия въздух.. а и 12-ките са с по-голям COP. Въпросът е дали нама да си пречат на работата..
Ако трябва ще стоя още един месец на студено и ще събера още малко пари.
Не се доверявайте на Небел сервиз.
Цитат:
Първоначално публикувано от klimatik
Не се доверявайте на Небел сервиз.
Това звучи грубо,да не кажа,че може би-преднамерено..Мисля,че имаше част от форума за недоволни и доволни клиенти.Незнам нищо за Небел сервиз и все пак си мисля,че би трябвало определена коректност!
klimatik, така казано звучи много несериозно... Би ли казал поне защо да не се доверяваме на Небел сервиз ?