Интересува ме по-специално озонаторите на въздуха в климатиците. Колко време трябва да са включени, оказват ли вредно въздействие при прекалена употреба и накрая как да се тестват, че функционират?
Интересува ме по-специално озонаторите на въздуха в климатиците. Колко време трябва да са включени, оказват ли вредно въздействие при прекалена употреба и накрая как да се тестват, че функционират?
Ако е озонатор, а не йонизатор трябва да усетиш лека миризма на озон. Тези джаджи се слагат предимно за да си мислиш че даден климатик е по-хубав от конкурентен модел. Климатика не трябва да се избира по тези джаджи дето не се знае дали има смисъл от тах.
това са глезотии, които само помпат цената
който ги няма сигурно му липсват, който ги има пък не ги ползва...
Ако не греша озонатор не се ли вика на плазменият филтър? Както и да е, всички екстри на моя са включени нон стоп, в интерес на истината има някакъв ефект защото в хола понякога мирише като след гръмотевична буряа не на цигари. Обаче ако се е пушело здраво ефекта е никакъв.
Т.нар. плазмен филтър генерира малко озон, но това не е основната му фукнция.
Основната му функция е да събира микрочастици, неуловими от конвенционалните филтри и има смисъл, особено за антиалергичен ефект и за премахване на миризми.
И аз съм на мнение, че няма много смисъл от тези йонизатори. Единствено според мен има смисъл от процедура за самопочистване и може би алерген-деактивиращата система, които има моят климатик.
Мерси Бобо21 досега не се бях замислял защо мирише така.