-
Актуални модели
Здравейте!
Интересуват ме на колко време нашите вносители актуализират гамата от моделите си - преди почти година бях гледал каталога на General и виждам, че и към момента той е същият (general-bg.com). Нима не са излезли нови модели?
Има ли къде да видя всички актуални модели на Mitsubishi (Heavy Ind и Electric), General и Daikin?
За Mitsubishi гледах www.condex.bg и www.climacom.com - има ли други вносители на 2-те марки?
За Daikin май мъглата е пълна - сайта на MMC ми излизат доста стари според мен модели. Кои са актуалните Daikin-и?
При General да предположим, че не са вкарали нищо ново след 2006-та... странно все пак.
Panasonic също май са си със старите модели в БГ. Последно май бяха XE9-12EKE с прахосмукачката.
Ако може да ми дадете сайтове на вносителите или да кажете новите модели и има ли ги.
ПС: на Термо Клима Варна всичките климатици ли са им на 110 В?
Някой ако има по-нови каталози също да праща. Аз съм качил на http://store1.data.bg/deianr/Clima/ това, което имам.
-
Re: Модели на Mitsubishi, Daikin и General (Fujitsu, Fuji) и въпроси
За Даикин тука гледаш за актуалните модели. http://www.daikineurope.com/
Те се предлагат от внисителите за БГ. Няма застояла стока. Както са скъпи се купуват като топъл хляб.
-
Така и направих. Гледам, че всичко в Daikin е комбинация от външно и вътрешно тяло по модели. Та огледах всички външни инвертори (за отопление) и получих тази информация (интересувам се от 25-ца в момента и затова за нея съм гледал):
Outdoor Inverters:
RX-E - RX25E2V1B: COP 3.62
RXG-E - RXG25E2V1B: COP 4.15
RXR-E - RXR28EV1B9 (Ururu Sarara): COP 5.14
RXS-E - RXS25E2V1B: COP 4.10
RXS-F - RXS25F2V1B: COP 4.30
COP-ът ми се вижда нисичък за Daikin, с изключение на УруруСарара-та, която е и 28-ца, но сигурно струва майка си и баща си. Защо за Европа са с такъв КОП, няма ли с по-висок?
Има ли самопочистващи се модели на Daikin?
ПС: Julian, не ми отговори за термо-клима Варна.
-
Големия COP на японските климатици, произведени за японския пазар си остава мит за мен.
Ако това е толкова важно за теб в момента най-добрият COP на българския пазар (5) е на един маломощен модел на мицубиши хеви.
-
Термо клима продават и модели на 220в. На тези които пише, че са япоснки за 100V. Модел за Европа самопочистващ се няма и това би трявбало да е последния критерий по който ще си избираш климатик. Модела на Даикин който ти трябва е FTXG25. COP над 4 какво му е ниското. Това е при номинален режим. Когато климатика работи на по-малка мощност COP-a е по-голям. Ururu Sarara наистина е доста скъп. При него не само големия COP са предимство.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от bobo21
Големия COP на японските климатици, произведени за японския пазар си остава мит за мен.
Ако това е толкова важно за теб в момента най-добрият COP на българския пазар (5) е на един маломощен модел на мицубиши хеви.
Новите модели на Тошиба /европейски/ са с СОР 5.1. Марката в никакъв случай не отстъпва на горните три и според мен показаният долу модел в съотношението цена - качество превъзхожда Дайкина.
http://www.bulaircon.bg/products/product-41.html
-
Абе,някой от Вас СПЕЦИАЛИСТИТЕ,мерил ли е тока на инвертор при зададен MAX на отопление,защото при FULL POWER тези машини/12 bTu/ си дърпат минимум 2,00 кВт!
п.с.Мога да приложа и снимки/видео/ с проби на Fujitsu,Fuji,Panasonic!Само Mitsubishi Electric-а е по-ниско/1,6 кВт/,ама и оттдава по-малко!!!!
Не можеш да получиш нещо без да вземеш.Тия глупости заCOP близо до 5 са все едно някой да е направил стъпката до PERPETUUM MOBILE!Може да звучи грубо ,но това е истината за съжаление!Всеки нормален ел.техник може да направи проби и да ме оспори!!!На времето г-н Хаяши,който водеше техническите семинари за Panasonic винаги отминаваше този въпрос/защо ли!!!!/Предполагам,че в този форум е имало колеги,които са присъствали и знаят как стоят нещата!
-
Ами приложи снимки. Ама освен да мериш ток се мери температурната разлика на въздушния поток(ба входа и изхода на вътрешното тяло). Като се знае дебита се смята колко е отдадената мощност и съответно СОР-а. Да Даикин табличните дани са 100% вярни. Освен това не ми казвай, че си мерил тока на ниска степен на вентилатора. Тогава винаги консумацията е по-голяма. Измерването се прави в режим powerfull, обяче не всички климатици имат такъв режим.
-
Диндо този опит съм го правил и аз с един Панасоник и той показваше по-големи показания от колкото пишеше в характеристиката, обаче при други модели които съм замервал си показаха максимални стойности описани в книжката.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Така и направих. Гледам, че всичко в Daikin е комбинация от външно и вътрешно тяло по модели. Та огледах всички външни инвертори (за отопление) и получих тази информация (интересувам се от 25-ца в момента и затова за нея съм гледал):
Outdoor Inverters:
.....
RXR-E - RXR28EV1B9 (Ururu Sarara): COP 5.14
.......COP-ът ми се вижда нисичък за Daikin, с изключение на УруруСарара-та, която е и 28-ца, но сигурно струва майка си и баща си. Защо за Европа са с такъв КОП, няма ли с по-висок?
Има ли самопочистващи се модели на Daikin?
ПС: Julian, не ми отговори за термо-клима Варна.
....Точното обозначение на вътрешното тяло е FTXR28EV1B9.Та по въпроса за СОР-а...Точно тоя модел го проучвах сериозно и си го купих даже.Това 5,14 е постигнато при външна температура плюс 6 градуса и достигната вътрешна 19 градуса.Видях го в руски сайт,ще се опитам да го намеря.Дори на повечето места СОР-а, на тая 28-мица е обявен като 4,56.....Иначе тоя модел е самопочистващ, по-скоро самодезинфикциращо се вътрешно тяло,с помоща на циркулация на силно нагрят и сух въздух,плюс някакъв стример ,който служи за унищожаване на бацили та даже и на вируси, в продължение на около 3 часа. :)П.П.28-мица ,ЯПОНСКИ СТАНДАРТ ,ОКОЛО 10-ка ,ПО НАшИЯ.
-
Ако става въпрос 28-ца не е по японския стандарт, а си е точно по европейския. 10-ка не е като за нас, но понеже преди години се навнесаха много китасйки маши и продължават да се внасят с означения в BTU/h в България се наложи този стандарт. 28-ца си означава 2.8KW на охлаждане, като W e единицата за мощност по ситемата СИ, докто BTU/h е извънсистемна единица измислена от алнгличаните.
-
Julian ...Аз съм обикновен потребител.Извинявам се за неточността, ама го написах тва да не вземе някой като мене, да си помисли за 28-ца от тия големите, и с тоя уникално висок СОР.... :) :) :) :)
-
Няма защо да се извиняваш. Аз просто го написах да е ясно, независимо, че е писано много пъти.
-
Винаги съм бил привърженик на тезата, че климатиците трябва да се представят с оптимално отдаваната мощност в различните режими и СОР-а.
Всичко друго само бърка хората и е начин да те излъжат.
-
Само една фирма дава данни за климатиците за 6 градуса и при -10. За китасйките климатици е ясно, че тази информация липса при вносителите, но защо применро при Панасоник също я няма. При Фуджитата също я няма. Въпроса е защо вносителите не са си направили труда да набавят тази сервизна инфомация за клиатиците. Факт е, че в нета може да се намери нещо по въпроса. Дават се само някакви температури до кито уш работя съответните клими, но дефакто те не ни дават никаква информация.