Re: Клима за малко помещение
Щом ще е предимно за охлаждане,смятам ,че няма нужда от инвертор,но да се изкажат спецовете.Иначе бюджет?
Ами за тази стая мисля, че 7- ца на ФУДЖИЦУ или ФУДЖИ, 10-тка на ТОШИБА и 20-ца на МИЦУБИШИ ще свърши добра работа.Става дума на инвертортините модели.Все пак зимата и за отопление ще го използваш, когато е студено.Мисля, че с тези мощности няма да има преоразмеряване или недостиг.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Щом ще е предимно за охлаждане,смятам ,че няма нужда от инвертор,но да се изкажат спецовете.Иначе бюджет?
......Да предимно за охлаждане,но така и така ще се слагам нещо, си мисля ,че е по-добре да може да го използвам и за отопление в по- студени дни.Няма да правя компромис със парите, търся нещо наистина добро и относително безшумно , защото единствения вариант за външното тяло е на балкона ,точно до прозореца на въпросната стая.
edi1 ...Дай ако можеш конкретен модел, защото аз не намерих нищо подходящо ,като маломерност така да се каже.За София става въпрос.
220voltov
В твоя случай не бих ти препоръчал Фуджи/Фуджитсу...особенно ако са ON/OF машини. Шума от фриона и пукането на пластмасите може да плашат децата нощно време.Погледни това Mitsubishi
http://www.ekomatik.com/products.php...ubishi&pid=166
Ако ти идва скъпо, виж това.
http://www.ekomatik.com/products.php...ubishi&pid=165
Jackas ...Погледнах Мицубишитата, ама дали ще могат да работят като инвертори ? Не ми се ще да взема нещо което ,не съм сигурен дали ще работи по предназначение,както е в моя случай. Има ли маркови инвертори ,които работят с номинална мощност под 2 kw, при отопление ?
Разгледай цялата листа на ЕКОМТИК.Това са все качествени модели.Няма такъв под 2 киловата, а и тази мощност ще е малко.
Daikin FTXS 20D е 1560 лв + 180 за монтаж (или 150 ,ако не искаш фактура) с 6 години гаранция.(2.0 охлаждане,консумация 0.48 ,2.7 отопление ,консумация 0.65) .Другите добри предложения са в Екоматик,но са с 3 години гаранция,ако има значение.
220voltov, какво значи " Погледнах Мицубишитата, ама дали ще могат да работят като инвертори ?" - моделите, които ти е дал Jackas са инвертори, като какви други могат да работят ? В крайна сметка и обикновена машина ще ти свърши работа - http://www.ekomatik.com/products.php...ubishi&pid=162 даже идеална, обикновените машини на Мицубиши са много добри и са с много малка разлика от инверторите като цяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от Stra4iatela
220voltov, какво значи " Погледнах Мицубишитата, ама дали ще могат да работят като инвертори ?" - моделите, които ти е дал Jackas са инвертори, като какви други могат да работят ? В крайна сметка и обикновена машина ще ти свърши работа - http://www.ekomatik.com/products.php...ubishi&pid=162 даже идеална, обикновените машини на Мицубиши са много добри и са с много малка разлика от инверторите като цяло.
...Точно тая машинка си мисля ,че ще ми е по-подходяща.От леките наблюдения с другия климатик който имам ,дайкин уруру срара 28-ца, с номинална мощност при отопление 3.6 KW.,който работи в напълно подходящо за него 28 кв.м. относително топло помещение, забелязах следното нещо в по-топлите дни....Задавам му 23 градуса ,пускам го да работи и вътрешното тяло започва да духа постепенно и леко-усилващо доста топъл въздух.Това около 2-4 мин..После като ,че ли замира за 1 минута и започва да духа леко по- хладен въздух 10 минути. Подминава зададената температура и спира напълно.Това в по-топлите дни с външна температура 8-10 градуса навън.... :081:Та тоя начален старт ,с горещия въздух ,ако е на номинални 3.6 kw при 28-ца дайкин ,какво става в другата по- малка стая с 20-ка мицубиши инвертор....Ами аз мисля ,че там ще тръгне с номиналните 2.4kw за 2-3 минути ,ще надхвърли зададената температура и ще изключи.И така ще си кара само на номинална мощност като обикновен клинатик. :)КАЖИ МИ ДАЛИ РАЗСЪЖДАВАМ ПРАВИЛНО. :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от 220voltov
...Точно тая машинка си мисля ,че ще ми е по-подходяща.От леките наблюдения с другия климатик който имам ,дайкин уруру срара 28-ца, с номинална мощност при отопление 3.6 KW.,който работи в напълно подходящо за него 28 кв.м. относително топло помещение, забелязах следното нещо в по-топлите дни....Задавам му 23 градуса ,пускам го да работи и вътрешното тяло започва да духа постепенно и леко-усилващо доста топъл въздух.Това около 2-4 мин..После като ,че ли замира за 1 минута и започва да духа леко по- хладен въздух 10 минути. Подминава зададената температура и спира напълно.Това в по-топлите дни с външна температура 8-10 градуса навън.... :081:Та тоя начален старт ,с горещия въздух ,ако е на номинални 3.6 kw при 28-ца дайкин ,какво става в другата по- малка стая с 20-ка мицубиши инвертор....Ами аз мисля ,че там ще тръгне с номиналните 2.4kw за 2-3 минути ,ще надхвърли зададената температура и ще изключи.И така ще си кара само на номинална мощност като обикновен клинатик. :)КАЖИ МИ ДАЛИ РАЗСЪЖДАВАМ ПРАВИЛНО. :081:
Да. Но когато температуата се задържи ниска няма да е точно така. Ако вдигнеш градусите - също. Или ако отвориш към коридора... Но имай впредвид че е много важно положението на вътрешното тяло! Ако се пада над някое легло по-добре забрави за инвертор! За такава стая е задължително да насочиш струята право надолу, иначе ще имаш чувството че си включил вентилатор в стаята!
Цитат:
Първоначално публикувано от ba4_dido
Да. Но когато температуата се задържи ниска няма да е точно така. Ако вдигнеш градусите - също. Или ако отвориш към коридора... Но имай впредвид че е много важно положението на вътрешното тяло! Ако се пада над някое легло по-добре забрави за инвертор! За такава стая е задължително да насочиш струята право надолу, иначе ще имаш чувството че си включил вентилатор в стаята!
Защо все едно си си включил вентилатор ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Stra4iatela
Защо все едно си си включил вентилатор ?
Ами като намали компресора, намаля и топлото.... абе духа почти стаен въздух. Нали все пак трябва само да потдържа температурата ти как си го обясняваш? Мен ако питаш не е лоша идеята за конвенционален митсубиши. А и 5-10 лева повече за ток няма да те сринат. Все пак виж и други мнения.
ba4_dido, и аз съм на мнение, че един обикновен климатик на Мицубиши ще свърши страхотна работа за това помещение... Примерно - Mitsubishi - SRK 20 HG-S ?!