Re: Какъв климатик като мощност да си купя
Първо благодаря за отговорите:)
Значи холното помещение е кръгло и там нямам как да се постави вътрешното тяло, защото има големи прозорци а на стените между тях има секции и колони за дом.кино и там просто няма място.Височината на таваните е между 2,6 и 2,8 м. някъде.
А трапезарията е с едни чупки по таваните и стените има само една нормална права стена, понеже е последен етаж, и явно архитекта е решил да твори.А пък на тази стена има място само за едно тяло, защото иначе другото трябва да е по-ниско и няма да е естетически. Помещението е интересно ама за такива неща си много вързан, както ида е.
Така че трябва да се задоволя с един климатик.
А за радиаторите, щом епо-добре те да допълват работата на кл.система, ОК :)
anton , с риск да повторя мнение на някой друг от форума , но да те предупредя - такова огромно помещение с 1 климатик просто няма как да отопляваш , ще сложиш нещо огромно , което хем няма да смогва , хем ще фучи като ураган и няма да може да се минава покрай него , такива климатици се използват за промишлени цели , а не за хол ... обикновенно са колонен тип и са грозни и огромни ... :RTFM:
варианта с 2 климатика е много по-приемлив , все ще намериш къде да ги монтираш :)
Цитат:
Първоначално публикувано от anton__
Първо благодаря за отговорите:)
Значи холното помещение е кръгло и там нямам как да се постави вътрешното тяло, защото има големи прозорци а на стените между тях има секции и колони за дом.кино и там просто няма място.Височината на таваните е между 2,6 и 2,8 м. някъде.
А трапезарията е с едни чупки по таваните и стените има само една нормална права стена, понеже е последен етаж, и явно архитекта е решил да твори.А пък на тази стена има място само за едно тяло, защото иначе другото трябва да е по-ниско и няма да е естетически. Помещението е интересно ама за такива неща си много вързан, както ида е.
Така че трябва да се задоволя с един климатик.
А за радиаторите, щом епо-добре те да допълват работата на кл.система, ОК :)
Има и таванни и подови за нисък монтаж и какво ли не, само пари да имаш...всичко се намира, пък и като сравниш колко ток си плащал с радиаторите и след това с климатиците за това помещение и ще си намразиш радиаторите /освен ако не са конвекторни или инфра-червени, те са доста по-икономични от нормалните/
Щом е такава работата с помещението, най-добре или таванен тип (ама то това май по-рано е трябвало да се помисли, че ако нямаш окачен таван и място за климатика в него - лошо) или подов. 2 подови и си ОК според мен. Обаче цената на подовите отива нагоре... Сложна е твоята, да знаеш :)
Антоне,ще трябва да се бръкнеш повечко за климатици.Щом можеш да живееш в апартамент със 100кв хол :) .Но трябва да са 2 - Mitsubishi MSC-GA50 VB е 1400 лв без монтажа - конвенционален on/off климатик и го дават до площ 50кв.Като са 2 стават 100.Някой предлага подов климатика,ама Mitsubishi MFZ-KA50 VA е 3700 лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
TazmaniaK
Айде! Няма нужда от обиди! Нито продавам, нито се занимавам с климатици!
Нямам никакво намерение да споря! Да слага една една 18ка. Човека си има глава на раменете и ще разбере сам.
Помещението е голямо, а това му позволява да го кичи.... и така, докато всичко си дойде на място.
anton__
Човече, ти сигурен ли си че не бъркаш квадратурата? :)
Ако термиите "бакалски", "бакалия" и "бакалин" са обидни, моля най-искрено да бъда извинен и си ги взимам на обратно.....Ама това да се твърди, че на едно помещение са му необходими по 50 Вт/м2 ми звучи като "Половин буца сирене, ама да не е много голяма, някоя по-средна такава..."
Климатиците или се изчисляват точно или се слагат бакалски. Средно положение аз не виждам. И понеже Антон не е дал достатъчно параметри, за да може да му сметнем точно топлоприходите и топлозагубите всички предложения са бакалски и не виждам кое е обидното. Но ако е така, още един път моля да бъда извинен.
Не знам дали има смисъл да пиша по тази тема...толкова е стара...
Но все пак имам монтиран Panasonic CS/CU - E21CKE от 2004г. Апартаментът е 85 кв.м. Вътрешното тяло е в коридора, който е почти централно разположен, а външното е на около 8 м. Доволен съм и от топленето и от охлаждането и що годе от сметките за ел.енергията.
Целия апартамент ли отопляш с него? Ако успява, значи е истински герой!