re: Колко ми харчи климатикът - Real Time
-3 външна температура
Panasonic YE12QKE Работи цяла вечер на 185-190 вата. Доста добър минимум има за класа си машината. Нагласен на 21 градуса в стаята(16кв.м.) е 22,5 градуса на първа степен.При температури над 6 градуса някъде си вдига минимума към 360-370 вата и работи он офф
Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Търся енергиен монитор. Нещо готово, не ми се занимава с правене. Да трупа в log файл моментна мощност през 1-2мин, натрупана консумация на електроенергия и две температури - външна, вътрешна през час. Като това което е правил Board_Manв първият пост на темата. Не знам има ли, няма ли готови такива. :)
Съмнява ме да има точно такава джаджа готова. Такава функция за лог на данни от външна/вътрешна температура съм виждал в интернет само при професионалните метеостанции, които са с интерфейс и софтуер за връзка с компютър.
За консумацията на електроенергия мисля, че Рокера имаше някакъв енергиен монитор, който записваше консумацията по часове и дни, но не отчиташе нито напрежение, нито фактор на мощността.
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Търся енергиен монитор. Нещо готово, не ми се занимава с правене. Да трупа в log файл моментна мощност през 1-2мин, натрупана консумация на електроенергия и две температури - външна, вътрешна през час. Като това което е правил
Board_Manв първият пост на темата. Не знам има ли, няма ли готови такива. :)
Има такъв монитор - на TPLINK в emag. В youtube има клипчета, добро изглежда ! Мери и стайна температура. Може да се програмира да пуска и спира захранването според условия.
п.с. ето го:
http://www.emag.bg/inteligenten-kont.../pd/D6BZY2BBM/
Климатика ще връзвам и за това трябва да е с два сензора за вътрешна и външна температура за да се вижда кога, какво става. И някакво времево синхронизиране, щото на другият климатик ще е същото.
П.П.
TPLINK-а го намерих в jar - 80кинта. Май няма температура и като че ли няма лог за моментната консумация.
Ако има такова комбинирано готово изделие, то ще трябва да го поръчаш от вън. В БГ силно се съмнявам.
Според мен е по-лесно да купиш отделно и да съпоставяш данните - едно за температура с два сензора и един ватметър с лог функция. Гледах такива устройства в немските магазини
На там отиват нещата. За температура и влажност съм намерил. С безжични сензори, 20евро/бр. Бодеш една флешка в РС-то и за месец назад преточваш от 5..6 сензора темп. и влажност записани през 1мин.
Лог на моментната мощност не намирам. Да пише макс през минута. Да се виждат on/off, дефроста, и т.н.
Ако си попаднал на нещо интересно пусни един линк.
1 Прикачен файл(ове)
картинкате е от така наречения SmartPlug който е купен от Амазон и следи консумацията на Климатика.
а този smartplug има ли си мар
Изпратено от моят X5pro с помощта на Tapatalk
В емаг има такива контакти:
Smart контакти - eMAG.bg
2 Прикачен файл(ове)
VOLTCRAFT ENERGY-LOGGER 4000 - ЦЪК
За сега е единственото логерче на което попаднах със записване на моментната консумация. Не можах да открия в описанието през колко време прави записи, но в секцията въпроси/отговори на сайта имаше такъв въпрос и отговора бе - записва през 1 минута. Няма да е Real Time, но пак е нещо.:)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22405&stc=1
- - - - - - - - - -
За температура и влажност за сега съм се спрял на това: TFA KLIMALOGG PRO-ЦЪК
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22406&stc=1