Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Касапе, данните са ти некоректни защото не си посочил температурата в стаята, нали се сещаш че настройката на климатика ако е прекалено ниска, той няма да включва и ще отразява само стенд-бай консумацията, както е станало на 19.10.
Не знам как си го направи извода, че данните са ти некоректни щото си задал 19 градуса и представата ти за комфорт е различна?!? Просто ти липсва една важна променлива съставка, това ги прави некоректни.
В най-студения край на стаята зад дивана на пода ми е 21 градуса 61% влажност, на климатика са зададени 24 градуса, на такава температура вирея.
Защо да са некоректни. Зависи от конкретните условия, а те са много.
На мен ми се вижда много даже. Вие за 13м2 да не харчите в топлия месец по 20лв., а на -10гр. какво 30лв. ?
Аз моя го включвам и изключвам. Като е 21гр. или повече защо да седи включен и да се набива с прахоляк?
Отделно единия термометър (спиртен) показва 22гр, а другия (цифров) показва 24гр. Аз гледам този който показва най-малко да е над 21 гр. То жената като каже "студено ми е нещо", ако ще проверен лабораторен термометър да имаш, какво? - ръчка на дистанционното и това е.
Ще се опитам да сравня (несравнимите) условия.
По добри: Апартамент тухла, 2 ет., 1 външна/5 вътрешни неотопляеми стени, не е включен денонощно - около 45часа е топлил 2-те стаи + около 30часа само едната. - Толкова е било необходимо. С малко дете сме, ходи на ясла т.е. не бих казал че се пести от отопление. На всеки е ясно, че ако спестиш от отопление ще дадеш десетократно (минимум) за лекарства. Ако се претопля пак не е добре - изпотяване - изстиване.
По лоши: 15,6м2 + 15м2 (отварям към другата стая по около 3-4 4аса дневно и дигам градусите съответно), никаква изолация, лоша дървена дограма към 4м2 (не съм я мерил) като на единия прозорец е едно стъкло.
Не знам какви: Надм. височина 218м, средна темп. ???
Не съм бил особено стриктен във отчитането на часове работа и външна температура, защото сега консумацията е много малка и каквото и да оптимизираш разликата (абсолютна стойност) ще е стотинки. Имам обаче за февруари 2012г., за всеки ден: сутрешна темп.( близка до минималната), вечерна в 17:30h (близка до максималната), kWh за деня, часове работа за деня. Имам и консумацията на камината в другата стая : часове работа за деня, колко е изхарчила за месеца (за деня е доста трудно). Резултатите не са в полза на камината за който и да е от месеците, да не ги изброявам.
Май да не казвам колко kWh съм изхарчил за 10.2012г. да не предизвиквам излишни спорове, освен ако не настоявате.
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
Май да не казвам колко kWh съм изхарчил за 10.2012г. да не предизвиквам излишни спорове, освен ако не настоявате.
Ама си :offtopic: отвсякъде :)
Хайде за по-интересно да променим правилата леко на "Колко ще ми изхарчи климатика" :)
Прогнозна сметка за 11.2012 - 103.30kWh/20лв.
Сега кои остана най-верният уред , този Олипия ли какъв е , за да си купя и да премеря моя климатик ?
Данните на Kasap изглеждат реални за неговите условия. Да не забравяме, че това е къща.
Естествено, че са реални, нали точно това е целта, да се види какво харчат машините в условията при които се ползват.
А какви са условията при които се ползва машината? Температура в помещението - Х (ябълки, круши) колко? Такава хубава графика има за мин. и макс. външна температура, подобни данни трябва да има и за температурата в стаята иначе експеримента е непълен.
Прав си Биро. Няма да давам повече непълни статистики в този форум.
Мда,непълна е картинката...
Друго си е да се каже, колко му е тока за месеца-кога е бил включен бойлера,кога си е загасил лампата,дали е прал на нощна тарифа.:taz
Да си призная изчетох цялата тема и мисля, че е време и аз да се включа.
Машината е Misubishi SRK28SSC. Помещение - 21м2, блок, тухла, последен етаж, изток, коридор 4м2, който се топли заради зверовете (2 котки). Изолация на тавана 2см фибран. Трите съседни стени са неотпляеми.
Уреда, с който меря е PeakTech 9024 и го смятам за сравнително верен, може би с леко завишено показание.
От момента на монтирането до сега е изразходил 49,5кВт за 120 часа работа. В момента на монтажа температурата в помещението е била 14гр. Зададени и поддържани 22, вечер 23.
Моментната консумация се върти около 260W. Машината изключва от време на време.
Външна температура в Русе за периода 4-8 градуса.
Разполага ли някой с данни за миналата година за дадено помещение и машина във вида Външна темп., Вътрешна темп. Консумирана мощност. Трябват ми повече данни за съставяне на графики на натоварването в зависимост от температурната разлика.
Виж подписа на Дидо или назад из темата се разрови.
Цитат:
Kasap
Ама си :offtopic: отвсякъде :)
Хайде за по-интересно да променим правилата леко на "Колко ще ми изхарчи климатика" :)
Прогнозна сметка за 11.2012 - 103.30kWh/20лв.
Реална сметка за 11.2012 - 115.97kWh/20.88лв
Цитат:
Kasap
Реална сметка за 11.2012 - 115.97kWh/20.88лв
Ей,за тия 88ст.-не си предвидил някой дефрост.:)
Цитат:
diksanal
Ей,за тия 88ст.-не си предвидил някой дефрост.:)
Може и да са загубите в трафа. :taz