Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Разбирам закачката ти, но в крайна сметка повечето хора това ги интересува - колко плащат. Не висят с ватметрите покрай машините си, да следят колко мнути седят на минимум. Една от машините ми е нон-стоп он/офф, другата понякога и тя е така. Така, че всичко е много относително и е излишно човек да се вторачва толкова.
Sent from my iPhone using Tapatalk
По скоро ги интересува климатиците колко добавят към сметката за ток. Ватметъра показва натрупаните kWh и си ги умножаваш по цената. Средно сега е 0,18лв. (май толкова идваше) Като се чете след време цената на тока е променена и примерно 40лв. за климатик не е актуално.
Не е нужно да висиш на ватметъра, може един два пъти в месеца да се погледне и да се сподели информацията. И всеки да си прави извода неговите условия колко са подобни до други условия и какво да очаква.
В предната заключена тема бях писал миналата година всеки месец колко навърта тошибата и хевито. Интересна се оказа статистиката.
Все съм си мислил,че ПЪРВО клима се купува за КОМФОРТ.Почнеш ли с тънките сметки..........
Цитат:
krasimirradev
И по сметката за тока как да разберем колко ви харчат климатиците? Моята е 125лв.колко ми харчи климатика?
Летния ми ток бе 105-115лв. Миналата сметка бе около 130лв. Сега 157лв.
Цитат:
DUNDURMA
Все съм си мислил,че ПЪРВО клима се купува за КОМФОРТ.Почнеш ли с тънките сметки..........
Има-няма 5 човека тук, купили си клими за комфорт! Попрочети, какви кютуци са си окачили, какви проблеми споделят и какви въпроси задават. Комфорт, таратанци!
Цитат:
DUNDURMA
комфорт с климатик няма. моя хитак в момента е на 10-15 вата , щото толкова е подгрева докато е спрян.
цупят ми се от два дни че е спряно парното и аз кърша ръце че е 15 навън и не сме си в къщи.
друго си е да заспиваш и да чуваш как конвенционалната осака на съседа се набира.
Цитат:
Stankov85
Обаче как раздвижих темата с един пост, а беше така замряла, евала :thumbsup:
Верно, че я раздвижи, обаче постът ти е по-подходящ за друга тема. Примерно: "Да си ги премерим......сметките за тока" или "Вижте ми сметката.....за тока". :))Консумация на климатик в реално време е едно по-друго нещо.
- - - - - - - - - -
Цитат:
estqwerty
комфорт с климатик няма.
Заповядай през лятото да спиш в панелка в Пловдив без климатик и пак кажи. И за зимата не съм съгласен-комфорта е субективно усещане. Има и климатици създаващи комфортно отопление. Има я и Осаката на комшията. :lol:
Да не забравяме, че има Осаки с двойнороторен компресор на Sanyo![emoji41]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
На неговият комшия не е от тези.:Drinks: А на моят комшия е "Самсунг"-оглася целия квартал.:lol:
Оп и моята сметка излезе :) От 7.11 до 7.12 общо 65 лв. Без климатик лятото плащам по 35-40 лв, а сега в стаята има и 300 ватов нагревател на аквариума. Та за 35 квадрата отопляеми на климатик при 21-22 градуса постоянно цената ми е излязла 20-25 лв ;)
Цитат:
SPSt
На неговият кошия не е от тези.:Drinks: А на моят комшия е "Самсунг"-оглася целия квартал.:lol:
И на моя комшия Дайкина е така. Така стърже, вие... А като се форсира имам чувството че ще излети със стойките.
Отплесвате се от темата.
Наздраве.
Sent from my Sony Xperia Z3
Цитат:
ruuni9
И на моя комшия Дайкина е така. Така стърже, вие... А като се форсира имам чувството че ще излети със стойките.
Да не иска да отлита на юг?
От 2.11 до 2.12 сметка 205лв.
Лятото 90-100 лв. Твърдо, когато е много жега -130.
24 h 12 luca + ME DM25 на 23-24 градуса и 2-3 часа дневно една конвенционалка в кухнята...
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
От първи до сега 67kw. Много доволен.